Welke voetbalschoenen zijn geschikt voor keepers?

Een keeper heeft meer grip nodig dan een gewone speler door de explosieve, korte en snelle bewegingen.

Spelend op voornamelijk kunstgras is de Multi ground voetbalschoenen aan te raden MG van Nike of de FXG van Adidas.

Dit is een voetbalschoenen met een speciale zool die een compromis vormt tussen de AG en FG voetbalschoenen. AG noppen zijn voor op kunstgrasvelden ideaal en FG noppen zijn voor op natuurgras velden ideaal. Deze schoen heeft een combinatie van FG en AG noppen onder de zool en goede grip geeft op zowel kunstgrasveld als een natuurgrasveld

Voornamelijk spelend op natuurgrasvelden is een Firm ground (FG) voetbalschoen aan te raden geschikt voor vooral droge natuurgrasvelden. De voetbalschoen heeft relatief veel en lange noppen voor een goede grip in het gras. Wanneer je met een FG schoen op een zacht, drassig veld speelt gaat de ruimte tussen de noppen sneller dicht zitten waardoor je grip vermindert.

Keepers vragen daarom voor het spelen op hele drassige natuurgrasvelden soms nog wel eens voor een extra paar Soft ground (SG) schoenen, die minder en langere noppen hebben als de FG.

Het voetballen met een SG schoen op droge natuurgrasvelden is niet aan te raden, door lange en weinig noppen zak je dieper in het veld waardoor je eerder blokkeert en een grotere kans hebt op enkelblessures. Met de huidige kwaliteit van de natuurgrasvelden is de SG schoen nauwelijks nog nodig.

fg zool nike
fg zool adidas

Je voeten goed op laten meten is erg belangrijk. Zijn je voeten erg breed, smal, hoge wreef, smalle hak.
Allemaal dingen die belangrijk zijn bij het kiezen van de juiste pasvorm voor je voetbalschoenen. Daarnaast is het belangrijk om naar de afwikkeling van voeten te kijken voor juiste advisering van schoenen

Uiteindelijk is het belangrijk dat we de juiste informatie over je voeten krijgen om een goed advies te kunnen geven. We kunnen je voeten op verschillende manieren op meten.

  • 3d scan met dynamische voetafdruk. Deze scan geeft een duidelijk beeld  van de lengte van je voeten, breedte van je voet, hoogte van je wreef. Hiernaast kunnen we met dit apparaat ook een dynamische voetafdruk maken door je over een voetplaat te laten lopen. Hierdoor wordt zichtbaar wat voor voetafwikkeling je hebt.
  •    Voetenplankje, de ouderwetse manier die niet slecht is om de juiste maat te bepalen maar minder informatie geeft over het volume van je voeten, hoogte van je wreef. Vergeet niet dat voor ons goed kijken naar je voeten en de juiste vragen stellen heel veel informatie geeft!

Heb je klachten of heb je “moeilijke” voeten en wil je blessures voorkomen vraag gerust gratis en vrijblijvend advies aan Rob.

Rob is namelijk sinds een aantal jaar voetkundig sportadviseur wat inhoud dat hij naast zijn jarenlange ervaring veel kennis heeft opgedaan over over de analyse van voeten en voetafwikkeling in relatie tot sporten en sportblessures.

De opleiding voetkundig sportadviseur is een vervolg op de cursus sportschoenadviseur die al onze medewerkers hebben gevolgd!

Speel je binnen of buiten, op een drassig veld of op een hard veld, op kunstgras en/of op natuurgras?
Dat is mede bepalend welk zooltype je het beste kunt kiezen van je voetbalschoen. De zool en noppen van een voetbalschoen zijn speciaal ontworpen om grip te bieden op een specifieke ondergrond.
Lees hier meer over de verschillende zolen van voetbalschoenen.

Niet is zo vervelend als met een blessure een tijd niet kunnen voetballen.
Natuurlijk kun je er zelf niet altijd iets aan doen maar we geven je tips wat je er zelf in ieder geval wel aan kan doen om de kans op blessures zo klein mogelijk te maken!

Heb je nog andere voetbalschoen vragen?

Kijk eens op deze pagina en we beantwoorden ze ook graag in onze winkel!

Heb je een vraag?
Mail of bel ons (040-2533437).