Tennisballen

Zonder tennisballen is het lastig tennissen…

We hebben een ruime keus in verschillende tennisballen de gasgevulde (ressurized)ballen, drukloze (pressureless) ballen van de merken Tretorn, Dunlop en Wilson. Voor kinderen hebben vanaf 4 jaar de 3 soorten Stage ballen.

Tennisballen zijn er in verschillende soorten en maten. Er zijn een paar regels:

  • Een tennisbal heeft een gewicht tussen 56 en 59,4 gram
    en moet een doorsnede hebben tussen de 65,5 en 68, 5 mm.
  • Tennisballen moet bij een hoogte van 2,5 meter tussen de 1,34 en 1,46 meter opstuiten.
  • De kleur van tennisballen voor volwassenen is geel omdat dit het beste contrast geeft voor tennissers en publiek.
dunlop fort max tennisbalen

Tretorn Serie+
Serie+ tennisballen van Tretorn zijn gas gevulde ballen. Ze komen wat minder hard aan op het racket, voelen zacht aan en zijn heel controleerbaar.
De Tretorn + serie is de officiële bal voor de ATP Challenge Series. In deze bal hebben ze gebruik gemaakt van een uniek Tri-Tec systeem om de druk van de bal langer te behouden en de duurzaamheid wordt verlengd.
De Serie+ ballen zijn heel goed geschikt voor het spelen op gravel en smash court tennisbanen.
Verkrijgbaar in verpakkingen van 3 en 4 ballen.

Tretorn Plus
Deze bekendste tennisbal van Tretorn is drukloos en heeft een hoge stuit.
De Tretorn Plus heeft een heel sterke “HIGH-TECH FELT” viltlaag en een hele sterke elastische rubberen kern waardoor deze bal erg lang mee gaat.
Deze tennisballen zijn geschikt voor alle baansoorten maar bij uitstek voor zand-ingestrooid kunstgras en smash court.
De Tretorn Plus tennisballen zijn verkrijgbaar in verpakkingen van 3 en 4 stuks.

Tretorn Micro-X
De Tretorn Micro X tennisballen is een drukloze bal maar bijzonder door de 700 miljoen lucht gevulde micro cellen die zorgen voor een constante druk binnen in de bal. Drukloze ballen zijn over het algemeen wat zwaarder, stuiten wat hoger en sneller en gaan langer mee. Dankzij de Micro Cell technologie spelen deze ballen als gasgevulde ballen en worden ze minder snel zacht.
Lagere temperaturen hebben geen invloed op deze ballen, deze ballen zijn geschikt voor alle baansoorten maar heel goed te gebruiken voor op kunstgras en smash court.
Tretorn Micro X tennisballen zijn verkrijgbaar in verpakkingen van 3 en 4 stuks.

       

Wilson Trinity:
Wilson heeft deze tennisballen recent op de markt gebracht en is als eerste gekomen met een 100% recyclebare koker. De tennisballen zijn zoals te verwachten drukloos. Wilson geeft aan dat de ballen door vele technologieën niet stijf zijn en ze een lange levensduur hebben.
De binnenkant van de bal is van lichter en minder poreus materiaal waardoor de druk in de bal stabiel blijft en de bal uren een stabiele rebound houd.
De buitenzijde van de bal heeft een vilt met meer flexibele vezels die een betere grip op de snaar geven waardoor je bij het slaan meer controle krijgt.
Deze tennisballen zijn verkrijgbaar in kokers van 3 en 4 tennisballen.

Dunlop Fort Max TP:
Deze bal is de wedstrijdbal van de KNLTB. Bij de Dunlop Fort Max TP hebben ze gebruik gemaakt van een verbeterde Carbon Core rubber kern en een nog hogere compressie waardoor de bal nog langer meegaat, houdbaar is. De bal is nog beter te zien door een intensere kleur op het vilt en dit vilt is erg slijtvast.

Dunlop Stage 1 Groen:
Dit zijn tennisballen voor de jeugd met een lagere compressie.
De bal heeft hierdoor een lage snelheid en lage stuit waardoor ze iets meer tijd hebben om de bal goed te raken.
Voor kinderen van 9 tot 12 jaar die op het hele veld spelen.

Dunlop Stage 2 Oranje:
Dit zijn tennisballen voor kinderen met een lage compressie.
De bal heeft een nog lagere snelheid en lagere stuit om tijd te krijgen om de bal goed te kunnen raken.
Deze bal is voor kinderen van 8 tot 11 jaar die op 3/4 baan spelen.

Dunlop stage 3 Rood:
Dit zijn de tennisballen voor (kleine) kinderen.
De bal heeft nauwelijks druk en is groter dan een standaard tennisbal. Hierdoor is de bal veel langzamer en is het eenvoudiger om te serveren en rally’s te spelen. Dit maakt tennis van het begin al een leuke bezigheid.
Deze bal is geschikt voor kinderen tot en met 8 jaar die op minibaan spelen.

Meer informatie over tennissen voor kinderen en de bijbehorende banen en tennisballen vind je op deze site van de KNLTB.

 

Toch zie je ook nog wel eens andere soorten tennisballen op de tennisbaan…

Als eerste voor kinderen die afhankelijk van hun leeftijd en tennisvaardigheden met een rood, oranje of groene tennisbal spelen. Verschillende de type tennisballen die naar gelang ze beter gaan spelen qua maat en snelheid steeds meer op “normale” tennisballen gaan lijken.

Bij volwassenen kunnen tijdens trainingen zachtere ballen gebruikt worden zodat men meer tijd krijgt om aan je techniek te trainen.

Ook kunnen er tijdens trainingen gebruik gemaakt worden van hardere tennisballen welke geschikt zijn voor tennisbal machines.

dunlop stage tennisballen

We hebben altijd een groot aantal gebruikte tennisballen op voorraad.

Deze worden gebruiken voor het spelen met de hond, spelletjes of knutselen. Maar ook voor bij het wassen in de wasmachine, droger van dons jassen.

Gebruikte tennisballen kun je bij ons kopen, 3 stuks voor €1,00.
Bij hele grote aantallen hanteren wij aangepaste prijzen.

Natuurlijk kunnen wij ook tennisballen naar keuze leveren aan tennisverenigingen, sportcubs, trainers en voor toernooien.

Hiervoor hanteren wij aangepaste prijzen, loop hiervoor binnen of neem contact met ons op!

Wil je thuis je vaardigheden als tennisser trainen dan kan dat natuurlijk heel goed tegen een muur, maar ook met een tennisbal trainer.
Een blokje met elastiek en hieraan een tennisbal bevestigd. Je hebt afhankelijk van de lengte van de elastiek wat ruimte nodig  maar je kan hiermee prima je slag en voeten werk en thuis oefenen!

In onze onze tenniscollectie hebben we natuurlijk ook tenniskleding, tennisschoenen, tennistassen, bespanservice, tennisrackets en ook padelrackets.

Hieronder zie je een greep uit onze collectie tennisballen:

 

 

     

Heb je een vraag?
Mail of bel ons (040-2533437).