Tennisschoenen voor gravel

Wil je tennisschoenen kopen om op gravel te gaan tennissen? Dan is het belangrijk om te weten welke zolen hiervoor het meest geschikt zijn en wat de verschillen, voordelen nadelen zijn tussen verschillende zolen.

Op echte gravel tennisbanen kun je natuurlijk heel goed met een gravelzool terecht.

Een tennisschoen met gravel zool heeft een ondiep visgraat profiel, soms met draaicirkel in het profiel onder de bal van de voet.
Bij zwakke enkels (vaak omzwikken) is een echt gravel profiel aan te raden! Dit geeft namelijk minder grip bij wenden, keren en snelle bewegingen waardoor deze schoen minder snel blokkeert en er dus minder druk op je enkels komt.

gravel tennisbaan

Let op! Met een gravelzool kun je minder goed terecht op tennisbanen met kunstgras. Hiervoor is de zool al snel te glad en heb je te weinig grip.

Heb je geen zwakke enkels dan kun je op een gravel baan ook kiezen voor een tennisschoen met omni zool of clay zool, deze geven meer grip en hebben verder het voordeel dat ze goed bruikbaar zijn op smashcourt en kunstgras tennisbanen.

Kies altijd een schoen met een zool die geschikt is voor de ondergrond waarop je speelt en let goed op of de pasvorm en maat ook bij je past. De kleurtjes komen hierna 😉

clay zool

Heb je een vraag?
Mail of bel ons (040-2533437).