Tips bij het kopen van voetbalschoenen

Hieronder geven we je 10 belangrijke tips bij het kopen van nieuwe voetbalschoenen.

  1. Pas je schoenen altijd staand en aan beide voeten. Alleen als je staat, voel je goed of schoenen passen. Je moet altijd beide voeten passen omdat de precieze grootte van je voet kan verschillen. Loop op een stevige wandelpas door de winkel als je de schoenen past.
  2. Om te voelen of de schoenen echt passen doe je sokken aan die je ook draagt tijdens het voetballen.
  3. Het beste kun je schoenen passen aan het einde van de dag. Je voeten zijn dan iets dikker doordat ze vocht vasthouden. Dat gebeurt ook tijdens het sporten.
  4. Kies schoenen met de juiste lengte en breedte. In de lengte moet er genoeg ruimte over zijn voor de tenen. Je hebt 0,5 tot 1 cm ruimte nodig tussen de toppen van de tenen en de schoenrand. Slipt de schoen van achteren? Dan is hij te groot of te breed bij de hiel. Je schoenen mogen nergens knellen, ook niet aan de bovenkant.
  5. Het ene schoenmerk is het andere niet en tussen merken en modellen zitten grote verschillen in pasvorm en uitvoering. Pas meerdere merken en modellen om te voelen wat bij je past.
  6. Zorg dat je schoenen overal goed aansluiten, als de veters bij aankoop al niet strakker kunnen is de schoen te breed voor je. Brede schoenen geven je voeten ruimte om te gaan schuiven en minder stevigheid waardoor je minder goed stop- en startbewegingen kan maken.
  7. Kies een schoen met een goed buigpunt. Het buigpunt van de zool moet onder de bal van je voet liggen, op ongeveer tweederde van de lengte van de schoen.
  8. Kijk of de naden van de schoen goed gestikt zijn. Er mogen geen harde stikranden op de verkeerde plek zitten. Zo’n stikrand zorg namelijk voor problemen, zoals blaren, als de rand bijvoorbeeld boven je tenen zit.
  9. Heb je nieuwe leren voetbalschoenen maak ze dan nat of doe ze aan met natte sokken als je voor het eerst gaat trainen. Hierdoor gaan ze sneller naar je voet staan, voelen ze aan als een tweede huid en krijg je geen last van blaren. Vergeet je leren voetbalschoenen niet te onderhouden...
  10. Kies een voetbal schoen met de juiste zool voor de ondergrond waarop je gaat spelen dit om voldoende grip te houden tijdens het voetballen.

Heb je een vraag?
Mail of bel ons (040-2533437).