Waarom skihelm met vizier?

Helmen moeten goed passen om de juiste bescherming te bieden bij een val of botsing. Er is niet 1 helm die het beste is voor iedereen. Elke helm, ieder merk heeft een andere pasvorm en de pasvorm moet goed bij jouw hoofd passen om optimale bescherming te geven.

Je kan tegenwoordig bij de aankoop van een nieuwe helm kiezen uit een losse ski helm met een losse skibril of een ski helm met vizier (een losse skibril is dan niet meer nodig). Beide opties hebben voor- en nadelen en we hebben ze voor jou hieronder op een rijtje gezet.

De bril raakt niet kwijt, hang niet los achterop je helm.
Het vizier schuif je bijvoorbeeld in de lift met 1 hand omhoog.
Het vizier geeft over het algemeen meer ruimte voor brildragers om hun bril te dragen tijdens de wintersport. Ook de eigen bril beslaat minder snel.
Een vizier drukt minder tegen je gezicht aan waardoor deze over het algemeen comfortabeler zit.
Door meer ruimte en ventilatie beslaat het vizier minder snel.
Een vizier geeft een breder blikveld waardoor je meer overzicht hebt op de piste.

De pasvorm van een vizierhelm komt veel nauwkeuriger, zowel het helm gedeelte als het vizier moet overal goed aansluiten, niet te strak of te los zitten.
Het aanpassen aan weersomstandigheden is soms wat lastiger vooral bij de wat eenvoudigere modellen. Een eventueel verwisselbaar vizier is erg groot om los mee te nemen en terplekke om te wisselen.
Over het algemeen is een vizierhelm iets duurder dan een losse helm met skibril.

Pasvorm is vaak wat gemakkelijker doordat de helm en bril afzonderlijk van elkaar een eigen pasvorm hebben. Je hebt meer keus in de verschillende brillen en lenstypes van de skibril. Over het algemeen is een losse helm met skibril goedkoper dan een vizierhelm. De lens van een skibril is altijd kleiner dan een vizier waardoor het aanpassen aan weersomstandigheden wat gemakkelijker kan zijn door een eventueel verwisselbare lens los mee te nemen zodat je deze ter plekke kan omwisselen. Een skibril is kleiner en hierdoor gemakkelijker krasvrij op te ruimen.
Een losse skibril raak je gemakkelijker kwijt, in de lift of berghut tijdens een pauze. Een skibril moet je bijna altijd met 2 handen omhoog zetten als je deze even af wil doen (bijvoorbeeld in de lift). Er zijn weinig skibrillen waar het montuur van een bril goed onder past (belangrijk voor brildragers). Een skibril beslaat over het algemeen wat sneller dan het vizier van een helm (heeft ook wel met kwaliteit van de bril te maken. Sommige modellen skibrillen hebben dikke randen en mede hierdoor een minder breed gezichtsveld dan een vizier, let hierop bij aankoop.

Een helm en een skibril of vizier geven je hoofd, gezicht en ogen bescherming tijdens het vallen. Ben je ervan bewust dat als je een keer met je helm en of skibril een ongeluk(je) hebt gehad of als je helm uit je handen is gevallen, dat deze dan niet meer veilig is

Verder is het belangrijk om bij het kiezen van een skibril of skihelm met vizier de lens te kiezen die voor jou het meest geschikt is. Hierdoor heb je tijdens verschillende weersomstandigheden een zo goed mogelijk zicht op de piste. We geven je hierbij graag een goed advies!

Ook huren van ski-materiaal is mogelijk.
Hierdoor heb je geen verloren wachttijd op vakantie en kun je in alle rust het juiste materiaal kiezen. We hebben verschillende topmodellen ski’s te huur en de mogelijkheid om deze ski’s na de huurperiode tegen een aantrekkelijke prijs te kopen. Ook hierbij kun je rekenen op ons deskundig advies, we helpen je graag als klant en niet als passant.

Verder hebben we een kinder-garantieplan waarbij ski’s of schoenen die aan vervanging toe zijn, ingeruild kunnen worden tegen speciale condities. Vraag in de winkel naar de voorwaarden. Lees hier meer over de mogelijkheden van verhuur van ski’s en skischoenen.

We voeren bij Sporthuis Olympia zelf al het onderhoud uit van je ski’s en snowboards in onze werkplaats. Graag adviseren we je over het onderhoud en zorgen voor een uitstekende kwaliteit zodat je met volle teugen kunt genieten van de wintersportvakantie.

Goede skischoenen zijn de basis van fijn skiën!
We horen vaak van klanten dat ze in hun skischoenen koude voeten, kramp of drukpunten hebben, dit is echt niet meer nodig!
Voor ons is het de uitdaging om skischoenen te verkopen en/of zo aan te passen (Bootfitting) dat deze klachten niet meer voorkomen.

We maken elk jaar uit de collecties die de verschillende merken maken een selectie skihelmen en brillen gemaakt gelet op verschillende pasvormen, eigenschappen en wensen van wintersporters. Onderaan deze pagina krijg je een impressie van onze collectie helmen en brillen.

We hebben onderstaande merken helmen en brillen in onze collectie.

  • Slokker
  • Salomon
  • Bomax
  • Sinner
  • Atomic

Verder hebben we een uitgebreid assortiment ski’s, skistokken, skischoenen en wintersportkleding . Kijk hier voor meer informatie.

Heb je een vraag?
Mail of bel ons (040-2533437).