Waarom voetbalschoenen zonder veters?

Zowel Nike als Adidas hebben vanaf 2019 voetbalschoenen volledig zonder veters op de markt gebracht. Deze schoenen zie je nu steeds meer op het voetbalveld.

De reden om voetbalschoenen zonder veters te ontwikkelen is dat je met nog meer balgevoel en precisie kan spelen. Er zit namelijk geen veter tussen de bal en je voet. De schoen sluit met elastiek om je voet heen, wat voor veel mensen heel goed voelt en past!
Het voordeel verder is natuurlijk dat je nooit meer je schoenen hoeft te veteren en ook nooit meer kan struikelen over je veters.

Het nadeel kan zijn dat je moeilijker in de voetbalschoen komt en wellicht voortaan een schoenlepel mee moet nemen in je sporttas.
De rek van de elastiek kan na verloop van tijd er wat uitgaan en je kan de schoen dan dus niet meer strakker veteren waardoor je iets meer in je schoen kan gaan slippen. We moeten hierbij wel zeggen dat we het afgelopen jaar hierop geen klachten gehad!

Bij deze schoenen zonder veters is het nog belangrijker om een schoen te kiezen met een pasvorm die bij je voeten past. Zeker bij te brede voetbalschoenen zonder veters heb je minder balgevoel en geven je een grotere kans op blessures!

Kom naar onze winkel we geven je een persoonlijk advies en we laten je graag voelen welk model voor jou het meest geschikt is.

Heb je een vraag?
Mail of bel ons (040-2533437).