Hoe lang gaan hardloopschoenen mee?

Je ziet het niet aan de buitenkant maar…
De materialen waar hardloopschoenen van gemaakt zijn hebben een beperkte levensduur. Vooral de dempende tussen laag in de schoen raakt op den duur zijn elasticiteit kwijt. Hoe lang gaan je hardloopschoenen mee?

De schoen gaat gemiddeld na 900 hardloop kilometers demping verliezen. Afhankelijk van hoe gevoelig of sterk je lichaam is kun je tussen de 900 km en 1100 km hier last van krijgen.

Na 1200 km kun je wel stellen dat iedere hardloopschoen vervangen moet worden. Blijf je op je oude schoenen lopen dan krijg je meer belasting op je gewrichten en een grotere kans op blessures.

 

oude hardloopschoenen

De demping verdwijnt ook als ze niet gebruikt worden omdat het rubber in de zool na verloop van tijd uithardt… dus blijf maar lekker hardlopen….
Heb je je hardloopschoenen een hele tijd niet gebruikt en wil je weer beginnen met hardlopen? Het is meestal niet erg om even op te bouwen met oude schoenen maar wacht niet te lang met nieuwe hardloopschoenen om blessures te voorkomen.

Twijfel je of je hardloopschoenen nog goed zijn en deze nog genoeg, steun en demping geven? Kom met je oude schoenen naar onze winkel en wij geven je vrijblijvend advies, we laten je desgewenst het verschil voelen met nieuwe hardloopschoenen.

hardlopen sporthuis olympia

Heb je een vraag?
Mail of bel ons (040-2533437).