Gewoon doen, van verkoopster naar presentatrice

Tja en dan is de winkel gesloten, het is zo… en we doen het er mee.
Dus “wat gaan wij dan doen in onze Sporthuis Olympia bubbel?”
In eerste instantie opruimen, administratie bijwerken, balansen, nog meer opruimen en ordenen. De eerste 2 weken brengen we erg rustig door, soms belt er een klant.
Dan zit ik op een avond op de bank en zie ik een SPORT2000 collega in het noorden van het land live op Facebook een koopavond organiseren. Mijn hart gaat sneller kloppen, wat leuk om te zien! Hun klanten, volgers reageren leuk, Onze collega’s staan daar enthousiast en ik word met de minuut onrustiger… Rob is aan het tennissen maar als hij hierna thuis komt is dit het eerste wat ik laat zien.
Zouden wij dit ook durven? Een uur live gefilmd worden… niets knippen of monteren… Daar moet ik toch nog even een paar dagen over nadenken, terwijl we een andere SPORT2000 winkel ook zeker zo enthousiast een LIVE koopavond zie organiseren.

Dan zeggen Rob en ik tegen elkaar, we gaan het gewoon doen!
Ik bel de volgende dag onze voorbeeld SPORT2000 collega’s (AP vd Feer SPORT2000 en De Jonge SPORT2000) om wat tips te krijgen en dan gaan we binnen een paar dagen op maandag 4 januari echt LIVE op Facebook.
Veel klanten kijken en er worden ook nog verschillende sportartikelen besteld… en zo blijven we het elke maandag doen…

Wat levert het op?
• Adrenaline tijdens en na de uitzending, het is toch wel een beetje spannend elke keer….
• Elke maandag een laagje make up om rode vlekken van de spanning te verbergen 😉
• Veel werk in de voorbereiding naar een Live avond, uitzoeken, maten noteren, kaartjes maken.
• Gewoon verkoop van sportartikelen. Al is het niet in verhouding met wat we normaal aan omzet hebben. We zijn er blij mee!
• Meer ruimte in de winkel voor als de nieuwe collectie binnenkomt.
• Intensief, leuk en zinvol contact met de 2 andere sport2000 winkels die ook deze live koopavonden organiseren. We gunnen elkaar succes, begrijpen elkaar en zijn een klankbord. Heel waardevol! ❤️
• We zijn samen met ons team met een doel bezig elke week! We werken en pauzeren fijn samen en vervelen ons niet!
• En we leren plannen, schema’s, routes maken we hebben al heel wat kilometers erop zitten en komen op mooie plaatsen in de regio waar we nog nooit geweest zijn.
• Heel erg leuk klantencontact! We krijgen heel veel positieve reacties en waardering van klanten. Mensen die aangeven dat ze volgende week weer kijken omdat het gewoon leuk en gezellig is om te kijken…


Is deze tijd dan zo leuk? Nee, maar ik wil positief blijven, kansen benutten , uitdagingen aangaan, plezier halen uit de contacten met onze klanten en koester de fijne contacten met collega’s. Dus zo ben ik presentatrice en transportplanster en bezorgster geworden… Heel leuk, maar wil ook graag binnenkort weer een gewoon verkoopster worden en iedereen welkom heten bij Sporthuis Olympia.

Tot die tijd, zijn Rob en ik elke maandagavond om 20:00 Live te zien op onze Facebook pagina… staan we met onze collega’s bij onze winkeldeur voor klanten die bestellingen zelf willen ophalen en zijn we de rest van tijd bezorgers van de pas-doos en pas-tas in onze regio. Gewoon doen… maar wel samen!

Blijf bewegen en gezond! (en koop lokaal!)
Met sportieve groet,
Esther Verhagen

Kijk je aanstaande maandag om 20:00u gezellig mee?
Via www.Facebook.com/sporthuisolympia

Heb je een vraag?
Mail of bel ons (040-2533437).