Tennisrackets

We hebben een grote collectie tennisrackets bij Sporthuis Olympia. Voor jong en oud en beginners en gevorderden. We hebben tennisrackets van de merken Dunlop, Head, Wilson, Yonex, Babolat en Prince. Ook voor het onderhoud ( bespannen, grip vervangen) van je racket kun je bij ons terecht.

Meerdere medewerkers tennissen zelf ook actief, testen nieuwe tennisrackets waardoor we je hierin heel goed kunnen adviseren. Rob vertelt regelmatig over zijn ervaringen tijden het testen van rackets, de testresultaten hiervan staan hier op onze website.

IMG_5421
Bij het adviseren van een nieuw tennisracket is het voor ons altijd fijn om te weten waar je op dit moment mee tennist. Het is heel verstandig om je oude racket mee naar de winkel te nemen wanneer je een nieuwe komt kopen. Zo kunnen we zien welk type, merk en model racket je gewend bent, de staat van het racket, de bespanning en de gripmaat.

Bij de aankoop van een nieuw tennisracket is het goed om na te denken wat je graag anders wil ten opzichte van je oude racket.
Dat kan zijn, meer slagkracht, meer comfort, minder last van je tennisarm, meer controle…

Bedenk dus waar je last van hebt tijdens of na het tennissen en wij denken met je mee wat voor jou dan een “beter” racket en eventuele bespanning kan zijn.

Van een nieuw tennisracket kun je lang veel plezier hebben, de volgende tips helpen hierbij:

  • Laat je racket regelmatig bespannen en bescherm de bovenkant van je racket meteen met toptape (bij ons is de toptape vervanging gratis bij het bespannen van je tennisracket)
  • Vervang regelmatig je grip van je tennisracket hierdoor krijg je een betere grip en ga je minder overbodig knijpen.
  • Sla alleen met je tennisracket tegen tennsiballen en gooi niet met je racket, hierdoor heb je een hoge kans op een framebreuk.
  • Leg je tennisracket niet lang in de hete zon of op de verwarming dit droogt de  bespanning en grip uit.
  • Het is niet verstandig om je tennisracket veel op vochtige plaatsten te laten liggen dit vergroot de kans op schimmelvorming en roest.

Wil je eerst een tennisracket uit proberen voordat je deze koopt? Dat is geen rare vraag, er zitten namelijk veel verschillen in tennisrackets. We leggen je dat zelf heel graag uit maar zelf ervaren welk racket het beste bij je past is natuurlijk nog veel beter!

Bij ons kun je GRATIS een tennisracket lenen om zelf te testen of deze bij je past. Vraag meer informatie in de winkel of via onderstaand contactformulier.

testrackets

Zoals al eerder beschreven bieden wij je de mogelijkheid om bij ons GRATIS een tennisracket lenen om zelf te testen of deze bij je past.

Deze mogelijkheid is vooral nuttig bij tennissers die al langer tennissen.
We denken graag met je mee wat voor soort tennisracket het beste bij je past en je het beste kan gaan uitproberen en natuurlijk of dit zinvol is.

We hebben testrackets van alle merken en van bijna alle types. Het kan soms voorkomen dat je even moet wachten op een racket omdat een andere klant dit racket aan het testen is maar een testracket voor je reserveren is natuurlijk geen probleem.

Ook voor kinderen hebben we tennisrackets in onze collectie.

Helaas is het voor kinderen niet mogelijk om uit de junior collectie tennisracket te testen

Kinderrackets worden vooral op lichaamslengte gekozen, en natuurlijk telt tennis-ervaring mee. In de kleine lengtes (voor kinderen vanaf 3 jaar) worden meestal aluminium rackets gebruikt. Dit zijn lichte rackets die tegen een stootje kunnen en die het leren tennissen makkelijker maken. In de grotere lengtes, van 8 tot 12 jaar, is er ook de keuze voor een helemaal kunststof racket of een combinatie aluminium met kunststof mantel. Deze leveren meer slagkracht, grotere precisie en minder trillingen op. Vooral voor actieve jeugd die veel op de baan staat is dat een aanrader.
Grofweg kun je kinderrackets in de volgende maten en materialen vinden:
Tot 5 jaar 19” 52 cm. Aluminium
Tot 7 jaar 21” 56 cm. Aluminium
Tot 9 jaar 23” 60 cm. Aluminium of Aluminium met kunststof mantel
Tot 11 jaar 25” 64 cm. Aluminium met kunststof mantel of 100% kunststof
Tot 12 jaar 26” 66 cm. Kunststof, veelal glassfiber gecombineerd met Graphite.
27” 68 cm. Dit zijn volwassen rackets.

We hebben onderstaande merken tennisrackets in onze collectie. Uit de grote collecties die de verschillende merken maken hebben wij een selectie gemaakt gelet op verschillende soorten tennissers en hun voorkeuren.

  • Head
  • Wilson
  • Babolat
  • Dunlop
  • Yonex

Verder hebben we on onze tenniscollectie natuurlijk ook tenniskleding, tennisschoenen, tennistassen, bespanservice , tennisballen en ook padelrackets.

Hieronder zie je een greep uit onze collectie tennisrackets.

Verder hebben we on onze tenniscollectie natuurlijk ook tenniskleding, tennisschoenen, tennistassen, bespanservice , tennisballen en ook padelrackets.

 

 

 

 

 

Heb je een vraag?
Mail of bel ons (040-2533437).