Hoe blijft je kleding, jas waterdicht?

Waterdicht of waterafstotende kleding heeft een speciaal membraam of coating die ervoor te zorgt dat de kleding waterdicht en ademend is.
Door deze kleding met normaal wasmiddel te wassen tast dit het ademend vermogen van de kleding aan. Zonde van de functionele eigenschappen van je kleding!
Hieronder leggen we uit hoe je het beste je waterdichte kleding kan wassen.

  1. Breng de kleding niet naar de wasserij! Je weet niet zeker met welk wasmiddel men de kleding wast, verkeerd wasmiddel zorgt dat de kleding bij terugkomst minder ademend en waterdicht is!
  2. Koop speciaal wasmiddel voor waterafstotende kleding zoals van Nikwax
  3. Verwijder je zeepresten uit je wasmachine ( maak het zeepbakje en omgeving goed schoon!)
  4. Gebruik de aangeven hoeveelheid wasmiddel, aangegeven op de verpakking, kijk op het etiket van de kleding voor de juiste temperatuur en gebruik géén wasverzachter.
  5. Als je de waterdichte jas nieuw is of onlangs nog is geïmpregneerd dan is het veelal niet nodig om na het wassen de kleding ook nog te impregneren. Tech was van Nikwax hersteld tijdens de wasbeurt de waterafstotende kwaliteit van de stof.
  6. Als de waterdichte kleding erg vies is of langere tijd intensief is gebruikt merk je dat het materiaal sneller water opneemt en minder goed ademt. Het is dan belangrijk is dan om na het schoonwassen met het speciale wasmiddel het kledingstuk ook nog te wassen of inspuiten met impregneer (was) middel, waardoor het weer waterdicht en ademend is.
  7. Hang of leg de kleding te drogen op een droogrek, bij kleding met een dons vulling werkt het goed om deze te drogen (als dit toegestaan is op het etiket van het product) op lage temperatuur in de droger met een paar tennisballen. Hierdoor word het dons meer los gemaakt en krijgt het gemakkelijker de luchtige vorm terug.
nikwax tech wash
IMG_3302

Heb je een vraag?
Mail of bel ons (040-2533437).