Tennisschoenen voor gras
Tennissen op gras, het komt niet heel veel voor.
Voor het echt “Wimbledon” gras word een speciaal nopjes profiel gemaakt, deze schoenen zijn nauwelijks te koop in Nederland.
Mag je toch op een echte gras tennisbaan tennissen dan is een tennisschoen met clay zool of omni zool een prima alternatief om hierop tennissen.
Kies een schoen met een zool die geschikt is voor de ondergrond waarop je speelt en let goed op of de pasvorm en maat ook bij je past. De kleurtjes komen hierna 😉
Een gras tennisschoen heeft kleine korte nopjes die het gras zo min mogelijk beschadigen en zoveel mogelijk grip geven..
Geschikt voor:
Gras banen zoals op Wimbledon en Rosmalen
De Omni zolen van tennisschoenen hebben een stevige rubberen zool, waarin nopjes én een visgraatprofiel zijn verwerkt. Dit voorkomt uitglijden bijvoorbeeld op kunstgras, waarop vaak zand ligt.
Geschikt voor:
Hardcourt banen
Gravel banen
Canada Ten banen
Frenchcourt banen
Smashcourt banen
Kunstgras banen
Een tennisschoen carpet zool heeft een helemaal egale zool zonder profiel die voor indoor gebruikt wordt en vooral tapijtbanen bestemd is. Deze zool voorkomt dat de voet vast komt te staan en verkleint de kans op blessures.
Geschikt voor:
Tapijt banen, tennis hier alleen maar met de carpet zool om blessures te voorkomen!
Indoorbanen (gymzaal ondergrond)
Deze tennisschoenen hebben een harde rubberzool met een ondiep visgraatprofiel, vaak met extra lijnen door het profiel heen. Het visgraat profiel ligt in de schoen, niet erop zoals bij de clay zool.
Geeft grip en voorkomt dat gravel aan de tennisschoen blijft plakken.
Geschikt voor:
Gravelbanen
Frenchcourt banen
Canada Ten banen
Smashcourt banen
Hardcourt banen
Beton banen
Indoor banen (echt niet gebruiken op tapijt!)
Kunstgras banen (alléén voor gevorderden als men de “glijtechniek” beheerst!)
Tennisschoenen met een clay zool hebben een harde rubberzool met een diepvisgraatprofiel. Deze zorgt voor schokabsorptie en veel grip. Het visgraat profiel ligt op de schoen, niet erin zoals bij de gravel zool.
Geschikt voor:
Kunstgras banen
Frenchcourt banen
Canada Ten banen
Smachcourt banen
Gravel banen
Mag je een keer op een echte mooie gras baan tennissen…. dan is is het zoals gezegd moeilijk om aan een echte gras schoen te komen en wellicht ook jammer omdat je ze misschien erg weinig gaat gebruiken. Wij hebben deze helaas ook niet in onze collectie.
Het beste alternatief is dan om een tennisschoen met een omni zool te gebruiken. Deze lijkt qua profiel het meest op de gras schoen en zo krijg je toch nog wat grip op deze ondergrond.
Kies altijd een schoen met een zool die geschikt is voor de ondergrond waarop je speelt en let goed op of de pasvorm en maat ook bij je past. De kleurtjes komen hierna 😉
Je voeten goed op laten meten is erg belangrijk. Zijn je voeten erg breed, smal, hoge wreef, smalle hak.
Allemaal dingen die belangrijk zijn bij het kiezen van de juiste pasvorm voor je tennisschoenen. Daarnaast is het belangrijk om naar de afwikkeling van voeten te kijken voor juiste advisering van schoenen
Uiteindelijk is het belangrijk dat we de juiste informatie over je voeten krijgen om een goed advies te kunnen geven. We kunnen je voeten op verschillende manieren op meten.
- 3d scan met dynamische voetafdruk. Deze scan geeft een duidelijk beeld van de lengte van je voeten, breedte van je voet, hoogte van je wreef. Hiernaast kunnen we met dit apparaat ook een dynamische voetafdruk maken door je over een voetplaat te laten lopen. Hierdoor wordt zichtbaar wat voor voetafwikkeling je hebt.
- Voetenplankje, de ouderwetse manier die niet slecht is om de juiste maat te bepalen maar minder informatie geeft over het volume van je voeten, hoogte van je wreef. Vergeet niet dat voor ons goed kijken naar je voeten en de juiste vragen stellen heel veel informatie geeft!
Heb je klachten of heb je “moeilijke” voeten en wil je blessures voorkomen vraag gerust gratis en vrijblijvend advies aan Rob.
Rob is namelijk sinds een aantal jaar voetkundig sportadviseur wat inhoud dat hij naast zijn jarenlange ervaring veel kennis heeft opgedaan over over de analyse van voeten en voetafwikkeling in relatie tot sporten en sportblessures.
De opleiding voetkundig sportadviseur is een vervolg op de cursus sportschoenadviseur die al onze medewerkers hebben gevolgd!