Dartborden

Darten is een leuk en uitdagend spel voor thuis, in de kroeg en zelfs met serieuze wedstrijden en competitie…

Om thuis te darten heb je een lege plek aan de muur nodig waar je veilig kan gooien zonder de kans dat je medespelers raakt.
OP de lege plek hang je een dartbord op met of zonder kast eromheen.

We hebben dartborden in verschillende prijsklasse in ons assortiment vanaf €39,95.

dartborden

Om thuis lekker te kunnen darten starten veel mensen op recreatieve dartborden. Die zijn vaak van geperst vilt of zelfs eenvoudig zachtboard. 

Wij verkiezen wedstrijdborden, die al verkrijgbaar zijn vanaf € 39,95. Dat zijn borden van geperst Sisal met een metalen buitenring. 

Grootste voordeel van een wedstrijdbord is dat de gaatjes van je pijlen vanzelf weer dichttrekken zodat je langer plezier hebt van je aankoop.

Meestal kun je de ring met cijfers draaien zodat je steeds op een andere plek de hoogste score van “triple 20” kunt zetten.

Wij verkopen dus alleen wedstrijdborden maar ook hierin zitten nog grote verschillen. Al onze borden zijn gemaakt van Sisal (in het Engels: Bristle), dat veel beter “dichttrekt” dan een zachtboard of vilten bord. De hoeveelheid (dichtheid) van het Sisal bepaalt de kwaliteit.

Daarop wordt het web geplaatst. De dikte van de draden, gebruik van krammen en wijze van bevestiging bepalen kwaliteit, prijs én speelplezier! Denk aan je eigen “180” die wordt verpest door een bouncer! De duurdere borden hebben een dunner web dat in het bord geperst wordt. Zonder krammen dus om bouncers zoveel mogelijk te voorkomen.

Prijsklasse van onze wedstrijdborden varieert van €39,95 tot €69,95.

Zorg altijd dat je je dartbord op een veilige plek hangt en niet bijvoorbeeld naast een deur waardoor je per ongeluk naar mensen kan gooien.

Officieel moet het midden van een dartbord (de bull’s eye) op 173 cm hoog hangen. Onze dartborden zijn voorzien van een ophangsysteem waarbij je het bord kan draaien. Ook de ring met cijfers kun je draaien zodat je niet steeds op dezelfde plek gooit. 
De afstand vanaf waar je gooit tot het bord is officieel 2,37 meter. Wil je meer informatie hierover? kijk eens op https://nl.wikipedia.org/wiki/Darts_(sport)

surround voor dartbord

Ben je op zoek naar een darts mat, scorebord, white board marker voor het scorebord, nieuwe dartpijlen, shafts, flights we hebben een flinke dartkast met alles wat je nodig hebt om te darten!

Hieronder zie je een greep uit onze collectie darts en accessoires:

Heb je een vraag?
Mail of bel ons (040-2533437).