Welke voetbalschoenen voor smalle voeten?

Als je smalle voeten hebt dan merk je wel dat een goede pasvorm voor je voetbalschoenen erg belangrijk is!

Wanneer je stevig in je schoenen zit heb je namelijk ook veel beter contact met de bal.

De voetbalschoenen met sok zijn ook vaak een goede optie omdat ze op de wreef mooi aansluiten. Vergeet niet om bij het kopen ook te letten op de juiste zool voor de ondergrond waarom je speelt.

Te brede schoenen geeft namelijk kans op scheuren van de bovenzijde van schoen, slippende hak, blaren onder de voeten, schuiven in de schoen, minder enkelstabiliteit, en minder balgevoel.

Adidas en Nike maken veel verschillende modellen voetbalschoenen voor bepaalde posities op het veld met daarbij behoorde leesbreedte van de schoen.
Maar zoals gezegd nog belangrijker is dat je voetbalschoenen kiest die bij de vorm van je voeten passen.
Elke voet is anders, sommigen zijn breder en anderen minder breed. Pas een voetbalschoen daarom goed aan beide voeten voordat je deze koopt. Het is moeilijk aangeven welke schoenen van Adidas of Nike altijd smal vallen, onze ervaring is dat een model schoen zomaar breder kan uitvallen dan het model van het voorgaande seizoen.

Kom naar onze winkel en we geven je een persoonlijk advies en laten je graag voelen welk model voor jou geschikt is.

IMG_2752
voetbalschoenen zonder veters

Je voeten goed op laten meten is erg belangrijk. Zijn je voeten erg breed, smal, hoge wreef, smalle hak.
Allemaal dingen die belangrijk zijn bij het kiezen van de juiste pasvorm voor je voetbalschoenen. Daarnaast is het belangrijk om naar de afwikkeling van voeten te kijken voor juiste advisering van schoenen

Uiteindelijk is het belangrijk dat we de juiste informatie over je voeten krijgen om een goed advies te kunnen geven. We kunnen je voeten op verschillende manieren op meten.

  • 3d scan met dynamische voetafdruk. Deze scan geeft een duidelijk beeld  van de lengte van je voeten, breedte van je voet, hoogte van je wreef. Hiernaast kunnen we met dit apparaat ook een dynamische voetafdruk maken door je over een voetplaat te laten lopen. Hierdoor wordt zichtbaar wat voor voetafwikkeling je hebt.
  •    Voetenplankje, de ouderwetse manier die niet slecht is om de juiste maat te bepalen maar minder informatie geeft over het volume van je voeten, hoogte van je wreef. Vergeet niet dat voor ons goed kijken naar je voeten en de juiste vragen stellen heel veel informatie geeft!

Heb je klachten of heb je “moeilijke” voeten en wil je blessures voorkomen vraag gerust gratis en vrijblijvend advies aan Rob.

Rob is namelijk sinds een aantal jaar voetkundig sportadviseur wat inhoud dat hij naast zijn jarenlange ervaring veel kennis heeft opgedaan over over de analyse van voeten en voetafwikkeling in relatie tot sporten en sportblessures.

De opleiding voetkundig sportadviseur is een vervolg op de cursus sportschoenadviseur die al onze medewerkers hebben gevolgd!

Speel je binnen of buiten, op een drassig veld of op een hard veld, op kunstgras en/of op natuurgras?
Dat is mede bepalend welk zooltype je het beste kunt kiezen van je voetbalschoen. De zool en noppen van een voetbalschoen zijn speciaal ontworpen om grip te bieden op een specifieke ondergrond.
Lees hier meer over de verschillende zolen van voetbalschoenen.

Niet is zo vervelend als met een blessure een tijd niet kunnen voetballen.
Natuurlijk kun je er zelf niet altijd iets aan doen maar we geven je tips wat je er zelf in ieder geval wel aan kan doen om de kans op blessures zo klein mogelijk te maken!

Heb je nog andere voetbalschoen vragen?

Kijk eens op deze pagina en we beantwoorden ze ook graag in onze winkel!

Heb je een vraag?
Mail of bel ons (040-2533437).