Wat zijn FG voetbalschoenen?

FG voetbalschoenen zijn voetbalschoenen die voorzien zijn van een Firm ground zool.

FG wordt het meest verkocht, geschikt voor vooral droge natuurgrasvelden, de schoen heeft relatief veel en lange noppen voor een goede grip in het gras.

Wanneer je met een FG voetbalschoen op kunstgras moet spelen is dat meestal geen probleem, de hele snelle en wendbare spelers geven aan dat ze in het kunstgras met FG noppen (die wat langer zijn dan AG noppen) soms wat vast komen te zitten. Maar voor kinderen en amateur voetballers is dit veelal geen probleem.

Wanneer je met een FG schoen op een heel zacht, drassig veld speelt gaat de ruimte tussen de noppen sneller dicht zitten waardoor je grip vermindert. Bij het kopen van voetbalschoenen voor op natuurgras velden kun je daarom ook kiezen voor een Soft ground (SG, de oude schroefnoppen) voetbalschoenen.

Speel je afwisselend op kunstgras en natuurgras, en wil je geen 2 paar schoenen kopen voor de aparte velden dan is de Multi ground voetbalschoen hiervoor het meest geschikt.

Niet alleen de goede zool van een voetbalschoen is belangrijk bij het kiezen van je voetbalschoen maar ook de juiste pasvorm, een goed aangesloten, niet te breed en niet te smalle voetbalschoen geeft veel meer balgevoel en minder kans op blessures.

Kom naar onze winkel we geven je een persoonlijk advies en we laten je graag voelen welk model voor jou het meest geschikt is.

fg zool adidas

Heb je een vraag?
Mail of bel ons (040-2533437).