Welk hockeybitje past bij mij?

Hockey is een sport waar gebruik word gemaakt van een harde bal en harde sticks. Elk jaren gebeuren er vele ongelukken op de Nederlandse hockeyvelden waarbij schade aan het gebit ontstaat. De KNHB vanaf 2015 mondbeschermers voor iedereen bij trainingen en wedstrijden verplicht gesteld.

Je hebt verschillende keuzes en mogelijkheden voor een hockeybitje zoals mondbeschermers ook wel worden genoemd. Je leest er hieronder meer over. 

hockey bitjes

Belangrijk is dat je een hockeybitje pakt in de juiste maat, junior of senior.
Kijk even naar de grootte van het bitje en eventueel in de spiegel naar je gebit om te zien welke het beste gaat passen. Bij de thermoplastische mondbeschermers (bitjes) zit er altijd een gebruiksaanwijzing in de verpakking hoe je deze nog beter op maat kan maken in warm water en evt door stukje af te knippen. Lees de betreffende gebruiksaanwijzing goed, dat komt het gebruiksgemak én de veiligheid ten goede!

Heb je vragen of wil je meer advies? Vraag het aan een van onze medewerkers in de winkel, telefonisch of via per mail via het contact formulier onder aan deze pagina.

Heb je een vraag?
Mail of bel ons (040-2533437).