Waarom voetbalschoenen zonder veters?
Zowel Nike als Adidas hebben vanaf 2019 voetbalschoenen volledig zonder veters op de markt gebracht. Deze schoenen zie je nu steeds meer op het voetbalveld.
De reden om voetbalschoenen zonder veters te ontwikkelen is dat je met nog meer balgevoel en precisie kan spelen. Er zit namelijk geen veter tussen de bal en je voet. De schoen sluit met elastiek om je voet heen, wat voor veel mensen heel goed voelt en past!
Het voordeel verder is natuurlijk dat je nooit meer je schoenen hoeft te veteren en ook nooit meer kan struikelen over je veters.
Het nadeel kan zijn dat je moeilijker in de voetbalschoen komt en wellicht voortaan een schoenlepel mee moet nemen in je sporttas.
De rek van de elastiek kan na verloop van tijd er wat uitgaan en je kan de schoen dan dus niet meer strakker veteren waardoor je iets meer in je schoen kan gaan slippen. We moeten hierbij wel zeggen dat we het afgelopen jaar hierop geen klachten gehad!
Bij deze schoenen zonder veters is het nog belangrijker om een schoen te kiezen met een pasvorm die bij je voeten past. Zeker bij te brede voetbalschoenen zonder veters heb je minder balgevoel en geven je een grotere kans op blessures!
Kom naar onze winkel we geven je een persoonlijk advies en we laten je graag voelen welk model voor jou het meest geschikt is.
Je voeten goed op laten meten is erg belangrijk. Zijn je voeten erg breed, smal, hoge wreef, smalle hak.
Allemaal dingen die belangrijk zijn bij het kiezen van de juiste pasvorm voor je voetbalschoenen. Daarnaast is het belangrijk om naar de afwikkeling van voeten te kijken voor juiste advisering van schoenen
Uiteindelijk is het belangrijk dat we de juiste informatie over je voeten krijgen om een goed advies te kunnen geven. We kunnen je voeten op verschillende manieren op meten.
- 3d scan met dynamische voetafdruk. Deze scan geeft een duidelijk beeld van de lengte van je voeten, breedte van je voet, hoogte van je wreef. Hiernaast kunnen we met dit apparaat ook een dynamische voetafdruk maken door je over een voetplaat te laten lopen. Hierdoor wordt zichtbaar wat voor voetafwikkeling je hebt.
- Voetenplankje, de ouderwetse manier die niet slecht is om de juiste maat te bepalen maar minder informatie geeft over het volume van je voeten, hoogte van je wreef. Vergeet niet dat voor ons goed kijken naar je voeten en de juiste vragen stellen heel veel informatie geeft!
Heb je klachten of heb je “moeilijke” voeten en wil je blessures voorkomen vraag gerust gratis en vrijblijvend advies aan Rob.
Rob is namelijk sinds een aantal jaar voetkundig sportadviseur wat inhoud dat hij naast zijn jarenlange ervaring veel kennis heeft opgedaan over over de analyse van voeten en voetafwikkeling in relatie tot sporten en sportblessures.
De opleiding voetkundig sportadviseur is een vervolg op de cursus sportschoenadviseur die al onze medewerkers hebben gevolgd!
Speel je binnen of buiten, op een drassig veld of op een hard veld, op kunstgras en/of op natuurgras?
Dat is mede bepalend welk zooltype je het beste kunt kiezen van je voetbalschoen. De zool en noppen van een voetbalschoen zijn speciaal ontworpen om grip te bieden op een specifieke ondergrond.
Lees hier meer over de verschillende zolen van voetbalschoenen.
Niet is zo vervelend als met een blessure een tijd niet kunnen voetballen.
Natuurlijk kun je er zelf niet altijd iets aan doen maar we geven je tips wat je er zelf in ieder geval wel aan kan doen om de kans op blessures zo klein mogelijk te maken!