Voetballen

Voetballen hebben we in veel verschillende kleuren, merken, maten en prijzen.

Wij hebben in onze standaard collectie voetballen van Derbystar, Adidas, Nike en SPORT2000, maar kunnen ook van andere merken voetballen leveren.

Zoals al aangeven: voetballen zijn er in vele soorten, maten en gewichten. Kies de voetbal die past bij je leeftijd en bij het gebruik (ondergrond). Op straat kies je een (rubber) bal die sterker is.

Jaarlijks komen de nieuwe Champions league en Derbystar eredivisie voetballen binnen.

voetballen nike en adidas

Alle voetbal merken maken zelf ook elk seizoen weer leuke voetballen in verschillende kleuren en printjes. Fijn om mee in de tuin of op een veldje te gaan voetballen.

Leren voetballen (ofwel “lederen”) bestaan niet meer! Vaak wordt gevraagd naar een voetbal van leer, maar dat wordt al jaren niet meer gebruikt. Vaak wordt dan een goede trainingsbal of wedstrijdbal bedoeld. Zo’n bal is synthetisch, veel beter rond en wordt nauwelijks zwaarder bij een nat veld of regen.

         

Voor de junioren competitie zijn er door de KNVB  afspraken gemaakt welke ballen voor welke jeugdteams gebruikt moeten worden. Dit om een mooie snelheid in het spel te houden en overbelasting van spieren en gewrichten te voorkomen.

Seizoen 2019-2020

JO6, balmaat 3, 290 gram
JO7, balmaat 3, 290 gram
JO8, balmaat 4, 290 gram
JO9, balmaat 4, 290 gram
JO10, balmaat 4, 290 gram
JO11, balmaat 5, 320 gram
JO12, balmaat 5, 320 gram
JO13, balmaat 5, 370 gram
JO14, balmaat 5, 370 gram
JO15, balmaat 5, 370 gram
JO16, balmaat 5, 450 gram
JO17, balmaat 5, 450 gram
JO18, balmaat 5, 450 gram
Jo19, balmaat 5, 450 gram

MO11, balmaat 5, 320 gram
MO13, balmaat 5, 370 gram
MO14, balmaat 5, 370 gram
MO15, balmaat 5, 370 gram
MO17, balmaat 5, 450 gram
MO18, balmaat 5, 450 gram
MO19, balmaat 5, 450 gram

Buiten op straat kun je natuurlijk met alle voetballen spelen. Het voordeel van een echte straatvoetbal is dat deze is gemaakt van rubber en slijt veel minder snel op stenen en beton.

 

Wedstrijdballen hebben we het hele jaar door in onze collectie en worden ook afgenomen door voetbalverenigingen.

Voor zaalvoetbal (Futsal) worden andere ballen gebruikt: Low-bounce ballen in maat 4. Deze stuiteren dus minder, krijgen minder vaart bij een schot en zijn slijtvaster in de zaal. Hierin hebben wij Derbystar recreatie- en wedstrijdballen.

Trainingsballen worden veelal alleen afgenomen door verenigingen. Deze ballen zijn bijna het zelfde als wedstrijd ballen maar hebben een wat gunstiger prijspunt.

Om extra techniek te leren hebben we Skill balls en (mini) ballen met koord of elastiek waarvoor online vele oefeningen te vinden zijn. Skill balls zijn er van Nike, SPORT 2000 en Derbystar maakt ieder jaar een mini replica van de nieuwste eredivisie bal.

Natuurlijk hebben we ook ballen pompen, nippels en baldrukmeters om de luchtdruk in ballen goed op peil te houden.

Ben je op zoek naar een voetbal die aan speciale eisen moet voldoen, vraag gerust vrijblijvend advies aan onze medewerkers in de winkel, telefonisch of via onderstaand contact formulier.

minivoetbal met touw

Op deze pagina beantwoorden we heel veel voetbalschoen vragen, en natuurlijk beantwoorden we deze ook graag in onze winkel!

Hieronder zie je een greep uit onze collectie voetballen.

Het is fijner en belangrijk als je voetballen goed zijn opgepomt. Te hard opgepomte ballen slijten sneller doordat er te veel druk op de naden komt. Te zachte ballen stuiteren niet voldoende en geeft veel minder gevoel tijdens het voetballen.

Dus pomp je voetbal regelmatig op, op de bal staat geschreven hoeveel “bar” ( luchtdruk) goed is voor de bal. Je kan dit controleren met een ballenpomp met bar meter.

We hebben ook losse nippels te koop die op alle ballenpompen passen. Heb je vragen, stel ze gerust in de winkel of neem hieronder contact met ons op.

Heb je een vraag?
Mail of bel ons (040-2533437).