Bootfitting van skischoenen

Bootfitting betekent (na het opmeten van je voeten en passen van verschillende skischoenen) het aanpassen en op maat maken van skischoenen. Hierdoor is het voor iedereen mogelijk om zonder drukplekken of pijnlijke krampen te gaan skiën.
Bootfitting maakt skischoenen op jouw maat!

Bootfitting doen we standaard GRATIS bij alle nieuwe skischoenen die we in de winkel verkopen.
Maar ook je “oude” nog goede skischoenen kunnen we aanpassen en op maat maken, zie hieronder op deze pagina.

aanpassing bij hallux valgus

Je kan hiervoor een afspraak maken,
het helpt ons om wachttijden en drukte in onze winkel te reguleren.

IMG_1046

VOLLEDIG VORMEN FISCHER

Met de Fischer Vacuum Comfort Fit verwarmen we de Fischer buitenschoenen terwijl de klant de skischoenen aan heeft. Na het verwarmen en zacht worden van de schoenen drukken compressie zakken de skischoen tegen de voeten aan waarmee de skischoenen helemaal naar de voet gaat staan.

vervormen skischoenen

PLAATSELIJK VERVORMEN FISCHER 

De Fischer Vacuum Zone Fit maakt bij Fischer skischoenen plekken warm waar knel- of drukpunten zitten.
Hierna gaat de klant in de schoen staan, eventueel met extra pads op drukplekken. Op die plekken gaan de skischoen meer naar de voeten staan.

IMG_1030

PLAATSELIJK VERVORMEN NORDICA

De Nordica Infra Red tool box maakt bij Nordica skischoenen een gebied warm van de buitenschoen waar knel-drukpunten zitten.
Na het verwarmen kan met een zuignap de skischoen vervormd worden.

IMG_1043

VOLLEDIG VORMEN “CUSTOM SHELL”

Het “bakken” van skischoenen van verschillende merken doen we in een speciale oven. Hierin verwarmen we alleen de buitenschaal van de skischoen tot 120 graden. Ondertussen verwarmen we de binnenschoenen op de föhn hiernaast. De schoen wordt vervolgens in elkaar gezet en na het aantrekken vormt de schoen zich naar je voeten.

IMG_1044

VOLLEDIG VORMEN BINNENSCHOEN

Met deze föhn maken we de binnenschoenen warm. Dit kan tegelijk met de buiten schoen maar ook apart. Na het verwarmen worden de schoenen in de buitenschoen geplaatst en na het aantrekken vormt de binnenschoen zich meer om de voeten heen.

IMG_1025

PLAATSELIJK VORMEN BUITENSCHOEN

Soms is het ook bij nieuwe skischoenen nodig om extra veel ruimte te maken (bijvoorbeeld bij een halux valgus of een erg spitse enkel). We verwarmen de skischoen plaatselijk met een föhn of de infra rood lamp en hierna deuken we de schoen op deze plaats verder uit om meer ruimte te creëren.

Vormprocessen die hierboven staan nemen ongeveer 30 minuten in beslag. Reken wel dat je samen met het opmeten van je voeten en passen van skischoenen ongeveer 1,5 uur bezig bent.
Hebben je voeten meer maatwerk nodig dan nemen we hier meer tijd voor en kunnen er meerdere aanpassingen worden gedaan. Net zolang totdat je skischoenen gewoon goed zitten.

Je skischoenen zijn door het bootfitten verwarmd, na 24 uur is de buitenschoen pas geheel uitgehard en kun je jarenlang pijnloos skiën!
Voelen je skischoenen na de bootfitting nog niet helemaal goed aan? Kom dan gerust terug en we willen je klachten graag alsnog oplossen!

bootfitting vierkant

Heb je een andere vraag?
Mail of bel ons (040-2533437).