SKISCHOENEN MET VERWARMING

Altijd koude voeten??
Hoe zorg je dan dat je geen koude voeten hebt tijdens het skiën?
Skiën in de kou geeft soms ook klachten van koude voeten. Zijn skischoenen met verwarming hiervoor altijd de oplossing?

Skischoenen met verwarming, of skizolen met verwarming kunnen hiertegen helpen. Maar let eerst op de volgende tips. Als daar niet aan voldaan wordt, blijven je voeten van binnen koud en is de verwarming alleen “symptoombestrijding”.

 • Kies een skischoen in de juiste maat en pasvorm, laat deze “bootfitten” zodat deze nog beter bij je voeten aansluit.
 • Skischoenen die te groot zijn geven te veel ruimte die je op moet warmen, waardoor je koude voeten hebt. En trouwens het skiet ook helemaal niet fijn omdat je veel minder sturing kan geven aan je ski’s.
 • Skischoenen die te klein zijn of ergens knellen belemmeren de doorbloeding van je voeten en ook dat geeft bijna altijd koude voeten. Kijk of je skischoenen door middel van Bootfitting aangepast kunnen worden zodat ze niet meer knellen.
 • Gebruik goede skisokken met wol. Dat houdt meer warmte vast, en kan meer vocht (transpiratie) vasthouden zonder koud te worden.

Zorg dat je skischoenen iedere dag (!) goed drogen. Soms helpen de verwarmingsbuizen in de kelder van het hotel niet.
Haal dan de binnen schoenen uit de buitenschoenen, verwijder de inlegzolen, en neem deze mee naar de warme kamer. Daar kunnen je binnen schoenen echt goed drogen en stap je ’s-Morgens in een droge en wat warmere skischoen.
Bij veel transpireren of natte sneeuw in de skischoen kan een speciale skischoendroger helpen. Dat is een klein apparaatje dat warme lucht door je schoen circuleert en m.b.v. UV licht bacteriën doodt. Die zorgt dus voor drogere, warmere en schonere skischoenen.

Pas als je ook met bovenstaande tips nog steeds koude voeten hebt, kun je denken aan verwarmbare skischoenen.

We hebben op dit moment skischoenen in ons assortiment met een verwarmingselement rondom de voet in de skischoen ingebouwd. De batterij en bediening zitten boven de enkel.
De bediening van deze skischoenen kan middels een app op je telefoon, waarop je de temperatuur instelt en zelfs kunt kiezen hoe laat de skischoenen ’s morgens warm moeten zijn!

We denken en kijken graag met je mee om hierin een goede keuze te maken.

Rob en Yves zijn al jaren lang onze skischoen experts.
Rob is de eigenaar van Sporthuis Olympia en heeft alle kennis en expertise overgenomen van zijn vader die al in 1974 begonnen is met het verkopen van ski’s en skischoenen.

Yves heeft de eerste verkoop ervaringen voordat hij hier is komen werken opgedaan in een wintersport winkel in Antwerpen.
Beide zijn zelf van jong af aan fervent skiërs. En hebben zich altijd verdiept en bij laten scholen en houden de laatste ontwikkelingen in de skischoen markt nauwgezet bij door middel van trainingen van leveranciers, zelf testen van producten en uitproberen van nieuwe mogelijkheden.

De extra expertise van Rob met betrekking tot skischoenen is dat hij veel kennis heeft van het menselijk lichaam en blessures. Rob mag zichzelf sinds een aantal jaar voetkundig sportadviseur noemen wat inhoud dat hij naast zijn jarenlange ervaring, veel kennis heeft opgedaan over de analyse van voeten en voetafwikkeling in relatie tot sporten en sportblessures.

De opleiding voetkundig sportadviseur is een vervolg op de cursus sportschoenadviseur die al onze medewerkers hebben gevolgd!

Esther is door Rob al jaren geleden aangestoken door het wintersport virus. Ze is de laatste jaren steeds meer mee gaan helpen in de skikelder en heeft ondertussen al heel wat mensen geholpen bij het aanmeten van skischoenen, indien nodig met ondersteuning van Rob of Yves.

Heb je nieuwe skischoenen bij ons gekocht?

