Hockeyaccessoires

Een van de grotere sporten van Nederland is op dit moment hockey.
Voor de hockeyer zijn een aantal benodigdheden naast goede hockeyschoenen en hockeykleding van belang voor de winst en veiligheid tijdens wedstrijden.

De keuze is reuze in deze hockey accessoires en wij hebben dan ook een ruime collectie:
Sticks – Bitjes – Handschoenen – Scheenbescherming – Ballen – Tape – Fietsklemmen – Kousen – Haarbanden – Tassen – Sleutelhangers

Comfort en veiligheid zijn erg belangrijke aspecten zijn bij de keuze van veel hockey accessoires. Laat je dan ook goed informeren bij de aankoop van deze accessoires in onze winkel.

Hockey is een sport waar gebruik wordt gemaakt van een harde bal en harde sticks. Elk jaren geleden gebeurden er vele ongelukken op de Nederlandse hockeyvelden waarbij schade aan het gebit ontstaat. De KNHB vanaf 2015 mondbeschermers voor iedereen verplicht gesteld.

Er zijn verschillende keuzes en mogelijkheden voor bitjes zoals mondbeschermers ook wel worden genoemd. Je leest hier meer over hockeybitjes.

 

Voor veldhockey zijn beschermende handschoenen met halve vingers niet verplicht maar wel toegestaan.
Voor zaalhockey verplicht de hockeyclub vaak zaalhandschoenen met hele vingers en duimbescherming.

Elk merk en type zit anders, kom je nieuwe handschoenen passen en voelen of ze lekker zitten.
We hebben veld- en zaalhandschoenen van Brabo, Reece en Indian Maharadja in onze collectie.

Ps: Voor keepers geldt altijd een volledige keeper uitrusting.

 

Voor zaal- en veldhockey zijn bij alle trainingen en wedstrijden altijd scheenbeschermers verplicht. Goede scheenbeschermers beschermen je enkels en onderbenen tegen vervelende blessures voor aanrakingen met de bal of sticks.

Er zijn scheenbeschermers met “sok” die een elastieken band onder de voet hebben. Hierdoor blijven deze scheenbeschermer goed op zijn plaats zitten. Deze worden vooral door kleine jeugd gebruikt, of mensen met dunne onderbenen. Verder zijn er losse scheenbeschermers die je zonder je schoen uit te hoeven doen op je scheenbeen zet.
Beide soorten beschermen goed en je kan het beste zelf komen passen voor de juiste maat en voelen welke voor jou prettiger is en het beste zit.

We hebben scheenbeschermers in onze collectie van de merken Brabo en Indian Maharadja.

     

De bal is altijd rond, maar zijn toch veel verschillende soorten hockeyballen.

Wedstrijdballen, Match: goedgekeurde ballen die dus beter rond zijn en de juiste hardheid en gewicht hebben.  Dat kan ook een “dimple”-bal zijn. Deze is rondom voorzien van gaatjes net als bij een golfbal. 

Funballen: Vooral voorzien van leuke kleuren en tegenwoordig een emoji! Meestal een iets zachtere bal, die niet goedgekeurd is voor wedstrijden.

Indoor: Een iets zachtere bal, specifiek voor zaalhockey. 

Waterveldballen: Dat kan een wedstrijdbal zijn, maar altijd met de dimples. 

     

Grips: we hebben “basisgrips” en “overgrips”. De basisgrip is ter vervanging van de originele grip en geeft demping aan de hockeystick. Een overgrip is meestal van zeem (Chamois) en wordt extra om de basisgrip gedraaid. Deze dient voor meer vochtopname voor mensen die meer zweten in de handen.

Hockeytape: deze wordt gebruikt om de stick onder de grip of bij de krul te beschermen en meer grip op de bal te krijgen. Door de tape net onder de normale grip te gebruiken krijg je ook daar iets meer grip voor je handvat.

Hier leggen we je uit waarom je je hockeystick kan tapen.

      

Hockeykousen zijn gemaakt als bescherming van je voeten in je hockeyschoenen, en houden je scheenbeschermers meteen ook beter op zijn plaats.

Tijdens wedstrijden zijn hockeykousen van je eigen vereniging verplicht maar tijdens de trainingen niet en dan…

… gaan veel hockeyers helemaal los met leuke,  gekke, mooie “fun” kousen in verschillende kleuren en prints.

We hebben hockeykousen van de hockeyvereniging VMHC Basko in onze collectie en elk jaar weer verschillende fun kousen van Reece en Brabo.

Wil je naar je wedstrijd of training wat meer meenemen dan alleen je hockeystick dan is een hockeytas onmisbaar!

Hockeytassen zijn er in veel verschillende soorten en maten. Van kleine rugzakken tot grote, smalle en brede hockeystick tassen.
De “bowling” tas voor de meiden en dames en andere gemakkelijke tassen met altijd de mogelijk om je stick hierin goed op te bergen.
We hebben Hockeytassen van Reece, Brabo, Adidas en Indian Maharadja in onze collectie.

IMG_5532

Wil je je hockeystick meenemen op de fiets, dan hebben wij voor jou handige fietsklemmen in onze collectie waarmee je je hockeystick zonder vast te houden gemakkelijk op de fiets meeneemt!

Vooral voor de meiden horen armbanden en haarbanden bij het hockeyen waarbij de haarbanden ook functioneel zijn om je haren tijdens het hockeyen niet in je gezicht te hebben hangen.

We hebben verschillende  haar- en armbanden in onze collectie van de merken: Reece, Brabo, Osaka, Indian Maharadja, Nike en Under Armour.

   

We hebben op onze hockeyafdeling natuurlijk ook hockeysticks, hockeyschoenen, hockeykleding en teamkleding.

Hieronder zie je een greep uit onze collectie hockeyaccessoires:

       

   

Heb je een vraag?
Mail of bel ons (040-2533437).