Tennisschoenen voor kunstgras

Ook bij tennissen op kunstgras is het belangrijk om de zool van de tennisschoenen af te stemmen op deze ondergrond, dit om voldoende grip te krijgen maar niet te veel te stroppen waardoor enkelproblemen kunnen ontstaan.

Regelmatig word de fout gemaakt dat bijna alle nieuwerwetse tennisbanen kunstgras worden genoemd.
Op een kunstgras tennisbaan zie je echte kunstgras haren vaak ingestrooid met zand.

Om te tennissen op dit zand ingestrooide kunstgras heb je tennisschoenen nodig met het meest grove profiel om voldoende grip te hebben op deze tennisbaan daarom adviseren wij de clay zool en de omnizool voor tennissen op kunstgras.

kunstgras tennisbaan

Tennisschoenen met een clay zool hebben een harde rubberzool met een diepvisgraatprofiel. Deze zorgt voor schokabsorptie en veel grip. Het visgraat profiel ligt op de schoen, niet erin zoals bij de gravel zool.

Geschikt voor:
Kunstgras banen
Frenchcourt banen
Canada Ten banen
Smachcourt banen
Gravel banen

De Omni zolen van tennisschoenen hebben een stevige rubberen zool, waarin nopjes én een visgraatprofiel zijn verwerkt. Dit voorkomt uitglijden bijvoorbeeld op kunstgras, waarop vaak zand ligt.

Geschikt voor:
Hardcourt banen
Gravel banen
Canada Ten banen
Frenchcourt banen
Smashcourt banen
Kunstgras banen

Een tennisschoen carpet zool heeft een helemaal egale zool zonder profiel die voor indoor gebruikt wordt en vooral tapijtbanen bestemd is. Deze zool voorkomt dat de voet vast komt te staan en verkleint de kans op blessures.

Geschikt voor:
Tapijt banen, tennis hier alleen maar met de carpet zool om blessures te voorkomen!
Indoorbanen (gymzaal ondergrond)

Deze tennisschoenen hebben een harde rubberzool met een ondiep visgraatprofiel, vaak met extra lijnen door het profiel heen. Het visgraat profiel ligt in de schoen, niet erop zoals bij de clay zool.
Geeft grip en voorkomt dat gravel aan de tennisschoen blijft plakken.

Geschikt voor:
Gravelbanen
Frenchcourt banen
Canada Ten banen
Smashcourt banen
Indoor banen (echt niet gebruiken op tapijt!)
Kunstgras banen (alléén voor gevorderden als men de “glijtechniek” beheerst!)

Een gras tennisschoen heeft kleine korte nopjes die het gras zo min mogelijk beschadigen en zoveel mogelijk grip geven..

Geschikt voor:
Gras banen zoals op Wimbledon en Rosmalen

Kies je ervoor om op kunstgras te tennissen met tennisschoenen met een gravel zool, dan moet je wel de “glijtechniek” beheersen omdat je echt minder grip hebt met deze schoenen op het kunstgras!

Kies altijd een schoen met een zool die geschikt is voor de ondergrond waarop je speelt en let goed op of de pasvorm en maat ook bij je past. De kleurtjes komen hierna 😉

kunstgras tennisbaan

Je voeten goed op laten meten is erg belangrijk. Zijn je voeten erg breed, smal, hoge wreef, smalle hak.
Allemaal dingen die belangrijk zijn bij het kiezen van de juiste pasvorm voor je tennisschoenen. Daarnaast is het belangrijk om naar de afwikkeling van voeten te kijken voor juiste advisering van schoenen

Uiteindelijk is het belangrijk dat we de juiste informatie over je voeten krijgen om een goed advies te kunnen geven. We kunnen je voeten op verschillende manieren op meten.

  • 3d scan met dynamische voetafdruk. Deze scan geeft een duidelijk beeld  van de lengte van je voeten, breedte van je voet, hoogte van je wreef. Hiernaast kunnen we met dit apparaat ook een dynamische voetafdruk maken door je over een voetplaat te laten lopen. Hierdoor wordt zichtbaar wat voor voetafwikkeling je hebt.
  •    Voetenplankje, de ouderwetse manier die niet slecht is om de juiste maat te bepalen maar minder informatie geeft over het volume van je voeten, hoogte van je wreef. Vergeet niet dat voor ons goed kijken naar je voeten en de juiste vragen stellen heel veel informatie geeft!

Heb je klachten of heb je “moeilijke” voeten en wil je blessures voorkomen vraag gerust gratis en vrijblijvend advies aan Rob.

Rob is namelijk sinds een aantal jaar voetkundig sportadviseur wat inhoud dat hij naast zijn jarenlange ervaring veel kennis heeft opgedaan over over de analyse van voeten en voetafwikkeling in relatie tot sporten en sportblessures.

De opleiding voetkundig sportadviseur is een vervolg op de cursus sportschoenadviseur die al onze medewerkers hebben gevolgd!

We hebben onderstaande merken tennisschoenen in onze collectie. Uit de grote collecties die de verschillende merken maken hebben wij een selectie gemaakt gelet op verschillende soorten tennissers en voettypes.

  • Wilson
  • Asics
  • K-SWISS
  • Babolat
  • Nike

Kijk onderaan op deze pagina naar een greep uit onze collectie tennisschoenen.

Verder hebben we in onze tenniscollectie natuurlijk ook tenniskledingtennisrackets, tennistassenbespanservice , tennisballen en ook padelrackets.

Heb je een vraag?
Mail of bel ons (040-2533437).