Welke flex van skischoenen?

Welke flex moet je kiezen bij de aankoop van nieuwe skischoenen? Met de flex (ook wel flexwaarde genoemd) van de skischoenen wordt de stijfheid/stugheid van de skischoenen aangegeven. Hoe hoger de flex hoe moeilijker je staand in de skischoenen je enkel kan buigen en met je knieën naar voren komt dus hoe stijver de schoen is.

De flex wordt (meestal) op de zijkant van de skischoenen aangegeven met een nummer tussen de 70 en 130 voor heren. Voor dames is er een flextussen de 70 en 115.
70 flex is hiermee de meest soepele skischoen en 130 flex de meest stugge skischoen. 

Nu is er met de flex een groot probleem en dat is dat er geen standaard normering voor deze waardes is die gecontroleerd wordt. Dit betekend dat elk merk zijn eigen verdeling maakt en hierdoor bijvoorbeeld een Nordica skischoen met een flex van 130 heel anders uit valt in stugheid dan een Fischer schoen met dezelfde flex.

Het is dus altijd raadzaam na het nauwkeurig opmeten van je voeten verschillende modellen skischoenen te passen. Voel zelf de verschillen in flex-waardes, laat je niet beïnvloeden door het cijfer op de skischoenen. Luister naar het advies en kies de skischoenen met de stijfheid waarde die het beste bij je passen.

Bij Sporthuis Olympia hebben we jarenlange ervaring hiermee, gebruiken we de nieuwste techniek om je voeten te meten met een 3d scan apparaat en kunnen we skischoenen helemaal op maat maken!

Je bent van harte welkom in onze winkel, gratis parkeren voor de deur en de koffie staat voor je klaar.

IMG_6569

De juiste skischoenen verkopen en aanpassen kost tijd en aandacht, dit willen we iedere klant graag geven!
Tip: maak een afspraak dan weet je zeker dat we je helpen en het helpt ons ons om wachttijden en drukte in onze winkel te reguleren.

Heb je een andere vraag?
Mail of bel ons (040-2533437).