Over ons

Sporthuis Olympia bestaat sinds 1964 en is gevestigd aan de Dorpstraat in Veldhoven.

Een sportwinkel/familiebedrijf waar klanten persoonlijk geholpen worden door medewerkers met een passie voor sport. Door gebruik te maken van nieuwe innovaties en ruim opgedane kennis krijgt de klant de juiste informatie en goed advies (of product) op maat. We helpen graag alle sporters met of zonder medailles en een klein of groot budget.

P1030015
17 april 1964 Fons Verhagen opent Sport en Camping Olympia. We zijn gevestigd in een houten noodwinkel van 60 m2 aan de Dorpstraat 163 in Veldhoven. In het begin verkopen we tenten, slaapzakken, kooktoestellen, kortom alles voor het kamperen. De tenten stonden buiten op het gras tentoongesteld maar in de noodwinkel verkochten we ook voetbalschoenen van QUICK en Adidas voor Rood-Wit. Verder hockey spullen voor de hockeyers bij Basko en tennis artikelen (VLTC bestond al). Alie van Lierop helpt in het begin mee in de weekenden.

Fons en Alie trouwen in april 1968 en hierna volgt de opening van het winkel-woonhuis. De nieuwe winkel was 100m2 en de oude noodwinkel deed toen dienst als magazijn.

Men besloot om ook caravans te gaan verkopen en werden dealer van zuid Nederland van Eiffelland caravans.

De oude noodwinkel werd afgebroken en hier op deze plaats bouwde men een showroom, daardoor ontstond een verkoopruimte van 350m2.
Een 3-persoonscaravan kostte in die tijd 2290,00 gulden. De eerste medewerkers komen in dienst.
Dec 1971 geboorte Rob, tweede zoon van Fons en Alie.

In dit jaar neemt Sport en Camping Olympia definitief afscheid van de caravan handel De marge op caravans was uiteindelijk te laag om kosten te dekken. Men heeft dan in totaal ruim 500 caravans verkocht. De ruimte die overbleef is benut door meer tuinmeubelen te gaan verkopen.
Men besluit om badkleding en sportieve vrijetijdskleding te gaan verkopen en ze creëerden een ruimopgezette verkoopruimte.

De naam Sport en Camping Olympia verandert in Sporthuis Olympia.
De wintersport is in opkomst en Fons en Alie die zelf al van wintersport hielden zagen kansen hierin en gaan dit zelf verkopen, zowel kleding als ski’s.

Men houd uitverkoop van de tenten, tuinartikelen en vrijetijdskleding, richt zich alleen nog maar op sportartikelen. De tennis rackets maken een omslag van hout naar aluminium en een paar jaar later naar kunststof. Men bouwt een magazijn achter de winkel.

De wintersport groeide gestaag en er was meer verkoopruimte nodig, men bouwde weer volop verder en bij de heropening van de winkel met kelder had men een winkeloppervlakte van ruim 600m2. Intussen was Sporthuis Olympia aangesloten bij Zentrasport een internationale inkoop organisatie waarbij zelfstandige ondernemers zich konden verenigen. Nu genaamd Sport 2000.

In Veldhoven bouwt men een nieuw winkelcentrum het Citycentrum. Fons en Alie besluiten om ook hier naar toe te gaan en openen een filiaal in het Citycentrum.

Door onze samenwerking met de internationale inkoop organisatie Sport 2000 kunnen we artikelen aanbieden van een goede kwaliteit/prijsverhouding.

We hebben een eigen zorgvuldig samengestelde en geteste collectie sportartikelen voor verschillende sporten. We bieden alle sportartikelen aan met persoonlijk advies, aanpassingen op maat, service, onderhoud en voor wintersport ook verhuur.

Kom eens vrijblijvend langs, de koffie staat klaar, op ons eigen parkeerterrein parkeer je je  auto gratis voor de deur.

Graag tot ziens,

Team Sporthuis Olympia
Rob en Esther Verhagen

Sporthuis Olympia-12 klein

In deze tijd was het wintersport gebeuren een tijd van grote drukte. Voor de carnavalsvakantie werkte Fons met 2 of 3 medewerkers nachten door om alle ski’s op tijd geslepen en gewaxed te hebben voor de klanten.
In de jaren tachtig verandert men het logo van de winkel in wit met groene strepen.

Er komt een initiatief van een aantal mensen om een skiteam op te richten, Fons sponsort dit en Roel en Rob nemen hieraan actief deel bij Centerparcs de Kempervennen (huidige Montana).

Sluiting van het filiaal in het Citycentrum.
Sporthuis Olympia gaat terug naar de basis aan de Dorpstraat. Hier is voldoende parkeerruimte en veel bredere presentatie- en servicemogelijkheden.

Zoon Rob is steeds meer te vinden in de winkel van zijn ouders.
In 1993 rondt Rob de opleiding HBO Sporteconomie af waarna hij zich richt op de voortgang van de winkel. Fons trekt zich langzaam terug. Rob zorgt als eerste voor een digitale vernieuwing van de winkel.
………………………………………………..
1996
Door een grote verbouwing krijgt de winkel aan de binnenkant een moderner uiterlijk.

Rob wordt eigenaar van Sporthuis Olympia.
In 1999 komen de eerste merken met carve-ski’s deze zijn veel wendbaarder en maken het skiën gemakkelijker en toegankelijker. In het begin zijn mensen nog wat sceptisch hierover maar nu zijn de ouderwetse lange latten al een tijdje uit de winkel en van de ski piste verdwenen.

We vieren in 2004 het 40 jarig jubileum waarbij we met een 40 jaar oud volkswagen busje uit 1964 even terug gingen in de tijd. Alie werkt al die jaren nog steeds actief in de winkel mee.

Esther werkt al weer een tijdje volop in de winkel mee en Alie trekt zich langzaam terug en gaat genieten van haar welverdiende pensioen.
De winkel word verbouwd, krijgt een nieuwe vloer, wanden, etalage, trap en verlichting. Klaar voor de toekomst!

We heten je tijdens onze openingstijden hartelijk welkom in onze winkel. We blijven leren, ons verdiepen in materialen en productkennis om je zo goed mogelijk te kunnen blijven helpen en adviseren.

We zijn actief op meerdere social media kanalen:

Facebook
Instagram
You Tube
Verder schrijft Esther zo nu een dan een blog over ervaringen in de winkel.


Heb je vragen neem gerust contact met ons op.

Graag tot ziens!

Heb je een vraag?
Mail of bel ons (040-2533437).