Welke hardloopschoen past bij mij?

Hardloopschoenen kiezen dat blijft heel erg persoonlijk en maatwerk. Bij hardlopen is de schoen erg belangrijk om lekker vooruit te kunnen en de kans op blessures zo klein mogelijk te maken. Veeleisende marathonloper of beginner, wij zoeken de schoen die bij je past!

Bij het adviseren van de juiste hardloopschoen vinden we het prettig om je oude hardloopschoen te zien omdat de slijtplekken veel vertellen over de manier van lopen.

Hierna gaan we je voeten opmeten en kijken en luisteren naar de bijzonderheden zijn waar we rekening mee moeten houden bij de keuze van de schoen zoals de breedte/hoogte van de voet, blessures, pijntjes, krampen.
Deze dingen geven ons een richting welke soort schoen we je het beste kunnen laten passen, hierbij is het belangrijk dat je genoeg ruimte hebt aan de voorkant en vooral genoeg demping en steun ervaart van de schoen.

Nog een aantal tips:

  • Omdat andere lopers hebben gezegd dat dit de beste schoen is, is dit geen goede reden om deze hardloopschoen te kopen. Alle voeten en elk lichaam is anders!
  • Kies niet alleen op een mooie kleur… blessure vrij lopen is toch veel prettiger.
  • De zelfde schoen als je vorige paar kan deze keer anders zijn, modellen veranderen en soms zelfs maten van het zelfde merk! 
  •  Je voeten veranderen in de loop van de jaren. Kies daarom niet automatisch de zelfde schoen als je vorige paar. Passen en meten = weten!
IMG_2322

Heb je een vraag?
Mail of bel ons (040-2533437).