welke Tennisschoen past bij mij?

Bij het kiezen van een tennisschoen is het belangrijk om rekening te houden met de ondergrond waarop je speelt. Kies de juiste profielsoort bij de ondergrond waarop je speelt.
Speel je bijvoorbeeld op tapijt dan kies je voor een andere zool dan wanneer je op kunstgras speelt.

Verdere verschillen van tennisschoenen zitten in de pasvorm, waarvoor je voeten moeten worden opgemeten voor de juiste maat maar ook om te zien of je een extra brede of smalle schoen nodig hebt.

wilson kaos

Je voeten goed op laten meten is erg belangrijk. Zijn je voeten erg breed, smal, hoge wreef, smalle hak.
Allemaal dingen die belangrijk zijn bij het kiezen van de juiste pasvorm voor je tennisschoenen. Daarnaast is het belangrijk om naar de afwikkeling van voeten te kijken voor juiste advisering van schoenen

Uiteindelijk is het belangrijk dat we de juiste informatie over je voeten krijgen om een goed advies te kunnen geven. We kunnen je voeten op verschillende manieren opmeten.

  • 3d scan met dynamische voetafdruk. Deze scan geeft een duidelijk beeld  van de lengte van je voeten, breedte van je voet, hoogte van je wreef. Hiernaast kunnen we met dit apparaat ook een dynamische voetafdruk maken door je over een voetplaat te laten lopen. Hierdoor wordt zichtbaar wat voor voetafwikkeling je hebt.
  •  Voetenplankje, de ouderwetse manier die niet slecht is om de juiste maat te bepalen maar minder informatie geeft over het volume van je voeten, hoogte van je wreef. Vergeet niet dat voor ons goed kijken naar je voeten en de juiste vragen stellen heel veel informatie geeft!

Heb je klachten of heb je “moeilijke” voeten en wil je blessures voorkomen vraag gerust gratis en vrijblijvend advies aan Rob.

Rob is namelijk sinds een aantal jaar voetkundig sportadviseur wat inhoud dat hij naast zijn jarenlange ervaring veel kennis heeft opgedaan over over de analyse van voeten en voetafwikkeling in relatie tot sporten en sportblessures.

De opleiding voetkundig sportadviseur is een vervolg op de cursus sportschoenadviseur die al onze medewerkers hebben gevolgd!

Kwaliteitsverschillen van tennisschoenen zitten in demping, stabiliteit en gewicht.

  • Goede demping is van belang bij zwakkere gewrichten of bijvoorbeeld hielspoor.
  • Een zeer stabiele schoen wordt gekozen door actieve tennissers en bij enkelklachten.
  • Licht gewicht is voor iedereen fijn maar let op hierbij lever je vaak een stukje stabiliteit in.

 

Je bent van harte welkom in onze winkel, we helpen je graag bij het opmeten en advies geven van de tennisschoen die bij jou past.

IMG_2662

Tennissen is mogelijk op heel veel verschillende ondergronden.

Het is heel belangrijk bij het tennissen om met de goede zool op een ondergrond te tennissen. Dit is als eerste prettig voor de baanbeheerder zodat je de banen niet kapot loopt.
Maar zeker zo belangrijk voor jezelf want zo voorkom je uitglijden en vooral ook stroppen wat tot vervelende blessures kan leiden.

Lees op deze pagina met welke tennisschoen je op welke baan kan spelen.

Heb je nog andere tennis vragen?

Kijk eens op deze pagina en we beantwoorden ze ook graag in onze winkel!


We hebben onderstaande merken tennisschoenen in onze collectie. Uit de grote collecties die de verschillende merken maken hebben wij een selectie gemaakt gelet op verschillende soorten tennissers en voettypes.

  • Wilson
  • Asics
  • K-SWISS
  • Babolat
  • Nike

Op deze pagina zie je onder aan de pagina een greep uit onze collectie tennisschoenen.

Verder hebben we natuurlijk ook tennisrackets, tenniskleding, tennisballen, tennistassen en  is het mogelijk om bij ons je tennisracket opnieuw te laten bespannen.

Heb je een vraag?
Mail of bel ons (040-2533437).