Hardloopaccesoires
Om te gaan hardlopen heb je weinig nodig, goede hardloopschoenen en lekker zittende hardloopkleding.
Maar waar laat je de huisdeur sleutel, telefoon en extra water of energie reep bij langere afstanden?
Hoe krijg je in de winter geen koude handen, oren of hoofd? Heb je last van kuit-, scheenbeen- of achillespees klachten tijdens het hardlopen?
Op deze pagina geven we je een aantal oplossingen voor deze vragen.
Zorg dat je goed zichtbaar bent in het donker!
We hebben een aantal verschillende hesjes met led verlichting op voorraad welke met USB op te laden zijn of werken op batterijen.
Verder hebben we kleding van Rukka in onze collectie met het “Be visible in the dark” logo die licht reflecteren in het donker.
Zo loop je veilig door…
In bijna alle hardloopbroeken zit een klein zakje, vaak met ritssluiting om je sleutel op te kunnen bergen. Heb je een broek zonder dit vakje dan kun je een losse sleutel vaak ook bij je telefoon houder stoppen of in een losse heupband.
Sleutels in een jasje stoppen waar je mee gaat lopen is niet prettig, door het hardlopen schud dit irritant!
Je telefoon kun je tijdens het hardlopen in je hand houden maar veel mensen vinden dit niet prettig. Er zijn de volgende oplossing mogelijk.
- een zakje in je hardloop tight (alleen voor kleine telefoons!).
- Heupband waar je je telefoon en evt sleutel in kwijt kan.
- Armband speciaal gemaakt voor telefoons. Tijdens het lopen is het scherm zichtbaar, er is ruimte voor een oortjes-kabel, en het touch screen is normaal te gebruiken! Kijk bij de aanschaf wel goed of jouw formaat telefoon goed past. Bij een te grote telefoonhouder gaat je telefoon tijdens het hardlopen irritant schudden in de houder.
Ga je langer dan een uur lopen dan is het belangrijk om wat extra vocht en energie mee te nemen. Hiervoor hebben we heupgordels met kleine flesjes die je zelf kan vullen. Tijdens het wandelen kun je deze gemakkelijk gebruiken. We hebben verschillende modellen in onze collectie.
In de winter liggen koude handen op de loer tijdens het hardlopen. Het is dan fijn om dunne hardloophandschoenen aan te doen die je handen en vooral de uiteinden van je vingers te beschermen tegen de kou. We hebben hiervan verschillende modellen in de winkel. Let er ook meteen op dat je die makkelijk klein kan opbergen als je eenmaal warm gelopen bent!
Heb je in de winter tijdens het hardlopen snel last dat je koude oren of een koud hoofd krijgt dan is het belangrijk om deze goed te beschermen tegen de kou. We hebben hiervoor altijd hardloop mutsen en hoofdbanden in onze collectie.
Compressie kousen zijn effectief bij shinsplint- en achillespeesproblemen en kuitklachten. Compressiekousen zorgen voor een optimale afvoer van afvalstoffen en verminderen de schokbelasting waardoor spierschade wordt voorkomen. Door de afvoer van afvalstoffen herstel je sneller en heb je minder last van kramp en stijve kuiten.
Bij compressie kousen is het belangrijk om niet alleen de juiste voetmaat maar ook de goede omvang te kiezen zodat niet te weinig of veel compressie krijgt. We meten in de winkel je voeten en onderbeen op en adviseren je de juiste maat.
Compressie kousen kunnen worden gebruikt bij de behandeling, ondersteuning van bijvoorbeeld zweepslag. veel vocht in je benen, voeten of andere kleine spierscheurtjes. Vraag je behandelaar of dat deze kousen in jouw geval helpend kunnen zijn!
We hebben goede compressie kousen van Herzog en Stox in onze collectie.
Hardloopschoenen zijn er in vele vormen, kleuren, modellen en maten. Welke hardloopschoen past het beste bij jou leggen we hier uit.
Hardloopschoenen gaan niet oneindig mee! Hoewel vaak de bovenkant nog in prima staat lijkt kan de demping en de steun uit de schoen verdwenen zijn. De meeste fabrikanten geven een duurzaamheid aan van 1000 tot 1200 kilometer. Dat is een goede richtlijn maar nog wel afhankelijk van de gebruiker. Voor een zwaardere persoon en gebruik op harde ondergrond zal er snellere slijtage zijn.