Welke rugzak om te wandelen?

Wil je een rugzak kopen om mee te gaan wandelen? Bedenk dan vooraf wat je belangrijk vind, waar de rugzak aan moet voldoen zodat je alles wat je wil erin mee kan nemen.

Denk hierbij aan: grootte, verstelbare rugbanden, rugventilatie, drinksysteem, waterdichtheid,
mogelijkheid tot meenemen van wandelstokken, verschillende vakken in de rugzak.

rugzakken

De ruimte, grootte van een rugzak word aangegeven in liters, hoe groter de rugzak hoe meer liters hier in kunnen en deze dus aangeeft.

    • Een kleine rugzak is 10 tot 16 liter
    • Een middelgrote rugzak is tussen de 16 en 28 liter
    • Een grote rugzak is tussen de 28 en 50 liter
    • Een rugzak om mee te backpacken is tussen de 50 en 80 liter
  •    

Dan is de volgende vraag wat neem je mee?

 • Portemonnee, telefoon, snack en bidon.
  Waarschijnlijk is een heuptas groot genoeg, deze zijn er in verschillende formaten met en zonder mogelijkheid voor een bidon of waterzak, of neem een kleine rugzak mee van 10 tot 12 liter.
 • Neem je ook nog wat meer eten mee en een regenjas/broek of een vestje dan moet je denken aan een kleine dag-wandelrugzak van rond de 12 tot 16 liter.
 • Bij rugzakken vanaf 28 liter tot 30 liter kun je nog wat meer wandelspullen voor een langere dagtocht meenemen of voor meerdere mensen.
 • Rugzakken voor meerdaagse (huttentochten) wandeltochten of het backpacken hebben vaak tassen met een inhoud van 35 tot 80 liters.

         

Pasvorm:
Misschien klinkt het logisch maar koop een rugzak die passend is op jouw rug. We zijn allemaal verschillend en dus hebben we ook verschillende ruggen: smal, breed, gespierd, lang, kort. Bij het passen zul je merken dat er echt verschillen zit in de diverse rugzakken! De ene rugzak voelt veel meer als belasting op je rug dan de andere.

Je lichaamslengte is niet altijd bepalend voor de lengte van je rugzak, het gaat vooral om de lengte en breedte van je rug, die kan erg verschillend zijn bij personen met de zelfde lengte.

Zorg dat je verschillende rugzakken past voordat je overgaat tot een aankoop.

riemen losmaken

Door je passende rugzak op een goede manier in te pakken kan deze lichter aanvoelen dan het daadwerkelijke gewicht. Door een rugzak op een verkeerde manier in te pakken en om te doen kan 20 kg aanvoelen als 25 kg…..
Dus belangrijk om een goed passende rugzak goed om te doen en op de goede manier in te pakken.

Dit is belangrijk om je rugzak goed aan te passen aan jouw rug omdat een rugzak hierdoor lichter kan aanvoelen dan het werkelijke gewicht. Zo kun je nog prettiger en langer genieten van het wandelen.

De belangrijkste inpak regel is: een rugzak hangt aan je schouders maar het meeste gewicht leunt op je heupen en hoe dichter het gewicht tegen je lichaam zit hoe lichter de rugzak voelt.
Hier lees je hoe je,en in welke volgorde je je rugzak goed moet afstellen op je rug.

Heb je vragen of wil je dat we met je meekijken? Loop vrijblijvend bij ons binnen of neem contact met ons op!

Wij hebben rugzakken van Deuter in ons assortiment. Onderaan deze pagina krijg je een impressie van onze collectie rugzakken.

Verder hebben we in onze wandelkelder ook wandelschoenenwandelkledingwandelsokken en wandelstokken in ons assortiment.

  

Heb je een vraag?
Mail of bel ons (040-2533437).