Tennisschoenen

Voor een goed passende tennisschoen ben je bij ons aan het juiste adres. Voor kinderen, dames en heren hebben we het hele jaar door een mooie collectie binnen en buitenschoenen.

Belangrijk is dat je een tennisschoen kiest die het beste bij je voeten past. Tijdens het passen kunnen we de verschillende eigenschappen van de modellen laten voelen wat zoals elke voet andere ondersteuning nodig heeft heeft elk merk en model ook zijn eigen kwaliteiten. Denk hierbij aan demping, breedte, stugheid en stabiliteit.

Maar eerst….

IMG_5456

Je voeten goed op laten meten is erg belangrijk. Zijn je voeten erg breed, smal, hoge wreef, smalle hak.
Allemaal dingen die belangrijk zijn bij het kiezen van de juiste pasvorm voor je tennisschoenen. Daarnaast is het belangrijk om naar de afwikkeling van voeten te kijken voor juiste advisering van schoenen

Uiteindelijk is het belangrijk dat we de juiste informatie over je voeten krijgen om een goed advies te kunnen geven. We kunnen je voeten op verschillende manieren op meten.

  • 3d scan met dynamische voetafdruk. Deze scan geeft een duidelijk beeld  van de lengte van je voeten, breedte van je voet, hoogte van je wreef. Hiernaast kunnen we met dit apparaat ook een dynamische voetafdruk maken door je over een voetplaat te laten lopen. Hierdoor wordt zichtbaar wat voor voetafwikkeling je hebt.
  •    Voetenplankje, de ouderwetse manier die niet slecht is om de juiste maat te bepalen maar minder informatie geeft over het volume van je voeten, hoogte van je wreef. Vergeet niet dat voor ons goed kijken naar je voeten en de juiste vragen stellen heel veel informatie geeft!

Heb je klachten of heb je “moeilijke” voeten en wil je blessures voorkomen vraag gerust gratis en vrijblijvend advies aan Rob.

Rob is namelijk sinds een aantal jaar voetkundig sportadviseur wat inhoud dat hij naast zijn jarenlange ervaring veel kennis heeft opgedaan over over de analyse van voeten en voetafwikkeling in relatie tot sporten en sportblessures.

De opleiding voetkundig sportadviseur is een vervolg op de cursus sportschoenadviseur die al onze medewerkers hebben gevolgd!

We bieden tennisschoenen aan in de merken K-Swiss, Asics, Nike, Babolat en Wilson aan die de laatste jaren allemaal ook steeds meer leuke kleuren hebben gekregen.

Kies altijd een schoen met een zool die geschikt is voor de ondergrond waarop je speelt zodat je minder kans op (enkel) blessures krijgt door uitglijden of juist stroppen op de tennisbaan.
De kleurtjes komen hierna 😉

gras tennis

Tennisschoenen met een clay zool hebben een harde rubberzool met een diepvisgraatprofiel. Deze zorgt voor schokabsorptie en veel grip. Het visgraat profiel ligt op de schoen, niet erin zoals bij de gravel zool.

Geschikt voor:
Kunstgras banen
Frenchcourt banen
Canada Ten banen
Smachcourt banen
Gravel banen

Deze tennisschoenen hebben een harde rubberzool met een ondiep visgraatprofiel, vaak met extra lijnen door het profiel heen. Het visgraat profiel ligt in de schoen, niet erop zoals bij de clay zool.
Geeft grip en voorkomt dat gravel aan de tennisschoen blijft plakken.

Geschikt voor:
Gravelbanen
Frenchcourt banen
Canada Ten banen
Smashcourt banen
Hardcourt banen
Beton banen
Indoor banen (echt niet gebruiken op tapijt!)
Kunstgras banen (alléén voor gevorderden als men de “glijtechniek” beheerst!)

De Omni zolen van tennisschoenen hebben een stevige rubberen zool, waarin nopjes én een visgraatprofiel zijn verwerkt. Dit voorkomt uitglijden bijvoorbeeld op kunstgras, waarop vaak zand ligt.

Geschikt voor:
Hardcourt banen
Gravel banen
Canada Ten banen
Frenchcourt banen
Smashcourt banen
Kunstgras banen

Een tennisschoen carpet zool heeft een helemaal egale zool zonder profiel die voor indoor gebruikt wordt en vooral tapijtbanen bestemd is. Deze zool voorkomt dat de voet vast komt te staan en verkleint de kans op blessures.

Geschikt voor:
Tapijt banen, tennis hier alleen maar met de carpet zool om blessures te voorkomen!
Indoorbanen (gymzaal ondergrond)

Een gras tennisschoen heeft kleine korte nopjes die het gras zo min mogelijk beschadigen en zoveel mogelijk grip geven..

Geschikt voor:
Gras banen zoals op Wimbledon en Rosmalen

We hebben onderstaande merken tennisschoenen in onze collectie. Uit de grote collecties die de verschillende merken maken hebben wij een selectie gemaakt gelet op verschillende soorten tennissers en voettypes.

  • Wilson
  • Asics
  • K-SWISS
  • Babolat
  • Nike

Verder hebben we natuurlijk ook tennisrackets, tenniskleding, accessoires en is het mogelijk om bij ons je tennisracket opnieuw te laten bespannen.

Kijk hier naar een greep uit onze collectie tennisschoenen.

Verder hebben we natuurlijk ook tennisrackets, tenniskleding, tennistassen, tennisballen en is het mogelijk om bij ons je tennisracket opnieuw te laten bespannen.

Heb je een vraag?
Mail of bel ons (040-2533437).