Bootfitting van skischoenen

Bootfitting betekent (na het opmeten van je voeten en passen van verschillende skischoenen) het aanpassen en op maat maken van skischoenen. Hierdoor is het voor iedereen mogelijk om zonder drukplekken of pijnlijke krampen te gaan skiën.
Bootfitting maakt skischoenen op jouw maat!

Bootfitting doen we standaard GRATIS bij alle nieuwe skischoenen die we in de winkel verkopen.
Maar ook je “oude” nog goede skischoenen kunnen we aanpassen en op maat maken, zie hieronder op deze pagina.

aanpassing bij hallux valgus

 1. Eerst meten we de voeten op met onze 3D voetscan.
 2. We bekijken samen wat jij nodig hebt, wat bij je past en skischoenen passen
 3. Heb je een skischoen gekozen die het beste bij je past? Dan gaan we je skischoenen bootfitten, vormen.

Hieronder leggen we een aantal manieren van het bootfitten van nieuwe skischoenen uit aan de hand van foto’s.

Hoezo kun je skischoenen vormen, bootfitten? Ze zijn toch stug en hard!

 • De laatste jaren is de ontwikkeling bij alle skischoen leveranciers voornamelijk gegaan over het kunnen vormen van skischoenen waardoor je skischoenen op maat kan maken.
 • Al onze nieuwe skischoenen in de winkel hebben een vervormbare buitenschaal en binnenschoen waardoor deze allemaal aan te passen zijn door warmte en druk.
  De verschillende merken hebben allemaal verschillende eigenschappen en manieren hoe en wanneer deze te vervormen zijn. Daarom hebben we verschillende technieken in onze winkel om alle verschillende skischoenen aan te passen.
  De schoen kan door bootfitting ongeveer 5mm breder of 5 mm smaller worden, ongeacht waar.
 • De nieuwe skischoenen verwarmen we naar 80 tot wel 120 graden Celsius met of zonder binnenschoen afhankelijk van het merk.
  Vaak stap je met je voeten in de verwarmde skischoenen waarna de skischoenen zich om je voet vormen. Maar alle skischoenen en voeten zijn anders dus soms vormen we  je skischoen zonder dat je voeten in de skischoen staan.

Hieronder leggen we een aantal manieren van het bootfitten van nieuwe skischoenen uit.

Rob en Yves zijn al jaren lang onze skischoen experts. 
Rob is de eigenaar van Sporthuis Olympia en heeft alle kennis en expertise overgenomen van zijn vader die al in 1974 begonnen is met het verkopen van ski’s en skischoenen.

Yves heeft de eerste verkoop ervaringen voordat hij hier is komen werken opgedaan in een wintersport winkel in Antwerpen.
Beide zijn zelf vanaf jong af aan fervent skiërs. En hebben zich altijd verdiept en bij laten scholen en houden de laatste ontwikkelingen in de skischoen markt nauwgezet bij door middel van trainingen van leveranciers, zelf testen van producten en uitproberen van nieuwe mogelijkheden.

De extra expertise van Rob met betrekking tot skischoenen is dat hij veel kennis heeft van het menselijk lichaam en blessures. Rob mag zichzelf sinds een aantal jaar voetkundig sportadviseur noemen wat inhoud dat hij naast zijn jarenlange ervaring, veel kennis heeft opgedaan over over de analyse van voeten en voetafwikkeling in relatie tot sporten en sportblessures.

De opleiding voetkundig sportadviseur is een vervolg op de cursus sportschoenadviseur die al onze medewerkers hebben gevolgd!

Esther is door Rob al jaren geleden aangestoken door het wintersport virus. Ze is de laatste jaren steeds meer mee gaan helpen in de skikelder en heeft ondertussen al heel wat mensen geholpen bij het aanmeten van skischoenen, indien nodig met ondersteuning van Rob of Yves.

IMG_1046

VOLLEDIG VORMEN FISCHER

Met de Fischer Vacuum Comfort Fit verwarmen we de Fischer buitenschoenen terwijl de klant de skischoenen aan heeft. Na het verwarmen en zacht worden van de schoenen drukken compressie zakken de skischoen tegen de voeten aan waarmee de skischoenen helemaal naar de voet gaat staan.

vervormen skischoenen

PLAATSELIJK VERVORMEN FISCHER 

De Fischer Vacuum Zone Fit maakt bij Fischer skischoenen plekken warm waar knel- of drukpunten zitten.
Hierna gaat de klant in de schoen staan, eventueel met extra pads op drukplekken. Op die plekken gaan de skischoen meer naar de voeten staan.

