Welke maat skischoenen voor kinderen?

 

 

De maatvoering die de skischoen merken gebruiken is de zogeheten “Mondopoint” maat.

De mondopoint maat geeft de voetlengte van de blote voet in centimeters en is dus de binnen lengte van de binnen schoen. Dus maat 28.0 is voor een voet met een lengte tot 280 mm.

Ondanks deze duidelijke maatvoering kan deze maatvoering bij de skischoen merken toch nog afwijken en zijn hierdoor soms de maattabellen per merk verschillend.

maten lijst skischoenen

Voetenplankje, hiermee meten we alle kindervoeten op. Een ouderwetse manier die nog altijd goed werkt om de juiste maat te bepalen maar minder informatie geeft over het volume van je voeten, hoogte van je wreef. Vergeet niet dat voor ons goed kijken naar je voeten en de juiste vragen stellen heel veel informatie geeft!

Al een paar jaar meten we de voeten van onze skischoen klanten digitaal op met de 3D Foot Scan.
Dit heeft vooral meerwaarde bij het kopen van nieuwe skischoenen en als voeten uitgegroeid zijn dus vanaf 13 tot 18 jaar.

Voor het opmeten krijg je speciale sokken aan waarmee je op de scanner moet gaan staan. De scanner draait om je heen en maakt zo een 3D scan van je voeten en onderbenen.

Hiermee krijgen we informatie over de lengte van je voeten en eventueel lengte verschil, breedte van je voeten, hoogte van je wreef, breedte van je hielbot, omvang van je kuiten en de stand-analyse van enkels en onderbeen.


Ook huren van ski-materiaal voor kinderen is bij ons mogelijk.
Hierdoor heb je geen verloren wachttijd op vakantie en kun je in alle rust het juiste materiaal kiezen. We hebben verschillende skischoenen en ski’s te huur en altijd de mogelijkheid om deze tegen een aantrekkelijke prijs te kopen.

Verder hebben we een kinder-garantieplan waarbij ski’s of schoenen die aan vervanging toe zijn, ingeruild kunnen worden tegen speciale condities. Vraag in de winkel naar de voorwaarden. Lees hier meer over de mogelijkheden van verhuur van ski’s en skischoenen.

Het goed opmeten van je voet is erg belangrijk maar ook  het passen van verschillende skischoenen. Zeker bij skischoenen omdat de buitenschaal van hard kunststof materiaal is, is niet alleen de lengte maar ook de hoogte en breedte van de voet belangrijk bij de keuze van de juiste skischoen voor een kind.

Omdat kinderen te grote schoenen altijd fijn vinden zitten is het wel opletten omdat ze met een skischoen met te veel ruimte veel minder grip hebben tijdens het skiën. Het is dus erg belangrijk om te komen passen met je kind in de winkel. Zo kunnen we meekijken en advies geven welke (huur of koop) skischoen het beste past.

Vanaf maat 35 hebben we skischoenen (geen verhuur) waarbij we de harde buitenschaal zacht kunnen maken en waar nodig vervormen. Ook de binnen schoen kunnen we door verwarmen helemaal passend maken aan de voeten. We noemen dit Bootfitting.

kinder ski's en schoenen

Rob en Yves zijn al jaren lang onze skischoen experts.
Rob is de eigenaar van Sporthuis Olympia en heeft alle kennis en expertise overgenomen van zijn vader die al in 1974 begonnen is met het verkopen van ski’s en skischoenen.

Yves heeft de eerste verkoop ervaringen voordat hij hier is komen werken opgedaan in een wintersport winkel in Antwerpen.
Beide zijn zelf van jong af aan fervent skiërs. En hebben zich altijd verdiept en bij laten scholen en houden de laatste ontwikkelingen in de skischoen markt nauwgezet bij door middel van trainingen van leveranciers, zelf testen van producten en uitproberen van nieuwe mogelijkheden.

De extra expertise van Rob met betrekking tot skischoenen is dat hij veel kennis heeft van het menselijk lichaam en blessures. Rob mag zichzelf sinds een aantal jaar voetkundig sportadviseur noemen wat inhoud dat hij naast zijn jarenlange ervaring, veel kennis heeft opgedaan over de analyse van voeten en voetafwikkeling in relatie tot sporten en sportblessures.

De opleiding voetkundig sportadviseur is een vervolg op de cursus sportschoenadviseur die al onze medewerkers hebben gevolgd!

Esther is door Rob al jaren geleden aangestoken door het wintersport virus. Ze is de laatste jaren steeds meer mee gaan helpen in de skikelder en heeft ondertussen al heel wat mensen geholpen bij het aanmeten van skischoenen, indien nodig met ondersteuning van Rob of Yves.

We krijgen in de winterperiode dagelijks vele vragen over skischoenen. 

Op deze pagina’s geven we je antwoord op vele vragen… maar kom gerust ook naar onze winkel en we helpen je graag persoonlijk en geven een advies op maat!

Wanneer skischoenen vervangen?

Hoe skischoenen kiezen?

Hoe skischoenen aantrekken?

Hoe strak moet een skischoen zitten?

Waar moet ik op letten bij skischoenen

Welke skischoenen heb ik nodig?

 

Kijk hier voor meer informatie.

Ook huren van ski-materiaal is bij ons mogelijk.
Hierdoor heb je geen verloren wachttijd op vakantie en kun je in alle rust het juiste materiaal kiezen. We hebben verschillende topmodellen ski’s te huur en de mogelijkheid om deze ski’s na de huurperiode tegen een aantrekkelijke prijs te kopen. Ook hierbij kun je rekenen op ons deskundig advies, we helpen je graag als klant en niet als passant.

Verder hebben we een kinder-garantieplan waarbij ski’s of schoenen die aan vervanging toe zijn, ingeruild kunnen worden tegen speciale condities. Vraag in de winkel naar de voorwaarden. Lees hier meer over de mogelijkheden van verhuur van ski’s en skischoenen.

We voeren bij Sporthuis Olympia zelf al het onderhoud uit van je ski’s en snowboards in onze werkplaats. Graag adviseren we je over het onderhoud en wij zorgen voor een uitstekende kwaliteit zodat je met volle teugen kan genieten van je wintersportvakantie.

We hebben onderstaande merken skischoenen in onze collectie. Uit de grote collecties van de verschillende merken hebben wij een selectie gemaakt, gelet op verschillende soorten skiërs en voettypes. Op deze pagina zie je onderaan een impressie van onze collectie skischoenen.

Nordica
Salomon
Atomic
Tecnica
Fischer
Dalbello

Verder hebben we wintersportkleding, ski’s, skistokken, handschoenen en wanten, helmen en brillen en overige accessoires van onderstaande merken in onze collectie:

Head
Fischer
Salomon
Elan
Atomic
Völkl
Protest
Brunotti
Luhta
Falcon
Icepeak
Tenson
Reusch
Barts
Odlo
Craft
Falke
Sidas
Leki
Bomax
Sinner
Slokker
Nikwax

Heb je een vraag?
Wil je een afspraak maken?
Mail of bel ons (040-2533437).