Waarom voetbalschoenen met sok?

Zowel Nike als Adidas hebben voetbalschoenen ontwikkeld met een sokje vast aan de schoen. Deze schoenen zie je nu veel op het voetbalveld.

Nike noemt het model met sok Drynamic Fit Collar en Adidas heeft de naam Techfit Collar bedacht. Het uitgangspunt van beide merken is dat de voetbalschoen een geheel is met je voeten. De schoen geeft meer steun aan de voet en enkels*, ook biedt het meer comfort, stevigheid en stabiliteit dan een schoen zonder sok. De voetbalschoen voelt als een tweede huis, waardoor het balgevoel met de schoen sterker wordt.

Bijkomend voordeel van deze voetbalschoen met sok is dat er op kunstgrasvelden minder snel korrels/zand in je schoen kan komen.

*De voetbalschoen met sok kan geen enkelblessure voorkomen en is geen vervanging voor het dragen van enkelbraces.

Ook het kiezen van de goede zool van een voetbalschoen is belangrijk bij het kiezen van je voetbalschoen maar zeker ook de juiste pasvorm, een goed aangesloten, niet te breed en niet te smalle voetbalschoen geeft veel meer balgevoel en minder kans op blessures.

Kom naar onze winkel we geven je een persoonlijk advies en we laten je graag voelen welk model voor jou het meest geschikt is.

IMG_4605

Heb je een vraag?
Mail of bel ons (040-2533437).