Hoe was je badkleding?

We krijgen vaak vragen over hoe je badkleding moet wassen om deze langer mooi te houden. En een klacht die vaak voorkomt is het dunner worden van de stof van badkleding.

Om te begrijpen hoe je het beste badkleding kan wassen leggen we eerst uit waarvan het gemaakt wordt.

We willen dat bikini’s, zwempakken, slips en boxers elastisch zijn, mooi om het lichaam sluiten, en sneldrogend zijn. Hierdoor wordt 99% van alle zwemkleding gemaakt van een elastische stof bestaande uit 80% polyamide (een sterke stof die waterafstotend is)en 20% elastomeer (een soort rubberdraad wat je kunt vergelijken met een elastiekje).

Dit elastomeergaren is heel kwetsbaar, als het aangetast wordt door wrijving of andere materialen gaat dit breken. De stof verliest zijn rek en er ontstaan dunnen plekken, omdat daar het elastomeer garen is verdwenen.

materiaal zemkleding

Wassen van je badkleding
Spoel je badkleding na het zwemmen zo snel mogelijk uit. Hiermee verwijder je alvast het meeste chloor en zout. Was je badpak met de hand met een fijnwasmiddel en koud water. Je badkleding kan meestal wel in de wasmachine (let op het etiket!), maar kies dan voor een fijnwasprogramma en gebruik een fijnwasmiddel. Was je badkleding in geen geval met een gewone machine bonte was mee.

Drogen van je badpak of bikini
Wring je badkleding niet uit, maar hang het op een plaats waar het rustig uit kan druppen. Dat duurt echt niet zo lang.

waslijn jongens

Heb je een vraag?
Mail of bel ons (040-2533437).