Wij doen altijd ons uiterste best om jouw nieuwe skischoenen helemaal goed te laten zitten.
Wij adviseren altijd je skischoenen na aankoop thuis nog eens aan te doen en er op te staan, lopen (niet zitten of liggen!).
Nog beter en leuker 😉 is om een dagje indoor te gaan skiën voordat je op vakantie gaat.
Zo heb je de mogelijkheid om te voelen hoe goed je skischoenen zijn aangepast en zo nodig voor je vakantie terug komen om je schoenen nog verder aan te laten passen als je toch nog pijnpunten ervaart.

Maar ook na je vakantie(s) …
Ben je hierna niet helemaal tevreden over de pasvorm van je nieuwe skischoenen, heb je nog drukplekken?
Kom naar de winkel en we helpen je GRATIS (ook na 1, 2 of 3 jaar na aankoop!) totdat je klachten zijn opgelost!

Hieronder geven we je een aantal tips bij de aankoop van nieuwe skischoenen.
 • Reserveer genoeg tijd voor het kopen van nieuwe skischoenen…  we zijn gemiddeld 1,5 uur met klanten hiermee bezig.
 • Maak een afspraak om minder lang te hoeven vachten voor je aan de beurt ben. Afspraken maken mag, maar moet niet.
 • Neem je oude skischoenen mee naar de winkel, we kunnen zo zien welk type, maat en model skischoenen je gewend bent. En verschillen nog beter uitleggen.
 • Neem je eigen skikousen mee voor het passen.
 • Gebruik je in het dagelijks leven of tijdens sporten inleg zooltjes van een podoloog dan is het slim om deze mee te nemen.
 • Doe een broek aan die gemakkelijk omhoog kan tot aan je knieën.
 • Ben je op zoek naar meer informatie over skischoenen en ski’s? Op deze pagina vind je nog veel meer informatie!

 

We krijgen in de winterperiode dagelijks vele vragen over skischoenen. 

Op deze pagina’s geven we je antwoord op vele vragen… maar kom gerust ook naar onze winkel en we helpen je graag persoonlijk en geven een advies op maat!

Wanneer skischoenen vervangen?

Welk merk skischoenen?

Hoe skischoenen kiezen?

Hoe strak moet een skischoen zitten?

Waar moet ik op letten bij skischoenen?

Skischoenen voor smalle voeten

Welke skischoenen voor dikke kuiten?

Welke skischoenen heb ik nodig?

 

Kijk hier voor meer informatie.

Ook huren van ski-materiaal is bij ons mogelijk.
Hierdoor heb je geen verloren wachttijd op vakantie en kun je in alle rust het juiste materiaal kiezen. We hebben verschillende topmodellen ski’s te huur en de mogelijkheid om deze ski’s na de huurperiode tegen een aantrekkelijke prijs te kopen. Ook hierbij kun je rekenen op ons deskundig advies, we helpen je graag als klant en niet als passant.

Verder hebben we een kinder-garantieplan waarbij ski’s of schoenen die aan vervanging toe zijn, ingeruild kunnen worden tegen speciale condities. Vraag in de winkel naar de voorwaarden. Lees hier meer over de mogelijkheden van verhuur van ski’s en skischoenen.

We voeren bij Sporthuis Olympia zelf al het onderhoud uit van je ski’s en snowboards in onze werkplaats. Graag adviseren we je over het onderhoud en wij zorgen voor een uitstekende kwaliteit zodat je met volle teugen kan genieten van je wintersportvakantie.

We hebben onderstaande merken skischoenen in onze collectie. Uit de grote collecties van de verschillende merken hebben wij een selectie gemaakt, gelet op verschillende soorten skiërs en voettypes. Op deze pagina zie je onderaan een impressie van onze collectie skischoenen.

Nordica
Salomon
Atomic
Tecnica
Fischer
Dalbello

Verder hebben we wintersportkleding, ski’s, skistokken, handschoenen en wanten, helmen en brillen en overige accessoires van onderstaande merken in onze collectie:

Head
Fischer
Salomon
Elan
Atomic
Völkl
Protest
Brunotti
Luhta
Falcon
Icepeak
Tenson
Reusch
Barts
Odlo
Craft
Falke
Sidas
Leki
Bomax
Sinner
Slokker
Nikwax

Heb je een vraag?
Wil je een afspraak maken?
Mail of bel ons (040-2533437).