IMG_1030

PLAATSELIJK VERVORMEN NORDICA

De Nordica Infra Red tool box maakt bij Nordica skischoenen een gebied warm van de buitenschoen waar knel-drukpunten zitten.
Na het verwarmen kan met een zuignap de skischoen vervormd worden.

IMG_1043

VOLLEDIG VORMEN “CUSTOM SHELL”

Het “bakken” van skischoenen van verschillende merken doen we in een speciale oven. Hierin verwarmen we alleen de buitenschaal van de skischoen tot 120 graden. Ondertussen verwarmen we de binnenschoenen op de föhn hiernaast. De schoen wordt vervolgens in elkaar gezet en na het aantrekken vormt de schoen zich naar je voeten.

IMG_1044

VOLLEDIG VORMEN BINNENSCHOEN

Met deze föhn maken we de binnenschoenen warm. Dit kan tegelijk met de buiten schoen maar ook apart. Na het verwarmen worden de schoenen in de buitenschoen geplaatst en na het aantrekken vormt de binnenschoen zich meer om de voeten heen.

IMG_1025

PLAATSELIJK VORMEN BUITENSCHOEN

Soms is het ook bij nieuwe skischoenen nodig om extra veel ruimte te maken (bijvoorbeeld bij een halux valgus of een erg spitse enkel). We verwarmen de skischoen plaatselijk met een föhn of de infra rood lamp en hierna deuken we de schoen op deze plaats verder uit om meer ruimte te creëren.

Vormprocessen die hierboven staan nemen ongeveer 30 minuten in beslag. Reken wel dat je samen met het opmeten van je voeten en passen van skischoenen ongeveer 1,5 uur bezig bent.
Hebben je voeten meer maatwerk nodig dan nemen we hier meer tijd voor en kunnen er meerdere aanpassingen worden gedaan. Net zolang totdat je skischoenen gewoon goed zitten.

Je skischoenen zijn door het bootfitten verwarmd, na 24 uur is de buitenschoen pas geheel uitgehard en kun je jarenlang pijnloos skiën!
Voelen je skischoenen na de bootfitting nog niet helemaal goed aan? Kom dan gerust terug en we willen je klachten graag alsnog oplossen!

bootfitting vierkant
Heb je nieuwe skischoenen bij ons gekocht?

Wij doen altijd ons uiterste best om jouw nieuwe skischoenen helemaal goed te laten zitten.
Wij adviseren altijd je skischoenen na aankoop thuis nog eens aan te doen en er op te staan, lopen (niet zitten of liggen!).
Nog beter en leuker 😉 is om een dagje indoor te gaan skiën voordat je op vakantie gaat.
Zo heb je de mogelijkheid om te voelen hoe goed je skischoenen zijn aangepast en zo nodig voor je vakantie terug komen om je schoenen nog verder aan te laten passen als je toch nog pijnpunten ervaart.

Maar ook na je vakantie(s) …
Ben je hierna niet helemaal tevreden over de pasvorm van je nieuwe skischoenen, heb je nog drukplekken?
Kom naar de winkel en we helpen je GRATIS (ook na 1, 2 of 3 jaar na aankoop!) totdat je klachten zijn opgelost!

Bij aankoop van nieuwe skischoenen in onze winkel zijn alle onderstaande aanpassingen altijd GRATIS!!

Heb je skischoenen die nog “goed” zijn maar heb je wel last van je voeten of een pijnlijk plekje, mis je een onderdeel?
Kom gerust vrijblijvend binnen met je skischoenen, Rob en Yves helpen je graag en geven eerlijk advies hoe je klacht het beste verholpen kan worden.

