Waarom voetbalschoenen van leer?

Voetbalschoenen van leer hebben een aantal grote voordelen ten opzichte van synthetische materialen. Een lederen voetbalschoen is erg soepel en vormt zich meer naar de vorm van je voeten dan een synthetische voetbalschoen.

Het contact met de bal is hierdoor subtieler en geeft dus heel veel balgevoel. Leer is een natuurproduct en heeft de eigenschap dat het ademt. Het voordeel is hierdoor dat je schoen dan ook beter ademt dan de synthetische voetbalschoen.

Nadelen van leren voetbalschoenen is dat ze vaak meer vocht vasthouden, op sommige plekken minder stevig zijn. Leer heeft een kortere levensduur heeft en vraagt meer onderhoud omdat het belangrijk is om regelmatig in te vetten.

Niet alleen materiaal van een voetbalschoen is belangrijk bij het kiezen van je voetbalschoen maar ook de juiste zooltype, pasvorm, een goed aangesloten, niet te breed en niet te smalle voetbalschoen geeft veel meer balgevoel en minder kans op blessures.

Kom naar onze winkel we geven je een persoonlijk advies en we laten je graag voelen welk model voor jou het meest geschikt is.

copa mundial voetbalschoen

Heb je een vraag?
Mail of bel ons (040-2533437).