Welke voetbalschoenen op welke positie?

Welke voetbalschoenen zijn het beste voor jouw positie op het veld?
Voetbalschoenen kunnen op elke positie gebruikt worden, maar er zijn wel een aantal verschillen.

Spits
Als spits kan je belang hebben bij lichte voetbalschoenen zoals de Adidas X of Nemeziz of Nike Mercurial. Hierdoor kun je sneller en wendbaarder zijn.

Middenvelders
Spelers op het middenveld kunnen op zoek zijn naar voetbalschoenen met controle-elementen voor de perfecte pass of voorzet zoals de Adidas Ace of Nike Hypervenom of Tiempo

Verdedigers
Verdedigers vragen kracht en duurzaamheid van voetbalschoenen en snelheid kan minder van belang zijn. Zoals de Adidas Ace of Nike Magista. Erg lichte voetbalschoenen worden meestal afgeraden voor verdedigers.

Keepers
Een keeper heeft meer grip nodig dan een gewone speler door de explosieve, korte snelle bewegingen.
Voor keepers is niet zozeer een specifiek model wat goed aansluit maar veel belangrijker de juiste zool die past bij de ondergrond om altijd grip te blijven houden! Lees op deze pagina meer over voetbalschoenen voor keepers.

Het kiezen van voetbalschoenen blijft toch vooral een persoonlijke kwestie, Zijn je voeten smaller of heel breed dan is het ook erg belangrijk om rekening te houden met deze eigenschappen van de schoen en niet alleen de positie op het veld en de kleur ;-)!
Pas dus verschillende voetbalschoenen in onze winkel!

mercurial
voetbalschoenen zonder veters

Heb je een vraag?
Mail of bel ons (040-2533437).