padelrackets

We zien in de omgeving van Veldhoven langzaam een aantal verenigingen padelbanen bouwen. In 2018 zijn er bij TC Metzpoint in Veldhoven Padelbanen aangelegd en kan de relatief nieuwe racket sport Padel ook hier gespeeld worden. 

Padel wordt gespeeld met padelrackets en deze zijn er in veel verschillende vormen, gewichten en maten.

Over de maten van een Padelrackets zijn afspraken gemaakt. Een padelracket is maximaal 45,5 cm lang en 24 cm breed en tussen de 36 en 38 mm dik.

padel rackets
 • Diamantvorm: voor gevorderde spelers, de sweetspot (de plek waar je de bal het beste raakt) zit hoger, wat gemakkelijker is om de bal harder te slaan. Meer kans op overbelasting van de pols.
 • Traanvorm: voor medium tot gevorderde spelers, de sweetspot zit ook tamelijk hoog/midden.
 • Rond: voor beginnende spelers, de sweetspot is relatief groot en bevindt zich in het midden. Zo is een racket met deze vorm het gemakkelijkst te gebruiken. Deze geeft minder power maar wel meer controle.

Er is geen officieel vastgesteld gewicht voor padelrackets, meestal wegen ze tussen de 365 en 396 gram. Het gewicht is wel degelijk van invloed.

 • Lichte rackets bewegen makkelijker en zorgen voor een snellere reactietijd aan het net. Het makkelijke bewegen en de lichte weerstand van een licht racket is bovendien ideaal voor beginners.
 • Zwaardere rackets geven meer power waardoor je de bal meer kracht en snelheid kan geven. Het nadeel van een zwaarder racket is dat het de reactietijd kan beïnvloeden. Maar let wel op ivm blessures, hoe meer power het racket geeft hoe minder dat je dit uit je arm hoeft te halen.

Hoe de gaten verdeeld zijn heeft te maken met de stugheid en sterkte van het racket. De gaten kunnen horizontaal op een rij staan, bij de wat duurdere rackets staan de gaten diagonaal ten opzicht van elkaar. Dit maakt een racket stugger en vaak ook duurzamer.

Er zijn veel verschillende rackets met elk hun eigen kenmerken. Wij hebben Dunlop en Head padelrackets in ons assortiment en natuurlijk ook speciale padelballen.

Padelballen zijn zeer vergelijkbaar met een tennisbal. Net iets kleiner en met iets minder atmosferische druk welke hierdoor geschikt zijn voor de padelrackets. Met gewone tennisballen padellen is slecht voor je padelracket!

Hardheid:
De hardheid van een racket heeft te maken met het materiaal van de buitenrand van het frame. Grafiet en carbon zijn de hardste materialen, ze geven het racket minder power maar kun je wel preciezer mee spelen.

Padelrackets gemaakt van Fiber zijn in verhouding wat “zachter” geven meer power maar bieden een mindere controle. Over het algemeen gaan zachte rackets minder lang mee dan harde rackets.

padelrackets dunlop

Bij het adviseren van een nieuw padelracket is het voor ons altijd fijn om te weten waar je tot nu toe mee hebt gespeelt.
Het is dan goed om je oude padelracket mee naar de winkel te nemen als je een nieuwe wil kopen. Zo kunnen we zien welk type, merk en model racket ben je gewent, de staat van het racket en de bespanning en de gripmaat.

Bij de aankoop van een nieuw padelracket is het ook goed om na te denken wat je graag anders wil ten opzichte van je oude racket.
Dat kan zijn, meer slagkracht, meer comfort, minder belasting van de arm, meer controle…

Bedenk dus waar je last van hebt tijdens of na het padellen  en wij denken met je mee wat voor jou dan een “beter” racket kan zijn.

We helpen je graag bij het maken van een goede keuze!

Van een nieuw padelracket kun je lang veel plezier hebben, de volgende tips helpen hierbij:

  • Bescherm je racket goed tijdens de “opslag” en het vervoer, de openingen in het racket zijn kwetsbaar, zorg dat deze niet beschadigen.
  • Vervang regelmatig je grip van je padelracket hierdoor krijg je een betere grip en ga je minder overbodig knijpen.
  • Sla alleen met je tennisracket tegen padelballen en gooi zeker niet met je racket, hierdoor heb je een hoge kans op een framebreuk.
  • Het is niet verstandig om je padelracket veel op vochtige plaatsten te laten liggen dit vergroot de kans op schimmelvorming.

Hieronder zie je een greep uit onze collectie padelrackets. Verder hebben we natuurlijk ook altijd padelballen en tassen op voorraad.

 

   

Heb je een vraag?
Mail of bel ons (040-2533437).