"Ik had hem het liefst een blinddoek omgedaan"

Rob zit tegenover mij, het is 13:00 we zitten samen te pauzeren en hij heeft net een jongeman geholpen met hardloopschoenen.

Rob vertelt: ”Hij staat voor de wand van de hardloopschoenen en zegt dat hij de zwarte Nike Pegasus erg mooi vindt. Hij zoekt nieuwe hardloopschoenen, omdat hij tijdens en na het lopen veel last heeft van zijn knieën.
Zijn oude hardloopschoenen heeft hij niet meegenomen maar hij wil in deze tijd fit blijven en langere afstanden gaan lopen zonder klachten!
Ik heb zijn voeten opgemeten met de 3 d scan en uit de dynamische voetmeting blijkt dat hij stevig over-proneert” (met zijn voeten naar binnen kantelt tijdens het lopen).

Aan het specialistische taalgebruik van Rob ben ik intussen wel gewend. Ik doe het ook steeds meer sinds ik zelf de cursus sportschoen specialist heb gevolgd. Toch merk ik elke keer wanneer we moeilijke casussen bespreken dat zijn kennis (hij is gediplomeerd voetkundig sportschoen adviseur) en de vele jaren ervaring verder reikt dan mijn kennis….

“Dus ik heb de klant anti-pronatie schoenen laten passen van Asics, Brooks en Nike.
Hij vond de Asics schoen vanaf het begin lekker zitten en liep tijdens het joggen door de winkel hier ook mooi recht op. Hierna wilde hij de mooie zwarte neutrale Pegasus van Nike passen. Hij jogt hiermee door de winkel, hij geeft aan dat deze ook fijn zit. Ik zie en benoem dat zijn voeten veel meer naar binnen kantelen, en dat hij minder stabiel in de schoen zit. Maar je raadt het al… uiteindelijk koopt hij de mooie zwarte Pegasus van Nike.
Ik had hem achteraf gezien het liefst een blinddoek omgedaan.”

Rob kijkt bedompt en eet zijn boterham verder op. Ik kan het even niet volgen, “Wat bedoel je met de blinddoek”, vraag ik?

“Ik heb aangegeven toen hij de verschillende schoenen aan het uitproberen was dat hij veel rechter op de anti-pronatie schoenen liep dan op de neutrale zwarte Nike schoen en dat mijn advies is om een anti-pronatie schoen te kopen om zijn klachten te verminderen. Maar hij koopt de neutrale zwarte Nike schoen gewoon omdat hij deze mooier vindt…

….Dan zou ik het liefst mensen een blinddoek om doen tijdens het passen van schoenen, dan voelen ze veel meer, bewuster en beter welke schoen echt bij hen past. Ze overtuigen zichzelf hiermee wat de beste schoen is.”

Tja en dan beginnen mijn gedachten te malen… zou je klanten kunnen vragen om met een blinddoek schoenen te passen????
Wie zou dat nou willen?

Esther Verhagen
Vrouw van Rob 😉
Sporthuis Olympia
Dorpstraat 163, Veldhoven

Heb je een vraag?
Mail of bel ons (040-2533437).