Welke voetbalschoenen op welke positie?

Welke voetbalschoenen zijn het beste voor jouw positie op het veld?
Voetbalschoenen kunnen op elke positie gebruikt worden, maar er zijn wel een aantal verschillen.

Spits
Als spits kan je belang hebben bij lichte voetbalschoenen zoals de Adidas X of Nemeziz of Nike Mercurial. Hierdoor kun je sneller en wendbaarder zijn.

Middenvelders
Spelers op het middenveld kunnen op zoek zijn naar voetbalschoenen met controle-elementen voor de perfecte pass of voorzet zoals de Adidas Ace of Nike Hypervenom of Tiempo

Verdedigers
Verdedigers vragen kracht en duurzaamheid van voetbalschoenen en snelheid kan minder van belang zijn. Zoals de Adidas Ace of Nike Magista. Erg lichte voetbalschoenen worden meestal afgeraden voor verdedigers.

Keepers
Een keeper heeft meer grip nodig dan een gewone speler door de explosieve, korte snelle bewegingen.
Voor keepers is niet zozeer een specifiek model wat goed aansluit maar veel belangrijker de juiste zool die past bij de ondergrond om altijd grip te blijven houden! Lees op deze pagina meer over voetbalschoenen voor keepers.

Het kiezen van voetbalschoenen blijft toch vooral een persoonlijke kwestie, Zijn je voeten smaller of heel breed dan is het ook erg belangrijk om rekening te houden met deze eigenschappen van de schoen en niet alleen de positie op het veld en de kleur ;-)!
Pas dus verschillende voetbalschoenen in onze winkel!

mercurial
voetbalschoenen zonder veters

Je voeten goed op laten meten is erg belangrijk. Zijn je voeten erg breed, smal, hoge wreef, smalle hak.
Allemaal dingen die belangrijk zijn bij het kiezen van de juiste pasvorm voor je voetbalschoenen. Daarnaast is het belangrijk om naar de afwikkeling van voeten te kijken voor juiste advisering van schoenen

Uiteindelijk is het belangrijk dat we de juiste informatie over je voeten krijgen om een goed advies te kunnen geven. We kunnen je voeten op verschillende manieren op meten.

  • 3d scan met dynamische voetafdruk. Deze scan geeft een duidelijk beeld  van de lengte van je voeten, breedte van je voet, hoogte van je wreef. Hiernaast kunnen we met dit apparaat ook een dynamische voetafdruk maken door je over een voetplaat te laten lopen. Hierdoor wordt zichtbaar wat voor voetafwikkeling je hebt.
  •    Voetenplankje, de ouderwetse manier die niet slecht is om de juiste maat te bepalen maar minder informatie geeft over het volume van je voeten, hoogte van je wreef. Vergeet niet dat voor ons goed kijken naar je voeten en de juiste vragen stellen heel veel informatie geeft!

Heb je klachten of heb je “moeilijke” voeten en wil je blessures voorkomen vraag gerust gratis en vrijblijvend advies aan Rob.

Rob is namelijk sinds een aantal jaar voetkundig sportadviseur wat inhoud dat hij naast zijn jarenlange ervaring veel kennis heeft opgedaan over over de analyse van voeten en voetafwikkeling in relatie tot sporten en sportblessures.

De opleiding voetkundig sportadviseur is een vervolg op de cursus sportschoenadviseur die al onze medewerkers hebben gevolgd!

Speel je binnen of buiten, op een drassig veld of op een hard veld, op kunstgras en/of op natuurgras?
Dat is mede bepalend welk zooltype je het beste kunt kiezen van je voetbalschoen. De zool en noppen van een voetbalschoen zijn speciaal ontworpen om grip te bieden op een specifieke ondergrond.
Lees hier meer over de verschillende zolen van voetbalschoenen.

Niet is zo vervelend als met een blessure een tijd niet kunnen voetballen.
Natuurlijk kun je er zelf niet altijd iets aan doen maar we geven je tips wat je er zelf in ieder geval wel aan kan doen om de kans op blessures zo klein mogelijk te maken!

Heb je nog andere voetbalschoen vragen?

Kijk eens op deze pagina en we beantwoorden ze ook graag in onze winkel!

Heb je een vraag?
Mail of bel ons (040-2533437).