Welke maat skischoenen voor kinderen?

 

 

De maatvoering die de skischoen merken gebruiken is de zogeheten “Mondopoint” maat.

De mondopoint maat geeft de voetlengte van de blote voet in centimeters en is dus de binnen lengte van de binnen schoen. Dus maat 28.0 is voor een voet met een lengte tot 280 mm.

Ondanks deze duidelijke maatvoering kan deze maatvoering bij de skischoen merken toch nog afwijken en zijn hierdoor soms de maattabellen per merk verschillend.

maten lijst skischoenen

Het goed opmeten van je voet is erg belangrijk maar ook  het passen van verschillende skischoenen. Zeker bij skischoenen omdat de buitenschaal van hard kunststof materiaal is, is niet alleen de lengte maar ook de hoogte en breedte van de voet belangrijk bij de keuze van de juiste skischoen voor een kind.

Omdat kinderen te grote schoenen altijd fijn vinden zitten is het wel opletten omdat ze met een skischoen met te veel ruimte veel minder grip hebben tijdens het skiën. Het is dus erg belangrijk om te komen passen met je kind in de winkel. Zo kunnen we meekijken en advies geven welke (huur of koop) skischoen het beste past.

Vanaf maat 35 hebben we skischoenen (geen verhuur) waarbij we de harde buitenschaal zacht kunnen maken en waar nodig vervormen. Ook de binnen schoen kunnen we door verwarmen helemaal passend maken aan de voeten. We noemen dit Bootfitting.

kinder ski's en schoenen

Heb je een vraag?
Wil je een afspraak maken?
Mail of bel ons (040-2533437).