Hoe blijft je kleding, jas waterdicht?

Waterdicht of waterafstotende kleding heeft een speciaal membraam of coating die ervoor te zorgt dat de kleding waterdicht en ademend is.
Door deze kleding met normaal wasmiddel te wassen tast dit het ademend vermogen van de kleding aan. Zonde van de functionele eigenschappen van je kleding!
Hieronder leggen we uit hoe je het beste je waterdichte kleding kan wassen.

  1. Breng de kleding niet naar de wasserij! Je weet niet zeker met welk wasmiddel men de kleding wast, verkeerd wasmiddel zorgt dat de kleding bij terugkomst minder ademend en waterdicht is!
  2. Koop speciaal wasmiddel voor waterafstotende kleding zoals van Nikwax
  3. Verwijder je zeepresten uit je wasmachine ( maak het zeepbakje en omgeving goed schoon!)
  4. Gebruik de aangeven hoeveelheid wasmiddel, aangegeven op de verpakking, kijk op het etiket van de kleding voor de juiste temperatuur en gebruik géén wasverzachter.
  5. Als je de waterdichte jas nieuw is of onlangs nog is geïmpregneerd dan is het veelal niet nodig om na het wassen de kleding ook nog te impregneren. Tech was van Nikwax hersteld tijdens de wasbeurt de waterafstotende kwaliteit van de stof.
  6. Als de waterdichte kleding erg vies is of langere tijd intensief is gebruikt merk je dat het materiaal sneller water opneemt en minder goed ademt. Het is dan belangrijk is dan om na het schoonwassen met het speciale wasmiddel het kledingstuk ook nog te wassen of inspuiten met impregneer (was) middel, waardoor het weer waterdicht en ademend is.
  7. Hang of leg de kleding te drogen op een droogrek, bij kleding met een dons vulling werkt het goed om deze te drogen (als dit toegestaan is op het etiket van het product) op lage temperatuur in de droger met een paar tennisballen. Hierdoor word het dons meer los gemaakt en krijgt het gemakkelijker de luchtige vorm terug.
nikwax tech wash
IMG_3302

Met deze producten van Nikwax houd je waterdichte kleding ook na het wassen, ademend en waterdicht!
Nikwax is gemaakt op waterbasis en PFC vrij. Wil je meer informatie over hoe de producten van Nikwax werken, kijk dan hier.

Op deze pagina’s zie je een greep uit onze kledingcollecties:

Wintersportkleding
Tenniskleding
Trainingskleding
Hardloopkleding
Badkleding
Hockeykleding
Wandelkleding
Voetbalkleding
Teamkleding

Als je een nieuwe functionele (sport)jas koopt staat er bijna altijd op het kaartje hoe waterdicht en ademend deze jas is. Maar wat betekenen deze waardes en hoe waterdicht mag je dan verwachten dat je jas is?
We vertellen je er hier meer over.
 

We krijgen vaak de vraag van welk materiaal sportkleding is gemaakt.
Naast de coating of het membraan waarmee men jassen en broeken waterdicht maakt is heel veel kleding gemaakt van een combinatie van synthetische materialen maar waarom?
Men probeert alle goede eigenschappen van de verschillende materialen in kledingstukken te verwerken, gelet op prijs en kwaliteit.

We geven je hier meer informatie over de eigenschappen van verschillende materialen en waarom het gebruik van katoen in sportkleding bijna niet meer te vinden is.

Heb je een vraag?
Mail of bel ons (040-2533437).