Dartpijlen, barrel, shaft, flight

Om lekker te kunnen darten heb je naast een dartbord, goede pijlen nodig die qua gewicht en materiaal bij je passen. Wij hebben een flinke kast van Harrows gevuld met dartpijlen en alles wat je nodig hebt om lekker een potje te kunnen darten*.

Dartpijlen bestaan uit een punt, barrel, shaft en een  flight.

Pijlensets met 3 pijlen hebben we vanaf €12 tot €70

De barrel is het belangrijkste onderdeel van de pijl die je met je hand vasthoudt. Die barrel kan voorzien zijn van grove of juist fijne structuur voor een fijne grip. 

De barrel wordt gemaakt van koper en zink (Brass darts), nikkel en zilver (nickle-silver) of nikkel en wolfraam (nickle-tungsten).  Naarmate er nickle en tungsten in de barrel zit worden de pijlen dunner of zwaarder. Met dit relatief zware materiaal kan een zware dartpijl toch slank zijn.

Dartpijlen zijn er in verschillende gewichten veelal tussen de 18 en 26 gram. Het gewicht wordt grotendeels bepaald door het gewicht van de barrel.

Een zware dartpijl is wat zwaarder om te gooien maar zwabbert wat minder en een lichtere pijl gooit gemakkelijker met minder kracht. Maar de vraag is of je net zo precies bent hiermee?

We adviseren om als beginner niet met een lichte pijl te beginnen maar juist met een wat zwaardere vanaf 23 gram per pijl, hierdoor “zwabber” je wat minder en kun je na wat ervaring steeds lichtere pijlen gaan proberen.

Dartpijlen worden gemaakt in verschillende vormen, lengtes en van verschillende materialen. Pijlen kun je in onderdelen aanpassen en vervangen naar jouw voorkeur.

    • Dartpunten van metaal of plastic (plastic voor de elektronische dartborden)
    • Barrel van brass of tungsten  (brass is goedkoper, tungsten heeft een hogere metaal dichtheid en deze kunnen smaller gemaakt worden met het zelfde gewicht)
    • Shafts in verschillende lengtes van kunststof of aluminium (aluminium shafts zijn wat stijver en zwaarder dan kunststof shafts. Begin als starter met een medium lengte en hierna kun je steeds korter proberen)
    • Flights in verschillende diktes, vormen en materialen zoals micron, nylon of dimplex (in het kort: hoe dikker en groter de flight, hoe stabieler de dart in de lucht is).

Ook in materiaalkeuze van dartpijlen geldt, er is geen allerbeste pijl maar er is wel een pijl die bij jou past en waarmee jij het lekkerste en beste gooit.

In onze dartkast van Harrows hebben we een ruime keuze aan shafts, flights en andere losse accessoires waardoor je nog langer plezier hebt van je dartpijlen.

Verder hebben we in de collectie:
Dartborden
Beschermringen voor bescherming van de achtergrond (surround)
Darts mat, evt met Oche
Scoreborden
White board stiften voor het scorebord
Etui voor je dartpijlen

* Wij hebben geen elektronische dartborden en pijlen in onze collectie

dartkast

We hebben verschillende wedstrijd dartborden in onze collectie vanaf €39,95. Kijk hier voor meer informatie over dartborden of kom naar onze winkel.

Hieronder zie je een greep uit onze collectie dartborden, pijlen en accessoires:

Heb je een vraag?
Mail of bel ons (040-2533437).