Welke voetbalschoenen voor indoor?

Zaalvoetballers spelen binnen (indoor) op een vlakke vloer van hout of kunststof. Voor deze ondergrond zijn speciale Indoor (Met afkortingen als IN/IC/IT/CT) voetbalschoenen geschikt. Deze schoenen hebben een platte, lichtgekleurde zool met patroon, zodat ze wel grip bieden maar geen beschadigingen en strepen op de vloer veroorzaken.

Vaak zijn deze schoenen voorzien van een draaicirkel of visgraatpatroon dit geeft bij draaibewegingen mee waardoor men minder kans heeft op enkel en knieblessures.

Er zit weinig demping in zaalvoetbalschoenen. Om Achillespeesproblemen te voorkomen is vaak een verhoogde hielstand wenselijk, de Nike Tiempo heeft dit in combinatie met extra demping.
Eventueel kunnen stabilisatie kousen of enkelbraces nog de kans op blessures verkleinen en de stabiliteit vergroten.

Niet alleen de goede zool van een voetbalschoen is belangrijk bij het kiezen van je voetbalschoen maar ook de juiste pasvorm, een goed aangesloten, niet te breed en niet te smalle voetbalschoen geeft veel meer balgevoel en minder kans op blessures.

Kom naar onze winkel we geven je een persoonlijk advies en we laten je graag voelen welk model voor jou het meest geschikt is.

indoor voetbalschoen
indoor zool nike

Heb je een vraag?
Mail of bel ons (040-2533437).