Welke voetbalschoenen voor Walking Football?
Natuurlijk kun je Walking Football doen met FG, AG, MG of FXG voetbalschoenen maar bij deze voetbalvorm in wandeltempo mag/moet meer aandacht besteed worden aan de demping van de schoenen om blessures minder kans te geven dan binnen het gewone voetbal.
Turf ground (TF) voetbalschoenen of hockey kunstgrasschoenen geven meer demping dan de ” gewone” voetbalschoenen zijn hiervoor ideaal, ongeacht of dat je op natuurgras of kunstgras speelt.
Turf ground voetbalschoenen voorzien van een TF zool bevatten vele kleine zachtere noppen en geeft veel grip op verharde en bevroren velden, onder winterse omstandigheden.
Doordat de noppen van een TF zool kleiner en zachter zijn dan “normale ” andere voetbalschoenen geven ze meer demping wat minder belastend is voor knie of bij enkelblessures.
Dit type schoen is dan ook erg geschikt voor Walking Football, Scheidsrechters, demping gerelateerde blessures en in een pannakooi.
Hockey kunstgrasschoenen zijn qua zool ook prima om op kunstgras of natuurgras Walking Football te spelen. Deze schoenen geven meer demping, ondersteuning en omsluiting van de enkels dan een Turfground voetbalschoen. Let wel op dat de neus van schoen zo plat mogelijk op de grond staat om de bal goed aan te kunnen spelen. Het liefst heeft de schoen ook een soepel bovenwerk voor meer balgevoel.
Kom naar onze winkel we geven je een persoonlijk advies en we laten je graag voelen welk model voor jou het meest geschikt is.
Je voeten goed op laten meten is erg belangrijk. Zijn je voeten erg breed, smal, hoge wreef, smalle hak.
Allemaal dingen die belangrijk zijn bij het kiezen van de juiste pasvorm voor je voetbalschoenen. Daarnaast is het belangrijk om naar de afwikkeling van voeten te kijken voor juiste advisering van schoenen
Uiteindelijk is het belangrijk dat we de juiste informatie over je voeten krijgen om een goed advies te kunnen geven. We kunnen je voeten op verschillende manieren op meten.
- 3d scan met dynamische voetafdruk. Deze scan geeft een duidelijk beeld van de lengte van je voeten, breedte van je voet, hoogte van je wreef. Hiernaast kunnen we met dit apparaat ook een dynamische voetafdruk maken door je over een voetplaat te laten lopen. Hierdoor wordt zichtbaar wat voor voetafwikkeling je hebt.
- Voetenplankje, de ouderwetse manier die niet slecht is om de juiste maat te bepalen maar minder informatie geeft over het volume van je voeten, hoogte van je wreef. Vergeet niet dat voor ons goed kijken naar je voeten en de juiste vragen stellen heel veel informatie geeft!
Heb je klachten of heb je “moeilijke” voeten en wil je blessures voorkomen vraag gerust gratis en vrijblijvend advies aan Rob.
Rob is namelijk sinds een aantal jaar voetkundig sportadviseur wat inhoud dat hij naast zijn jarenlange ervaring veel kennis heeft opgedaan over over de analyse van voeten en voetafwikkeling in relatie tot sporten en sportblessures.
De opleiding voetkundig sportadviseur is een vervolg op de cursus sportschoenadviseur die al onze medewerkers hebben gevolgd!
Speel je binnen of buiten, op een drassig veld of op een hard veld, op kunstgras en/of op natuurgras?
Dat is mede bepalend welk zooltype je het beste kunt kiezen van je voetbalschoen. De zool en noppen van een voetbalschoen zijn speciaal ontworpen om grip te bieden op een specifieke ondergrond.
Lees hier meer over de verschillende zolen van voetbalschoenen.
Niet is zo vervelend als met een blessure een tijd niet kunnen voetballen.
Natuurlijk kun je er zelf niet altijd iets aan doen maar we geven je tips wat je er zelf in ieder geval wel aan kan doen om de kans op blessures zo klein mogelijk te maken!