Welke voetbalschoenen zijn geschikt voor keepers?

Een keeper heeft meer grip nodig dan een gewone speler door de explosieve, korte en snelle bewegingen.

Spelend op voornamelijk kunstgras is de Multi ground voetbalschoenen aan te raden MG van Nike of de FXG van Adidas.

Dit is een voetbalschoenen met een speciale zool die een compromis vormt tussen de AG en FG voetbalschoenen. AG noppen zijn voor op kunstgrasvelden ideaal en FG noppen zijn voor op natuurgras velden ideaal. Deze schoen heeft een combinatie van FG en AG noppen onder de zool en goede grip geeft op zowel kunstgrasveld als een natuurgrasveld

Voornamelijk spelend op natuurgrasvelden is een Firm ground (FG) voetbalschoen aan te raden geschikt voor vooral droge natuurgrasvelden. De voetbalschoen heeft relatief veel en lange noppen voor een goede grip in het gras. Wanneer je met een FG schoen op een zacht, drassig veld speelt gaat de ruimte tussen de noppen sneller dicht zitten waardoor je grip vermindert.

Keepers vragen daarom voor het spelen op hele drassige natuurgrasvelden soms nog wel eens voor een extra paar Soft ground (SG) schoenen, die minder en langere noppen hebben als de FG.

Het voetballen met een SG schoen op droge natuurgrasvelden is niet aan te raden, door lange en weinig noppen zak je dieper in het veld waardoor je eerder blokkeert en een grotere kans hebt op enkelblessures. Met de huidige kwaliteit van de natuurgrasvelden is de SG schoen nauwelijks nog nodig.

fg zool nike
fg zool adidas

Heb je een vraag?
Mail of bel ons (040-2533437).