Welke skibril bij slecht weer?

Welke kleur lens voor welk weertype, het is een vraag die vaak gesteld wordt. Het maakt niet uit of we het over de lens van een skibril of vizier van een vizierhelm hebben want voor beide geldt: niet alleen de kleur van de lens bepaald hoe goed je zicht is. Er zijn meerdere kenmerken die een lens kan hebben waarmee het zicht wordt vergroot en je ogen goede bescherming tegen de zon krijgen.

Hieronder een aantal kenmerken die het vizier of de lens van een bril kan of moet hebben (UV-bescherming!) tijdens de wintersport.

eigenschappen vizier helm

Een redelijk nieuwe optie is een fotochromatische lens, ofwel een meekleurende lens. Deze past zijn kleur aan aan de omstandigheden.

Sommige mensen kiezen bij mooi weer om te skiën met een “gewone” zonnebril. Kies dan altijd voor een zonnebril die 100% UV-bescherming geeft en categorie 3 of 4 bescherming biedt. Maar let hierbij op: een gewone zonnebril in tegenstelling tot een vizier of skibril biedt veel minder bescherming aan je oog (en oogkas) bij een val of botsing!

Tot slot, vergeet verder niet om te kiezen voor een goede pasvorm van de skibril of vizierhelm die aansluit aan jouw hoofd, gezicht en lees hier hoelang een skihelm mee gaat.

Heb je een vraag?
Mail of bel ons (040-2533437).