Hockeyschoenen

Hockey wordt voornamelijk buiten gespeeld maar in de winter zijn er vaak ook mogelijkheden om indoor verder te spelen.

Tijdens het hockey heb je een stevige hockeyschoen nodig, je loopt veel, sprint, draait,en maakt veel zijwaardse bewegingen.
Een goede hockeyschoen heeft specifieke eigenschappen die bewegingen versoepelen en de schokken absorberen.
De flexibele buitenzool gecombineerd met de stevige pasvorm zorgt voor een comfortabel spel.

IMG_5550

Je voeten goed op laten meten is erg belangrijk. Zijn je voeten erg breed, smal, hoge wreef, smalle hak.
Allemaal dingen die belangrijk zijn bij het kiezen van de juiste pasvorm voor je hockeyschoenen. Daarnaast is het belangrijk om naar de afwikkeling van voeten te kijken voor juiste advisering van schoenen

Uiteindelijk is het belangrijk dat we de juiste informatie over je voeten krijgen om een goed advies te kunnen geven. We kunnen je voeten op verschillende manieren op meten.

  • 3d scan met dynamische voetafdruk. Deze scan geeft een duidelijk beeld  van de lengte van je voeten, breedte van je voet, hoogte van je wreef. Hiernaast kunnen we met dit apparaat ook een dynamische voetafdruk maken door je over een voetplaat te laten lopen. Hierdoor wordt zichtbaar wat voor voetafwikkeling je hebt.
  •    Voetenplankje, de ouderwetse manier die niet slecht is om de juiste maat te bepalen maar minder informatie geeft over het volume van je voeten, hoogte van je wreef. Vergeet niet dat voor ons goed kijken naar je voeten en de juiste vragen stellen heel veel informatie geeft!

Heb je klachten of heb je “moeilijke” voeten en wil je blessures voorkomen vraag gerust gratis en vrijblijvend advies aan Rob.

Rob is namelijk sinds een aantal jaar voetkundig sportadviseur wat inhoud dat hij naast zijn jarenlange ervaring veel kennis heeft opgedaan over over de analyse van voeten en voetafwikkeling in relatie tot sporten en sportblessures.

De opleiding voetkundig sportadviseur is een vervolg op de cursus sportschoenadviseur die al onze medewerkers hebben gevolgd!

Er zijn hockeyschoenen die geschikt zijn voor zand of watervelden, ook voor beide is mogelijk. Dit verschil wordt gemaakt door de hoeveelheid noppen op de zool.

Afhankelijk van het veld en natuurlijk de vorm van de voet, eventuele blessures en speltype kunnen we de juiste schoen adviseren van Asics en Adidas. Voor kleine kinderen zijn er Reece en Brabo schoenen met en zonder klittenband.

meisjes klittenband schoen brabo

Tijdens de winterstop zijn er altijd teams die in de zaal door trainen en een competitie spelen.
Hiervoor heb je zaalschoenen nodig. Het liefst met een stevige stootranden waardoor je de bal minder hard tegen je voet voelt aankomen.
Hier geven we je tips voor het kopen van zaalsportschoenen. En veel tips die hier genoemd staan geleden natuurlijk ook voor je veldschoenen!

We hebben onderstaande merken hockeyschoenen in onze collectie. Uit de grote collecties die de verschillende merken maken hebben wij een selectie gemaakt.

  • Asics
  • Brabo
  • Adidas
  • Mizuno

 

Verder hebben we ook hockeykleding, hockeysticks, tassen en overige accessoires van onderstaande merken in onze collectie:

Brabo
Asics
Adidas
Indian Maharadja
Reece
Karakal
Shock dockter
Rucanor

Hieronder zie je een greep uit onze collectie veld hockeyschoenen.
  

    

 

Heb je een vraag?
Mail of bel ons (040-2533437).