Welke hardloopschoen past bij mij?
Hardloopschoenen kiezen dat blijft heel erg persoonlijk en maatwerk. Bij hardlopen is de schoen erg belangrijk om lekker vooruit te kunnen en de kans op blessures zo klein mogelijk te maken. Veeleisende marathonloper of beginner, wij zoeken de schoen die bij je past!
Bij het adviseren van de juiste hardloopschoen vinden we het prettig om je oude hardloopschoen te zien omdat de slijtplekken veel vertellen over de manier van lopen.
Hierna gaan we je voeten opmeten en kijken en luisteren naar de bijzonderheden zijn waar we rekening mee moeten houden bij de keuze van de schoen zoals de breedte/hoogte van de voet, blessures, pijntjes, krampen.
Deze dingen geven ons een richting welke soort schoen we je het beste kunnen laten passen, hierbij is het belangrijk dat je genoeg ruimte hebt aan de voorkant en vooral genoeg demping en steun ervaart van de schoen.
Je voeten goed op laten meten is erg belangrijk. Zijn je voeten erg breed, smal, hoge wreef, smalle hak.
Allemaal dingen die belangrijk zijn bij het kiezen van de juiste pasvorm voor je hardloopschoenen. Daarnaast is het belangrijk om naar de afwikkeling van voeten te kijken voor juiste advisering van schoenen
Uiteindelijk is het belangrijk dat we de juiste informatie over je voeten krijgen om een goed advies te kunnen geven. We kunnen je voeten op verschillende manieren op meten.
- 3d scan met dynamische voetafdruk. Deze scan geeft een duidelijk beeld van de lengte van je voeten, breedte van je voet, hoogte van je wreef. Hiernaast kunnen we met dit apparaat ook een dynamische voetafdruk maken door je over een voetplaat te laten lopen. Hierdoor wordt zichtbaar wat voor voetafwikkeling je hebt. Het apparaat geeft desgevraagd een hardloopschoen advies na het beantwoorden van nog een aantal vragen.
- Voetenplankje, de ouderwetse manier die niet slecht is om de juiste maat te bepalen maar minder informatie geeft over het volume van je voeten, hoogte van je wreef. Wij kijken altijd heel goed naar je voeten en je afwikkeling en door de juiste vragen stellen heel veel informatie geeft!
Heb je klachten of heb je “moeilijke” voeten en wil je blessures voorkomen vraag gerust gratis en vrijblijvend advies aan Rob.
Rob is namelijk sinds een aantal jaar voetkundig sportadviseur wat inhoud dat hij naast zijn jarenlange ervaring veel kennis heeft opgedaan over over de analyse van voeten en voetafwikkeling in relatie tot sporten en sportblessures.
De opleiding voetkundig sportadviseur is een vervolg op de cursus sportschoenadviseur die al onze medewerkers hebben gevolgd!
Nog een aantal tips:
- Omdat andere lopers hebben gezegd dat dit de beste schoen is, is dit geen goede reden om deze hardloopschoen te kopen. Alle voeten en elk lichaam is anders!
- Kies niet alleen op een mooie kleur… blessure vrij lopen is toch veel prettiger.
- De zelfde schoen als je vorige paar kan deze keer anders zijn, modellen veranderen en soms zelfs maten van het zelfde merk!
- Je voeten veranderen in de loop van de jaren. Kies daarom niet automatisch de zelfde schoen als je vorige paar. Passen en meten = weten!
Hardloopschoenen gaan niet oneindig mee, op deze pagina vertellen we je wanneer je je hardloopschoenen moet vervangen.
Ga je lopen op de sintelbaan, op de weg in of juist in de natuur?
Het meest verkocht zijn de hardloopschoenen met een normale buitenzool waar mee je op straat in het bos en in de sportschool loopt. Er zijn specifieke schoenen voor op de sintelbaan met “spikes” en trailrunning schoenen met een heel grof profiel bedoeld voor de avontuurlijke loper die alleen maar in de bossen loopt.
Helaas hebben wij geen hardloopschoenen met spikes en trailrunning schoenen op voorraad.
Compressie kousen zijn effectief bij shinsplint- en achillespeesproblemen en kuitklachten. Compressiekousen zorgen voor een optimale afvoer van afvalstoffen en verminderen de schokbelasting waardoor spierschade wordt voorkomen. Door de afvoer van afvalstoffen herstel je sneller en heb je minder last van kramp en stijve kuiten.
Bij compressie kousen is het belangrijk om niet alleen de juiste voetmaat maar ook de goede omvang te kiezen zodat niet te weinig of veel compressie krijgt. We meten in de winkel je voeten en onderbeen op en adviseren je de juiste maat.
Compressie kousen kunnen worden gebruikt bij de behandeling, ondersteuning van bijvoorbeeld zweepslag. veel vocht in je benen, voeten of andere kleine spierscheurtjes. Vraag je behandelaar of dat deze kousen in jouw geval helpend kunnen zijn!
We hebben Compressie kousen van Stox, Herzog, Falke en Stanno in onze collectie.