Hockeysticks

Zonder hockeystick kun je niet hockeyen!

Hockeysticks zijn er in heel veel verschillende soorten maten en merken. Voor iedereen die zijn of haar hockeystick wil vervangen hebben we het hele jaar door hebben we veldsticks op voorraad. Vanaf eind oktober hebben we zaalsticks voor wie in de winter in de zaal verder traint of speelt.

Het is belangrijk voor te kiezen voor de hockeystick die het beste bij je past.

IMG_5527

De junior sticks lopen tm 35” te gebruiken voor kinderen tot ongeveer 162 lengte.

Bij de junior sticks zie je vooral grote verschillen tussen houten en kunstof hockeysticks.

Houten sticks voor de beginnende speler, dus vooral bij jonge jeugd.

Kunstof is wat duurder, gaat langer mee dan hout en heeft veel meer slagkracht en controle. Vandaar dat vaak op kunststof wordt overgestapt vanaf het spelen op heel veld. (of vanaf de elftallen) Inmiddels zijn er in de kunststof sticks ook stuggere versies (met meer carbon) verkrijgbaar.

Ons advies: laat je voor junior sticks goed informeren over de lengte van de hockeystick (neem evt de oude stick mee) en verder mag het uiterlijk en het gevoel bij het in de hand hebben van de stick de doorslag geven bij een keuze.

Hierbij zie je grote verschillen en is het belangrijk is om bij de keuze van een nieuwe hockeystick goed te kijken wat voor jou belangrijk is bij een hockeystick, zoals het gewicht, kromming, stijfheid, grootte van de krul. Vaak is dit afhankelijk van je positie in het veld.

Alle verschillende eigenschappen van sticks hebben voor- en nadelen. Kies hierbij de eigenschappen die je het meest belangrijk vind en voel ook of dat de stick gewoon lekker in je hand ligt. Kies de hockeystick die bij je past.

Heb je vragen over een nieuwe hockeystick dan mag je altijd contact met ons opnemen en natuurlijk ben je altijd welkom in onze winkel.

We helpen en adviseren je ook graag bij het “onderhoud” van je hockeystick door een nieuwe grip of tape hierop te zetten. Het gemakkelijkst en snelst kunnen we dit voor regelen als je dan al vooraf zelf de oude tape eraf gehaald hebt.

hockey sporthuis olympia

Onderstaande merken hockeysticks hebben we in onze collectie. Uit de grote collecties die de verschillende merken maken hebben wij een selectie gemaakt gelet op verschillende soorten hockeyers.

Reece
Brabo
Adidas
Indian Maharadja

Verder hebben we hockeyschoenen, hockeykleding en hockeyaccessoires van onderstaande merken in onze collectie:

Adidas
Asics
Mizuno
Brabo
Reece
Indian Maharadja
Karakal
Osaka

Hieronder zie je een greep uit onze collectie hockeysticks van de merke, Reece, Brabo, Indian Marahadja en Adidas.

 

 

Heb je een vraag?
Mail of bel ons (040-2533437).