Prijzen aanpassen skischoenen:

Complete bootfitting van Custom Shell of Vaccum skischoenen €75
Uitbuigen skischoenen €15 per locatie
Wegsnijden binnenschoen €20 per locatie
Afslijpen kunstof binnenzool €15 per paar
Wegfrezen buitenschoen €20 per paar
Buckle reparatie uit voorraad €15 per stuk
Buckle bestellen en monteren €25 per stuk

We hebben verschillende oplossingen om oude skischoenen die niet vormbaar zijn wel comfortabeler te maken.

We kunnen vaak drukpunten verlichten door uitdeuken, wegsnijden, wegslijpen, verwarmen.
Zooltjes met een beter passend voetbed inleggen en eventueel zooltjes op maat maken. Verder kunnen verwarmingselementen, skicompressie-kousen of gelpads voor je schenen een oplossing zijn.

Neem je skischoenen mee naar de winkel en we bekijken wat we aan je klachten kunnen doen en geven je een eerlijk advies.

Plaatselijk verwarmen van je skischoenen en hierna met flinke druk uitdeuken.

Afhankelijk van de plaats kunnen we met verschillende gereedschappen de skischoen uitdeuken na het verwarmen.

Hier zie je hoe dik de buitenschaal van een skischoen op sommige plekken is. Dit geeft ons ruimte om aan de binnenzijde wat weg te slijpen waardoor er meer ruimte ontstaat.

Wegsnijden van een knelpunt aan de binnenschoen, hierna plakken we over het gat een kunststof zodat de vorm van de schoen wel in tact blijft en dicht is.

Hieronder geven we je een aantal tips bij de aankoop van nieuwe skischoenen.
 • Reserveer genoeg tijd voor het kopen van nieuwe skischoenen…  we zijn gemiddeld 1,5 uur met klanten hiermee bezig.
 • Maak een afspraak om minder lang te hoeven vachten voor je aan de beurt ben. Afspraken maken mag, maar moet niet.
 • Neem je oude skischoenen mee naar de winkel, we kunnen zo zien welk type, maat en model skischoenen je gewend bent. En verschillen nog beter uitleggen.
 • Neem je eigen skikousen mee voor het passen.
 • Gebruik je in het dagelijks leven of tijdens sporten inleg zooltjes van een podoloog dan is het slim om deze mee te nemen.
 • Doe een broek aan die gemakkelijk omhoog kan tot aan je knieën.
 • Ben je op zoek naar meer informatie over skischoenen en ski’s? Op deze pagina vind je nog veel meer informatie!

Ook huren van ski-materiaal is bij ons mogelijk.
Hierdoor heb je geen verloren wachttijd op vakantie en kun je in alle rust het juiste materiaal kiezen. We hebben verschillende topmodellen ski’s te huur en de mogelijkheid om deze ski’s na de huurperiode tegen een aantrekkelijke prijs te kopen. Ook hierbij kun je rekenen op ons deskundig advies, we helpen je graag als klant en niet als passant.

Verder hebben we een kinder-garantieplan waarbij ski’s of schoenen die aan vervanging toe zijn, ingeruild kunnen worden tegen speciale condities. Vraag in de winkel naar de voorwaarden. Lees hier meer over de mogelijkheden van verhuur van ski’s en skischoenen.

We voeren bij Sporthuis Olympia zelf al het onderhoud uit van je ski’s en snowboards in onze werkplaats. Graag adviseren we je over het onderhoud en wij zorgen voor een uitstekende kwaliteit zodat je met volle teugen kan genieten van je wintersportvakantie.

We hebben onderstaande merken skischoenen in onze collectie. Uit de grote collecties van de verschillende merken hebben wij een selectie gemaakt, gelet op verschillende soorten skiërs en voettypes. Op deze pagina zie je onderaan een impressie van onze collectie skischoenen.

Nordica
Salomon
Atomic
Tecnica
Fischer
Dalbello

Verder hebben we wintersportkleding, ski’s, skistokken, handschoenen en wanten, helmen en brillen en overige accessoires van onderstaande merken in onze collectie:

Head
Fischer
Salomon
Elan
Atomic
Völkl
Protest
Brunotti
Luhta
Falcon
Icepeak
Tenson
Reusch
Barts
Odlo
Craft
Falke
Sidas
Leki
Bomax
Sinner
Slokker
Nikwax

Afspraak maken helpt ons om wachttijden en drukte in onze winkel te reguleren.

Heb je een vraag?
Mail of bel ons (040-2533437).