TIPS VOOR HET KOPEN VAN ZAALSPORTSCHOENEN

Hieronder geven we je een aantal tips bij het kopen van nieuwe zaalsportschoenen.

   1. Kies een zaalsportschoen die geschikt is voor de sport die je uitoefent. Hiermee voorkom je een grotere kans op blessures. Verschillende sportschoenen hebben allemaal hun eigen kwaliteiten, een zaalvoetbalschoen is echt anders dan een andere schoen voor volleybal. We laten je het verschil graag in de winkel zien.
   2. Het beste kun je schoenen passen aan het einde van de dag. Je voeten zijn dan iets dikker doordat ze vocht vasthouden. Dat gebeurt ook tijdens het sporten.
   3. Om te voelen of de schoenen echt passen doe je sokken aan die je ook draagt tijdens het sporten.
   4. Pas je schoenen altijd staand en aan beide voeten. Alleen als je staat, voel je goed of schoenen passen. Je moet altijd beide voeten passen omdat de precieze grootte van je voet kan verschillen. Loop op een stevige wandelpas door de winkel als je de schoenen past.
   5. Het ene schoenmerk is het andere niet en tussen merken en modellen zitten grote verschillen in pasvorm en uitvoering. Pas meerdere merken en modellen om te voelen wat bij je past.
   6. Let bij het kopen van zaalsportschoenen ook op de demping die je nodig hebt. Spring je veel, ben je wat zwaarder in gewicht , heb je snel last van je knie of andere gewrichten? Kies dan voor een schoen met meer demping om blessures te voorkomen.
   7. Maak je veel zijwaartse bewegingen tijdens het sporten, let er dan op dat de schoen tijdens het maken van deze bewegingen genoeg steun geeft.
   8. Heb je snel last van het omzwikken van je voeten, zwakke enkels… wellicht geeft een hoge sportschoen je meer zekerheid tijdens het sporten. Een hoge sportschoen is niet noodzakelijk tegen het omzwikken! Het “omzwikpunt” van je enkel zit namelijk laag in je voet en dus ook in een lage schoen. Een stevige lage schoen met de juiste vetertechniek geeft ook heel veel stabiliteit!
   9. Kies schoenen met de juiste lengte en breedte. In de lengte moet er genoeg ruimte over zijn voor de tenen. Je hebt 0,5 tot 1 cm ruimte nodig tussen de toppen van de tenen en de schoenrand. Slipt de schoen van achteren? Dan is hij te groot of te breed bij de hiel. Je schoenen mogen nergens knellen, ook niet aan de bovenkant.
   10. Zorg dat je schoenen overal goed aansluiten, als de veters bij aankoop al niet strakker kunnen is de schoen te breed voor je. Brede schoenen geven je voeten ruimte om te gaan schuiven en minder stevigheid waardoor je minder goed stop- en startbewegingen kan maken.
   11. Kies een schoen met een goed buigpunt. Het buigpunt van de zool moet onder de bal van je voet liggen, op ongeveer tweederde van de lengte van de schoen.
   12. Kijk of de naden van de schoen goed gestikt zijn. Er mogen geen harde stikranden op de verkeerde plek zitten. Zo’n stikrand zorg namelijk voor problemen, zoals blaren, als de rand bijvoorbeeld boven je tenen zit.

Heb je een vraag?
Mail of bel ons (040-2533437).