Tennisschoenen voor smashcourt, provision

Ga je tennissen op Smashcourt of Provision banen?
Belangrijk bij de juiste keuze voor tennisschoenen om buiten te tennissen is om deze af te stemmen op de ondergrond, dit om voldoende grip te krijgen maar niet te veel te stroppen om enkelproblemen te voorkomen.

Smashcourt, Provision zijn merknamen van tennisbanen met een onderbouw van zand, lava en een stabiliteitsmat die ingestrooid word met fijn keramisch instrooizand vaak gravel kleurig.

Frenchcourt tennisbanen hebben een combinatie van een soort kunstgras en gravel in een toplaag.

Premium gravel banen zijn onderhoudsvriendelijker en meer bespeelbaar dan traditionele gravelbanen door een andere wijze van afvoer van regenwater en een andere samenstelling van het gravel.

 

Voor al deze bovengenoemde ondergronden op tennisbanen zijn tennisschoenen met een omni zool, clay zool of een gravel zool de ideale tennisschoenen.

Het kleine verschil hierin is dat de gravelzool door een minder diep profiel iets minder grip geeft en meer geschikt is voor de gravelbanen.

Kies dus altijd een schoen met een zool die geschikt is voor de ondergrond waarop je speelt en let goed op of de pasvorm en maat ook bij je past. De kleurtjes komen hierna 😉

gras tennis

Heb je een vraag?
Mail of bel ons (040-2533437).