Welke voetbalschoenen voor Walking Football?

Natuurlijk kun je Walking Football doen met FG, AG, MG of FXG voetbalschoenen maar bij deze voetbalvorm in wandeltempo mag/moet meer aandacht besteed worden aan de demping van de schoenen om blessures minder kans te geven dan binnen het gewone voetbal.

Turf ground (TF) voetbalschoenen of hockey kunstgrasschoenen geven meer demping dan de ” gewone” voetbalschoenen zijn hiervoor ideaal, ongeacht of dat je op natuurgras of kunstgras speelt.
Turf ground voetbalschoenen voorzien van een TF zool bevatten vele kleine zachtere noppen en geeft veel grip op verharde en bevroren velden, onder winterse omstandigheden.

Doordat de noppen van een TF zool kleiner en zachter zijn dan “normale ” andere voetbalschoenen geven ze meer demping wat minder belastend is voor knie of bij enkelblessures.

Dit type schoen is dan ook erg geschikt voor Walking Football, Scheidsrechters, demping gerelateerde blessures en in een pannakooi.

Hockey kunstgrasschoenen zijn qua zool ook prima om op kunstgras of natuurgras Walking Football te spelen. Deze schoenen geven meer demping, ondersteuning en omsluiting van de enkels dan een Turfground voetbalschoen. Let wel op dat de neus van schoen zo plat mogelijk op de grond staat om de bal goed aan te kunnen spelen. Het liefst heeft de schoen ook een soepel bovenwerk voor meer balgevoel.

Kom naar onze winkel we geven je een persoonlijk advies en we laten je graag voelen welk model voor jou het meest geschikt is.

turf voetbalschoen
turf zool nike

Heb je een vraag?
Mail of bel ons (040-2533437).