Welke voetbalschoenen voor brede voeten?

Als je brede voeten hebt dan weet je hoe belangrijk het is om te kiezen voor een goede pasvorm van je voetbalschoenen.

Te smalle schoenen geeft kans op uitscheuren van de schoen, klemmen, blaren en minder vrijheid tijdens het spelen.

Voor mensen met brede voeten zijn voetbalschoenen gemaakt van leer vaak heel erg geschikt, dit materiaal vormt zich naar de vorm van je voeten, bij Nike en Adidas (vaak de Copa Mundial) zijn dit ook meteen de wat bredere modellen.

Maar ook in de kunststof materialen maken Nike en Adidas elk seizoen weer wat bredere modellen voetbalschoenen.

Adidas en Nike maken veel verschillende modellen voetbalschoenen voor bepaalde posities op het veld met daarbij behoorde leestbreedte van de schoen. Maar veel belangrijker is dus dat je schoenen kiest die bij de vorm van je voeten passen.
Pas een voetbalschoen daarom goed aan beide voeten voordat je deze koopt. Onze ervaring leert dat een model schoen van een merk zoals Copa van Adidas vaak breed valt maar toch ook elk jaar weer anders “breed” uitvalt. Verder is de Nappa Nero van Hummel een bewezen brede voetbalschoen.
Pas voetbalschoenen altijd voordat je ze koopt, het model kan in een nieuw seizoen zomaar anders uitvallen.

Kom naar onze winkel en we laten je graag voelen welk model voor jou geschikt is.

copa mundial voetbalschoen
IMG_2748

Je voeten goed op laten meten is erg belangrijk. Zijn je voeten erg breed, smal, hoge wreef, smalle hak.
Allemaal dingen die belangrijk zijn bij het kiezen van de juiste pasvorm voor je voetbalschoenen. Daarnaast is het belangrijk om naar de afwikkeling van voeten te kijken voor juiste advisering van schoenen

Uiteindelijk is het belangrijk dat we de juiste informatie over je voeten krijgen om een goed advies te kunnen geven. We kunnen je voeten op verschillende manieren op meten.

  • 3d scan met dynamische voetafdruk. Deze scan geeft een duidelijk beeld  van de lengte van je voeten, breedte van je voet, hoogte van je wreef. Hiernaast kunnen we met dit apparaat ook een dynamische voetafdruk maken door je over een voetplaat te laten lopen. Hierdoor wordt zichtbaar wat voor voetafwikkeling je hebt.
  •    Voetenplankje, de ouderwetse manier die niet slecht is om de juiste maat te bepalen maar minder informatie geeft over het volume van je voeten, hoogte van je wreef. Vergeet niet dat voor ons goed kijken naar je voeten en de juiste vragen stellen heel veel informatie geeft!

Heb je klachten of heb je “moeilijke” voeten en wil je blessures voorkomen vraag gerust gratis en vrijblijvend advies aan Rob.

Rob is namelijk sinds een aantal jaar voetkundig sportadviseur wat inhoud dat hij naast zijn jarenlange ervaring veel kennis heeft opgedaan over over de analyse van voeten en voetafwikkeling in relatie tot sporten en sportblessures.

De opleiding voetkundig sportadviseur is een vervolg op de cursus sportschoenadviseur die al onze medewerkers hebben gevolgd!

Speel je binnen of buiten, op een drassig veld of op een hard veld, op kunstgras en/of op natuurgras?
Dat is mede bepalend welk zooltype je het beste kunt kiezen van je voetbalschoen. De zool en noppen van een voetbalschoen zijn speciaal ontworpen om grip te bieden op een specifieke ondergrond.
Lees hier meer over de verschillende zolen van voetbalschoenen.

Niet is zo vervelend als met een blessure een tijd niet kunnen voetballen.
Natuurlijk kun je er zelf niet altijd iets aan doen maar we geven je tips wat je er zelf in ieder geval wel aan kan doen om de kans op blessures zo klein mogelijk te maken!

Heb je nog andere voetbalschoen vragen?

Kijk eens op deze pagina en we beantwoorden ze ook graag in onze winkel!

Heb je een vraag?
Mail of bel ons (040-2533437).