Welke lengte van de hockeystick?

Er word veel over de lengte van de hockeystick gezegd en niet voor niets. Het is belangrijk om met de juiste maat stick te spelen!

Over het algemeen wordt gezegd dat de hockeystick maximaal tot je navel of je heupbot (zit op de zelfde hoogte) mag komen, maar liever daar iets onder!

Hieronder in de tabel een overzicht van de verschillende maten die horen bij de verschillende leeftijden.

Maar doordat iedereen anders is in lichaamsbouw (kortere of langere benen) blijft het belangrijk om de stick te meten voor aankoop. Twijfel je over de maat van je huidige stick, neem deze dan mee naar de winkel of onthoud de maat en we geven je graag een eerlijk advies.

verschillende lengtes hockeysticks

Een stick is namelijk niet snel te klein, maar eerder te groot.

Te groot: Een hockeystick die men op de groei koopt (en dus op of boven de navel komt) is echt te lang. Dit geeft automatisch een verkeerde techniek omdat men deze lengte gaat compenseren door met kromme ellebogen te spelen, je schouders op te trekken of minder goed door de knieën te gaan. En heel vervelend bij een te lange stick… je hebt de bal verder van je af waardoor de tegenstander deze gemakkelijker van je af kan pakken.

Te klein: Een stick is echt te klein als deze meer dan 10 cm onder de navel komt als je rechtop staat met schoenen aan.
Een extra controle hierop is door rechtop te staan, de stick onder je oksel te houden, en te kijken waar de krul eindigt.
Komt de krul onder de knieschijf dan is de maat van de stick nog goed.
Eindigt de stick op de knieschijf of zelfs nog hoger dan kun je beter een grotere maat nemen.

Heb je een vraag?
Mail of bel ons (040-2533437).