Hoe skischoenen drogen?

Hoe droog je je skischoenen  na je wintersportvakantie?
Als eerste is het heel belangrijk om je skischoenen goed te laten drogen na elke wintersportvakantie voordat je ze gaat opbergen!

Door skischoenen goed te laten drogen en pas hierna op te bergen, krijgen schimmels en bacteriën krijgen minder kans om in je schoen te gaan wonen en je schoenen ruiken/stinken minder. Ook krijgt de binnen-schoen de juiste vorm terug, en hierdoor gaan je skischoenen uiteindelijk ook langer mee!

Doordat we skischoenen de hele dagen aan hebben en deze geen ademend vermogen hebben gaat al het zweet van je voeten in je binnen schoen zitten. De skischoenen zijn na een paar dagen skiën gewoon nat vanbinnen. Het is niet het leukste klusje na je vakantie maar wel héél belangrijk om je schoenen uit elkaar te halen om goed te laten drogen.

skischoenen opruimen (2)


Haal de schoenen uit je tas en maak de klittenbanden en alle schnallen helemaal los.

Haal de binnenschoenen uit de buitenschalen van de skischoenen.


Haal de beide zooltjes uit de binnenschoenen.


Laat alles los van elkaar minimaal 1 week drogen, zet de schoenen niet op de verwarming, maar in een droge verwarmde ruimte.


Leg als eerste de zooltjes terug in de binnenschoenen.Let goed op dat je het juiste zooltje in de goede binnenschoen legt. Voel met je hand bij de tenen of deze goed zit.

Steek de juiste binnenschoen in de juiste buitenschaal. Dit doe je door met je hand in de binnenschoen de hak naar beneden te duwen en hierna de hele voet op de plaats te duwen.
Controleer of dat alle kunstof delen op de juiste plekken vrij kunnen bewegen. Zorg dat de tong van de schoen mooi in het midden staat. Maak de schnallen van de skischoen allemaal dicht op de meest losse stand en maak de klittend band dicht.


Nu kan de skischoen in de juiste vorm opgeborgen worden voor de volgende vakantie op een droge, licht verwarmde, niet vochtige plaats in huis, liefst in een tas wat bescherming geeft tegen vuil en evt. ongedierte/insecten.

We helpen je graag!

Heb je hierover vragen of lukt het maar niet om je skischoenen goed uit of in elkaar te krijgen, Twijfel je of je skischoenen nog “goed” zijn, kom gerust met je vragen vrijblijvend naar de winkel en we helpen je graag.

Rob en Yves zijn al jaren lang onze skischoen experts.
Rob is de eigenaar van Sporthuis Olympia en heeft alle kennis en expertise overgenomen van zijn vader die al in 1974 begonnen is met het verkopen van ski’s en skischoenen.

Yves heeft de eerste verkoop ervaringen voordat hij hier is komen werken opgedaan in een wintersport winkel in Antwerpen.
Beide zijn zelf van jong af aan fervent skiërs. En hebben zich altijd verdiept en bij laten scholen en houden de laatste ontwikkelingen in de skischoen markt nauwgezet bij door middel van trainingen van leveranciers, zelf testen van producten en uitproberen van nieuwe mogelijkheden.

De extra expertise van Rob met betrekking tot skischoenen is dat hij veel kennis heeft van het menselijk lichaam en blessures. Rob mag zichzelf sinds een aantal jaar voetkundig sportadviseur noemen wat inhoud dat hij naast zijn jarenlange ervaring, veel kennis heeft opgedaan over de analyse van voeten en voetafwikkeling in relatie tot sporten en sportblessures.

De opleiding voetkundig sportadviseur is een vervolg op de cursus sportschoenadviseur die al onze medewerkers hebben gevolgd!

Esther is door Rob al jaren geleden aangestoken door het wintersport virus. Ze is de laatste jaren steeds meer mee gaan helpen in de skikelder en heeft ondertussen al heel wat mensen geholpen bij het aanmeten van skischoenen, indien nodig met ondersteuning van Rob of Yves.

We krijgen in de winterperiode dagelijks vele vragen over skischoenen. 

Op deze pagina’s geven we je antwoord op vele vragen… maar kom gerust ook naar onze winkel en we helpen je graag persoonlijk en geven een advies op maat!

Wanneer skischoenen vervangen?

Welke stijfheid van skischoenen?

Welk merk skischoenen?

Hoe skischoenen kiezen?

Hoe strak moet een skischoen zitten?

Waar moet ik op letten bij skischoenen?

Skischoenen voor smalle voeten

Welke skischoenen voor dikke kuiten?

Wat is mijn skischoen maat?

Skischoenen met verwarming

Kijk hier voor meer informatie.

Ook huren van ski-materiaal is bij ons mogelijk.
Hierdoor heb je geen verloren wachttijd op vakantie en kun je in alle rust het juiste materiaal kiezen. We hebben verschillende topmodellen ski’s te huur en de mogelijkheid om deze ski’s na de huurperiode tegen een aantrekkelijke prijs te kopen. Ook hierbij kun je rekenen op ons deskundig advies, we helpen je graag als klant en niet als passant.

Verder hebben we een kinder-garantieplan waarbij ski’s of schoenen die aan vervanging toe zijn, ingeruild kunnen worden tegen speciale condities. Vraag in de winkel naar de voorwaarden. Lees hier meer over de mogelijkheden van verhuur van ski’s en skischoenen.

We voeren bij Sporthuis Olympia zelf al het onderhoud uit van je ski’s en snowboards in onze werkplaats. Graag adviseren we je over het onderhoud en wij zorgen voor een uitstekende kwaliteit zodat je met volle teugen kan genieten van je wintersportvakantie.

We hebben onderstaande merken skischoenen in onze collectie. Uit de grote collecties van de verschillende merken hebben wij een selectie gemaakt, gelet op verschillende soorten skiërs en voettypes. Op deze pagina zie je onderaan een impressie van onze collectie skischoenen.

Nordica
Salomon
Atomic
Tecnica
Fischer
Dalbello

Verder hebben we wintersportkleding, ski’s, skistokken, handschoenen en wanten, helmen en brillen en overige accessoires van onderstaande merken in onze collectie:

Head
Fischer
Salomon
Elan
Atomic
Völkl
Protest
Brunotti
Luhta
Falcon
Icepeak
Tenson
Reusch
Barts
Odlo
Craft
Falke
Sidas
Leki
Bomax
Sinner
Slokker
Nikwax

Heb je een vraag?
Mail of bel ons (040-2533437).