Hoe voetbalschoenen onderhouden?

Voor lang plezier van je voetbalschoenen is onderhoud een van de belangrijkste dingen. Hieronder volgen een aantal tips waardoor je nog langer plezier hebt van je nieuwe voetbalschoenen omdat ze langer in een goede conditie blijven.

  1. Het is belangrijk om je schoenen schoon te houden. Viezigheid gaat op den duur vastzitten onder de zool en dit vermindert de grip. Maak schoenen nooit schoon met schoonmaakmiddelen. Dat is slecht voor de stiksels.
  2. Maak schoenen schoon na elke training of wedstrijd. Verwijder al het zand, gras en klei met een borstel en spoel synthetische schoenen daarna af met water (bijvoorbeeld onder de douche). Echte leren schoenen mag je ook afspoelen onder water of borstel leren schoenen af. Als ze droog zijn vet ze regelmatig in met speciaal leervet of conditioner voor leer.
  3. Vet je (gedeeltelijk) leren voetbalschoenen regelmatig in met blank leervet, wax of conditioner voor leer. Hiermee houd je het leer soepel en behoud het langer de pasvorm en het comfort. het voordeel van conditioner fot leater van Nikwax is dat het volledig in de het leer trekt en geen top laagje achterlaat. Met vet of wax blijft de buitenkant van leer iets vettig wat zou kunnen leiden tot een verminderde grip op de bal
  4. Laat voetbalschoenen nooit in je tas zitten. Haal je schoenen eruit en laat ze binnenshuis drogen, ofwel ‘uitwasemen’. Doe je dit niet? Dan gaan je schoenen na een tijdje stinken door het vele vocht dat erin blijft zitten. Ook kunnen er schimmels in je schoenen ontstaan.
  5. Droog (natte) schoenen nooit op de verwarming of andere warmtebron. Dan droogt de ‘boardplaat’ van je schoen uit en bij leren schoenen gaat het leer uitdrogen barsten of scheuren. Stop er liever een schoenspanner of kranten in. Dan drogen je schoenen ook sneller. Een schoenspanner zorgt ervoor dat je schoen in model blijft. Kranten trekken vocht uit de schoen, maar alleen als je elke dag nieuwe kranten erin doet.
  6. Stinken je schoenen heel erg dan is wellicht de Shoefresh een uitkomst!
    Zet je schoenen op het apparaat en na 25 minuten zijn ze weer helemaal droog en stop het apparaat automatisch. Óók handig voor je scheenbeschermers en andere sportschoenen, sneakers, skischoenen in huis. ook deze is bij Sporthuis Olympia verkrijgbaar.

Heb je een vraag?
Mail of bel ons (040-2533437).