Welk hockeybitje past bij mij?

Hockey is een sport waar gebruik word gemaakt van een harde bal en harde sticks. Elk jaren gebeuren er vele ongelukken op de Nederlandse hockeyvelden waarbij schade aan het gebit ontstaat. De KNHB vanaf 2015 mondbeschermers voor iedereen bij trainingen en wedstrijden verplicht gesteld.

Je hebt verschillende keuzes en mogelijkheden voor een hockeybitje zoals mondbeschermers ook wel worden genoemd. Je leest er hieronder meer over. 

hockey bitjes

Deze hockeybitjes zijn voorgevormd, maar kunnen worden aangepast op het eigen gebit door het te verwarmen in gekookt water en daarna te happen. Deze zijn verkrijgbaar in:
1 laags, zijn goedkoper hebben alleen een beschermende laag
2 of meer laags, deze hebben een beschermende laag én een schok-dempende laag.

Heb je een beugel, ook dan ben je verplicht om een mondbeschermer te dragen. gelukkig zijn er speciale hockeybitjes voor beugeldragers in junior en senior maat. Deze bitjes zijn niet aan te passen op maat door verwarming maar deze hebben wel een beschermende laag én een schok-dempende laag en zijn evt wat korter te knippen.

Deze hockeybitjes worden vaak gemaakt bij de tandarts. Deze hebben wij dus niet in de winkel. Ze worden gemaakt op basis van een gipsen afdruk van het gebit, hebben een beschermende laag maar veelal geen schok-dempende laag!

Belangrijk is dat je een hockeybitje pakt in de juiste maat, junior of senior.
Kijk even naar de grootte van het bitje en eventueel in de spiegel naar je gebit om te zien welke het beste gaat passen. Bij de thermoplastische mondbeschermers (bitjes) zit er altijd een gebruiksaanwijzing in de verpakking hoe je deze nog beter op maat kan maken in warm water en evt door stukje af te knippen. Lees de betreffende gebruiksaanwijzing goed, dat komt het gebruiksgemak én de veiligheid ten goede!

Heb je vragen of wil je meer advies? Vraag het aan een van onze medewerkers in de winkel, telefonisch of via per mail via het contact formulier onder aan deze pagina.

We hebben van verschillende merken hockeybitjes: Brabo, Reece, Rucanor en Shock Doctor. Hierdoor hebben we hockeybitjes in verschillende pasvormen, prijsklasse (vanaf €4,99) en kwaliteiten.

Verder hebben we hockeysticks, hockeyschoenen, hockeykleding en hockeyaccessoires van onderstaande merken in onze collectie:

Adidas
Asics
Mizuno
Brabo
Reece
Indian Maharadja
Karakal
Osaka

Heb je een vraag?
Mail of bel ons (040-2533437).