Ski onderhoud en afstellen

Jaarlijks ski onderhoud is een must voor optimaal plezier en verkleind de kans op blessures en ongelukken.

Wij adviseren om na een week skiën, je ski’s een onderhoudsbeurt te geven van slijpen en waxen. Twijfel je wat jouw ski’s nodig hebben? Kom vrijblijvend binnen met je ski’s en we geven je een eerlijk advies.

Onze winkel heeft een eigen skiwerkplaats  met de nieuwste computergestuurde slijpmethode met keramische schijven en over een jaarlijks gecontroleerd afstel apparaat voor ski’s.

Bindingen moeten de schoenen op ski’s vast houden maar moeten ook op het juiste moment los laten tijdens het vallen. Dit om knieletsel en botbreuken te voorkomen.
Door corrosie en veroudering kan de ingestelde waarde na verloop van tijd veranderen. Om de binding hierop te controleren is het van belang om de bindingen zeker 1 keer in de 2 jaar te testen op functioneren en juiste instellingen.
Wij adviseren om de binding van een kinder-ski ieder jaar te controleren omdat het gewicht en de lengte van uw kind(eren) per jaar veranderd.

Onze jaarlijks geijkte afstel-machine heeft daarvoor een aantal gegevens nodig. Alleen met het gewicht, lengte, leeftijd en skivaardigheid én de gebruikte skischoen kan de binding veilig worden afgesteld.

Zitten er putjes en/of “strepen” in de ski dan moet dit worden opgevuld met nieuw belag (dit opvullen kan dus niet door waxen worden opgelost!).
Het belag wordt weer egaal en dient hierna nog geslepen en gewaxt te worden.

De onderzijde en zijkanten van je ski’s zorgen voor het contact in de sneeuw, hoe gladder en scherper deze zijn hoe wendbaarder de ski. De staalkanten van uw ski’s of board zorgen voor grip op de helling en een goede sturing. Sneeuw (vooral harde sneeuw) maakt de kanten snel bot. Na een wintersport vakantie is er van de oorspronkelijke scherpte vaak maar een klein deel over. Je kan dit zelf zien doordat er staal bramen aan de staalkanten te zien zijn en de staalkanten veel minder scherp zijn. Dit geeft op wat hardere piste minder grip op sneeuw of ijs waardoor het weg glijden ontstaat.

Om scherpe kanten en een vlakke onderkant te krijgen slijpen wij het materiaal op onze band- en steen slijpmachine. De structuur in het belag wordt opnieuw aangebracht waarna een automatische disc-slijpmachine met keramische schijven de staalkanten van ski’s of snowboards aan de onderzijde en de zijkanten vlijmscherp en braamvrij slijpt.

Een goed gewaxte ski of snowboard zorgt voor een maximaal glij-vermogen en voorkomt uitdrogen van het belag. Je merkt dit op de piste meteen: de ski’s (het board) glijden beter en draaien lichter. Je kan het ook zelf zien doordat het belag wat toe is aan een waxbeurt grijs uitslaat.
Wij waxen uw materiaal met warme wax, zodat deze diep in de poriën van het belag doordringt. De finishing polish gebeurt door een nylon borstel op het apparaat, deze borstelt de overtollige wax uit de structuur.

De waxlaag kun je gedurende je vakantie optimaal houden door deze dagelijks te behandelen met vloeibare waxbeschermer van Toko die in de winkel verkrijgbaar is.

Prijzen onderhoud Ski’s:
Slijpen en waxen   €19,99
Alleen waxen         €10,00
Reparatie ski’s       €10,00
Afstellen ski’s        €10,00
Montage ski’s        €25,00

Bij aankoop van nieuwe ski’s is de prijs inclusief montage en afstellen, de ski’s zijn al geslepen en gewaxed in de fabriek.

Prijzen onderhoud Snowboards:
Slijpen en waxen incl. demontage en montage bindingen €29,99
Slijpen en waxen exclusief bindingen                                    €24,99
Alleen waxen Snowboards                                                       €10,00
Reparatie Snowboards                                                              €10,00

ski slijpmachine

We begrijpen dat je bij de aankoop van nieuwe ski’s een aantal belangrijke vragen beantwoord wil hebben. We hebben er hieronder alvast een aantal op een rijtje gezet.

Welke ski past bij mij?
Waarom voor dames ski’s kiezen?
Waarom heb ik klapperende ski’s?
Welke skilengte heb ik nodig?
Hoe ski’s bewaren?
Wanneer ski’s kopen?
Wanneer ski’s vervangen?
Waar ski’s huren?
Ski’s huren of kopen?

Natuurlijk ben je met al je vragen ook altijd welkom in onze winkel, we helpen je graag verder!

Ook huren van ski-materiaal is mogelijk.
Hierdoor heb je geen verloren wachttijd op vakantie en kun je in alle rust het juiste materiaal kiezen. Al het onderhoud zit dan bij de huurprijs inbegrepen.

We hebben verschillende topmodellen ski’s te huur en de mogelijkheid om deze ski’s na de huurperiode tegen een aantrekkelijke prijs te kopen. Ook hierbij kun je rekenen op ons deskundig advies, we helpen je graag als klant en niet als passant.

Verder hebben we een kinder-garantieplan waarbij ski’s of schoenen die aan vervanging toe zijn, ingeruild kunnen worden tegen speciale condities. Vraag in de winkel naar de voorwaarden.
Lees hier meer over de mogelijkheden van verhuur van ski’s en skischoenen.

Skischoenen zijn een belangrijk deel van je wintersport uitrusting. Als ze goed en lekker zitten merk je er niet veel van maar bij klachten aan je voeten kunnen ze veel plezier verpesten…

We nemen de tijd bij het meten, passen en aanpassen van skischoenen en zien het als een uitdaging om iedereen een pijnvrije skivakantie te laten ervaren.
We hebben op onze website veel informatie staan over skischoenen. Heb je vragen, stel ze gerust en je bent altijd welkom in onze winkel!

We hebben onderstaande merken ski’s in onze collectie. Uit de grote collecties die de verschillende merken maken hebben wij na de ski’s zelf te testen een selectie gemaakt gelet op verschillende soorten skiërs en budgetten.

  • Fischer
  • Salomon
  • Rossignol
  • Völkl
  • Atomic

Verder hebben we een uitgebreid assortiment skischoenen, skikleding, helmen en brillen, kijk hier voor meer informatie.

Heb je een vraag?
Mail of bel ons (040-2533437).