Helmen en brillen

Tijdens de wintersport vakantie zijn helmen en brillen onmisbaar en bijna helemaal verplicht. Dit is ook niet voor niets! Er gebeuren elk jaar veel ongelukken op de pistes en daarbij is je hoofd een heel kwetsbaar deel van je lichaam wat door het dragen van een helm veel beter beschermd is.

Helmen moeten goed passen om de juiste bescherming te bieden bij een val of botsing. Er is niet 1 helm die het beste is voor iedereen. Elke helm, ieder merk heeft een andere pasvorm en de pasvorm moet goed bij jouw hoofd passen om optimale bescherming te geven. We kiezen er bewust voor om verschillende merken en modellen zowel losse helmen als vizierhelmen in te kopen zodat we nog meer verschillende pasvormen hebben waar je uit kan kiezen.

Een helm en een skibril of vizier geven je hoofd, gezicht en ogen bescherming tijdens het vallen. Ben je ervan bewust dat als je een keer met je helm en of skibril een ongeluk(je) hebt gehad of als je helm uit je handen is gevallen, dat deze dan niet meer veilig is…

Ook zonder dat het met het blote oog te zien is, kan er in de helm een breuk zitten. Deze zwakke plek in het materiaal maakt dat de helm je bij een volgende val of botsing minder goed zal beschermen!

Op deze pagina’s geven we je antwoorden op verschillende vragen over helmen en brillen:

Waarom skihelm met vizier?
Welke skibril bij slecht weer?
Wanneer zit een skihelm goed?
Hoelang gaat een skihelm mee?

Elk jaar begin maart gaan Rob en Esther (vaak met een paar andere teamleden) samen met onze Nederlandse en Duitse SPORT2000 collega’s ski’s testen voor de winter die volgt.
Wij ervaren zo zelf welke ski’s de toppers van de verschillende merken zijn. Hierna stellen we vanuit onze ervaringen de collectie samen die nu in de winkel staat.

Ook krijgen we elk jaar de mogelijkheid om helmen en brillen te testen. We realiseren ons altijd dat op pasvorm, comfort moeilijk te testen is . De pasvorm van een helm of bril is heel persoonlijk anders passend bij ieders hoofd. De veiligheid testen we liever ook niet zelf dit doet de TUV voor alle skihelm merken al.

Maar we testen wel de vizieren en skibrillen op zicht en kunnen hierdoor nog betere vanuit onze eigen ervaringen jouw een goed advies geven.

Hier staan een aantal testresultaten van onze laatste skitest!
We vertellen je in onze winkel natuurlijk graag meer over onze test-ervaringen want niet alles staat op film ;-).

Een goede skibril of vizier beschermt je tegen de felle weerkaatsende zonnestralen op de sneeuw en geeft je een goed zicht ook bij bewolkt weer en neerslag om veilig over de hobbels beneden te komen.

Je kan kiezen uit een gewone skihelm met losse skibril of een vizierhelm, een losse skibril is dan niet meer nodig. Beide opties hebben voor en nadelen maar zeker zo belangrijk is de pasvorm van helmen en brillen.

Hieronder zie je een greep uit onze collectie helmen en brillen 2020-2021.

 

 

 

 

We hebben onderstaande merken helmen en brillen in onze collectie. Uit de grote collecties die de verschillende merken maken hebben wij een selectie gemaakt gelet op verschillende pasvormen, eigenschappen en wensen van wintersporters.

  • Atomic
  • Salomon
  • Sinner
  • Bomax
  • Slokker

Verder hebben we een uitgebreid assortiment skischoenen, skikleding, ski’s helmen en brillen en skistokken. Kijk hier voor meer informatie.

Ook huren van ski-materiaal is mogelijk.
Hierdoor heb je geen verloren wachttijd op vakantie en kun je in alle rust het juiste materiaal kiezen. We hebben verschillende topmodellen ski’s te huur en de mogelijkheid om deze ski’s na de huurperiode tegen een aantrekkelijke prijs te kopen. Ook hierbij kun je rekenen op ons deskundig advies, we helpen je graag als klant en niet als passant.

Verder hebben we een kinder-garantieplan waarbij ski’s of schoenen die aan vervanging toe zijn, ingeruild kunnen worden tegen speciale condities. Vraag in de winkel naar de voorwaarden. Lees hier meer over de mogelijkheden van verhuur van ski’s en skischoenen.

We voeren bij Sporthuis Olympia zelf al het onderhoud uit van je ski’s en snowboards in onze werkplaats. Graag adviseren we je over het onderhoud en zorgen voor een uitstekende kwaliteit zodat je met volle teugen kunt genieten van de wintersportvakantie.

Goede skischoenen zijn de basis van fijn skiën!
We horen vaak van klanten dat ze in hun skischoenen koude voeten, kramp of drukpunten hebben, dit is echt niet meer nodig!
Voor ons is het de uitdaging om skischoenen te verkopen en/of zo aan te passen (Bootfitting) dat deze klachten niet meer voorkomen.

Heb je een vraag?
Mail of bel ons (040-2533437).