Waarom hockeystick tapen?

Waarom tape je een hockeystick?

Je kunt ervoor kiezen om je stick in te tapen met katoen tape. De katoentape kun je gebruiken om je grip vast te maken maar ook om de onderkant van je stick in te tapen.
Deze tape aan de onderkant van je stick bevordert het contact tussen stick en bal, geeft je meer controle en beschermd je stick. Je tapet de stick vanaf net iets boven de krul.
De katoentape is bij ons verkrijgbaar in meerdere verschillende kleuren. Bij aankoop van tape zetten wij deze natuurlijk gratis op je stick.

katoen tape

De grip van de hockeystick

De grip die op de hockeystick zit wanneer je hem koopt is een basisgrip, deze grip is ervoor bedoeld om de grootste schokken op te vangen, waardoor je arm beter beschermd wordt. De grip zorgt er ook voor dat je handen niet gaan schuiven en je minder hoeft te knijpen om je stick vast te houden.

Deze grip slijt door het vele vasthouden en door de afwisseling van droge en natte weersomstandigheden, vervang je grip tijdig, hierdoor heb je meer plezier van je hockeystick en voorkom je pijnlijke handen, armen en schouders.

Bij aankoop van een nieuwe grip die we in veel verschillende kleuren hebben, zetten wij deze natuurlijk gratis op je hockeystick.

Heb je bij een relatief nieuwe grip nog steeds last van schuivende natte handen dan kun je kiezen voor een overgrip, veelal een zeemgrip. Deze wordt aangebracht over de basisgrip. De zeemgrip als overgrip is extra absorberend bij natte handen en vochtige weersomstandigheden. Het materiaal blijft zacht en comfortabel en zorgt voor meer grip, vochtopname en demping tijdens het spelen.

Heb je vragen of wil je meer advies over je hockeystick, wanneer je deze moet vervangen, over de lengte van je stick of andere vragen? Vraag het aan een van onze medewerkers in de winkel, telefonisch of via per mail via het contact formulier onder aan deze pagina.

karakal grips
adigrip

Onderstaande merken hockeysticks hebben we in onze collectie. Uit de grote collecties die de verschillende merken maken hebben wij een selectie gemaakt gelet op verschillende soorten hockeyers.

Reece
Brabo
Adidas
Indian Maharadja

Verder hebben we hockeyschoenen, hockeykleding en hockeyaccessoires van onderstaande merken in onze collectie:

Adidas
Asics
Mizuno
Brabo
Reece
Indian Maharadja
Karakal
Osaka

Heb je een vraag?
Mail of bel ons (040-2533437).