Volleybal

Volleybal is een intensieve sport die zich (voornamelijk) in de zaal afspeelt.
Door het vele springen en explosief draaien en remmen is een goede volleybalschoen belangrijk bij het voorkomen van blessures.

De buitenzool bepaalt de grip en voorkomt het blokkeren van de zool. Demping is essentieel bij een volleybal schoen omdat bij springen en landen zo’n 5 x het lichaamsgewicht moet worden opgevangen. We geven je hier meer tips voor het kopen van zaalschoenen.

IMG_5082

Je voeten goed op laten meten is erg belangrijk. Zijn je voeten erg breed, smal, hoge wreef, smalle hak.
Allemaal dingen die belangrijk zijn bij het kiezen van de juiste pasvorm voor je volleybalschoenen. Daarnaast is het belangrijk om naar de afwikkeling van voeten te kijken voor juiste advisering van schoenen

Uiteindelijk is het belangrijk dat we de juiste informatie over je voeten krijgen om een goed advies te kunnen geven. We kunnen je voeten op verschillende manieren op meten. 

 • 3d scan met dynamische voetafdruk. Deze scan geeft een duidelijk beeld  van de lengte van je voeten, breedte van je voet, hoogte van je wreef. Hiernaast kunnen we met dit apparaat ook een dynamische voetafdruk maken door je over een voetplaat te laten lopen. Hierdoor wordt zichtbaar wat voor voetafwikkeling je hebt.
 •    Voetenplankje, de ouderwetse manier die niet slecht is om de juiste maat te bepalen maar minder informatie geeft over het volume van je voeten, hoogte van je wreef. Vergeet niet dat voor ons goed kijken naar je voeten en de juiste vragen stellen heel veel informatie geeft!

Heb je klachten of heb je “moeilijke” voeten en wil je blessures voorkomen vraag gerust gratis en vrijblijvend advies aan Rob.

Rob is namelijk sinds een aantal jaar voetkundig sportadviseur wat inhoud dat hij naast zijn jarenlange ervaring veel kennis heeft opgedaan over over de analyse van voeten en voetafwikkeling in relatie tot sporten en sportblessures.

De opleiding voetkundig sportadviseur is een vervolg op de cursus sportschoenadviseur die al onze medewerkers hebben gevolgd!

Bij Volleybal gebruikt men vaak kniebeschermers en tegenwoordig ook armsleeves. Verder hebben we een volleybal broekje voor dames van Erima en Only play. Verder hebben we altijd in de collectie, volleyballen, sporttassen, korte broekjes en trainingsshirts voor dames en heren van alle leeftijden.

Ben je op zoek naar een goede sport bh voor tijdens het volleyballen? Onze verkoopsters helpen je graag om een goede keuze te maken. Kijk hier voor meer informatie over sportbeha’s.

volleybal

Het kiezen van een lage of hoge zaalschoen is vaak erg persoonlijk. Sommige mensen gewoon een een lichte lage volleybal prettiger zitten dan een hoge.

Wat wel goed is om te weten is dat de plaats waar je je enkel kan omzwikken vrij laag zit en dus ook in een lage volleybal schoen zit. Hierdoor kan een lage volleybalschoen ook prima ondersteuning geven. Begrijpelijk is wel dat als je meer schoen om je enkel voelt dat je meer voluit durft te gaan als je dit gewent bent.

We hebben onderstaande merken indoor volleybalschoenen in onze collectie.

 • Asics
 • Mizuno

 

Verder hebben we volleybalkleding en of accessoires van onderstaande merken in onze collectie:

 • Mizuno
 • Erima
 • Hummel
 • Rucanor
 • Nike
 • Adidas
 • Mikasa

Heb je een vraag?
Mail of bel ons (040-2533437).