padelrackets

En dan ga je padellen maar met welk racket? Op deze pagina vind je wat beknopte informatie over verschillende vormen, gewicht en stijfheid van padelrackets.

Belangrijk is om het juiste padelracket te kiezen dat past bij jouw speelniveau, speelstijl en persoonlijke voorkeuren.

Padel wordt gespeeld met padelrackets en padelballen en deze zijn er in veel verschillende vormen, gewichten en maten. Over de maten van een Padelrackets zijn afspraken gemaakt. Een padelracket is maximaal 45,5 cm lang en 24 cm breed en tussen de 36 en 38 mm dik.

Bij padelrackets wordt de term “hardheid” meestal gebruikt om de stijfheid of flexibiliteit van het racketblad te beschrijven. 

Stijve rackets hebben over het algemeen minder buiging in het racketblad. Hierdoor krijg je een hogere overdracht van energie naar de bal, wat meer slagkracht geeft. Stijvere rackets geven vaak ook meer stabiliteit en zijn geschikt voor spelers die de voorkeur geven aan krachtige slagen en agressief spel.

Flexibele rackets buigen meer door tijdens het slaan, waardoor de balans tussen controle en kracht verschuift naar meer controle. Ze absorberen ook meer trillingen, wat een beter gevoel en comfort geeft bij het slaan. Flexibele rackets zijn geschikt voor spelers die meer nadruk leggen op precisie, touch en spelcontrole.

Medium-hardheid rackets geven een compromis tussen stijfheid en flexibiliteit dus ook van kracht en controle van het racket. Medium-hardheid rackets zijn vaak populair bij spelers van verschillende niveaus.

Heb je een vraag?
Mail of bel ons (040-2533437).